Intreb si eu aceleasi lucruri pe care le-au intrebat si cei de mai sus:
Cum dovedeste contravenientul data la care s-a facut "afisarea" in plic inchis in cutia postala daca el nu are o copie a PV de afisare conf. art. 27.1, care sa insoteasca plicul sau un alt document cu o data pe el ?? Daca omul lipseste de acasa 5 zile de la data depunerii in cutia postala a PV de contraventie, cum afla daca mai e in termen sau nu?
Cum se respecta dreptul contravenientului de a ataca PV la instanta in 15 zile sau de a plati in cuantum redus daca el nu poate dovedi data la care a gasit plicul in cutia postala ??
Trebuie sa umble omul pe la posta, sa caute agentul constatator sau cum??
Pe bune, e o intrebare foarte serioasa.
M-am confruntat recent cu o situatie similara - plic aruncat in cutia postala, la 20 de zile de la prima stampila a postei, fara niciun fel de avizare ca a venit un plic la posta si fara proces verbal de "afisare in plic inchis" (sic!).
De unde naiba stie clientul amenzii data la care s-a făcut comunicarea de la care încep să curga cele 15 zile (isi ia liber si umbla pe la posta, sau cum?)
Bun si un om care se trezeste cu un PV de amenda aruncat in cutia postala, in plic inchis, dupa ce posta nu a catadicsit sa trimita aviz, cum poate face dovada "datei de afisare" respectiv a datei la care a intrat efectiv in posesia PV și de la care curg cele 15 zile in care poate plati sau contesta ???
Daca plicul e de amenda rovinieta si nu scrie nimic pe el, in afara de niste numere, de unde stie Posta ca e amenda si nu e altceva in plic ca sa faca afișarea ?
Omul nu ar trebui sa primeasca in cutia postala si o copie a PV de afisare cu data pe el care sa fie dovada de comunicare? Trebuie sa umble pe la posta sau cum?
Buna ziua,
1. Se poate vinde o cladire (dobandita prin cumparare) cu drept de superficie asupra terenului pe care este edificata?
2. In caz afirmativ, acest drept de superficie, se inscrie de catre notar in actul de vanzare-cumparare sau e un drept implicit, recunoscut de lege, care nu trebuie mentionat in act?
3. Se poate inscrie dreptul de superficie odata cu imobilul in cartea funciara pe numele cumparatorului?
@freelis, iti multumesc pentru raspuns, dar tot mi-e neclar ceva.
In cazul meu, daca angajatorul muta salariatul de teren in birou si ii pune in carca, suplimentar (pe langa activitatea de identificare clienti, contractare, collection), prin fisa postului, munca pe care o faceau alte doua persoane care, in prezent, au plecat din firma (activitati de birou, copii xerox pentru pregatire dosare rau platinici de trimis in instanta, introducere in baze de date, corespondenta, etc) se modifica sau nu felul si natura muncii in sensul prevazut de Codul muncii (ca locul prestarii muncii, clar se modifica)???
Aceste activitati suplimentare, desigur au legatura cu munca din fisa de posta actuala (cea a activitatii de teren) dar ea se realizeaza, dat fiind specificul activitatii si volumul ridicat de munca cu resursa umana suplimentara (cu studii medii) in sediu, pe care angajatorul refuza sa o mai angajeze. Deci, practic, oamenii care ne asigurau suportul pe partea de hartzogaraie din sediu, in prezent nu mai sunt (au plecat) iar angajatorul s-a gandit el sa ne mute pe noi in sediu, sa tinem legatura cu clientii pe telefon si sa le facem tot noi treaba celor doua colege care au plecat.
Ori, in situatia asta, contractul pe care noi l-am semnat initial, ca agenti de teren, nu mai e ok, pentru ca se adauga chestii suplimentare in fisa postului care trebuie renegociate.
Daca aceste atributii noi (de salariati cu studii medii) sunt clar identificabile in noua fisa a postului, insotita de act aditional, poate refuza angajatul semnarea actului aditional cu modificarea fiesei postului? E pasibil de sanctiune in acest caz?
Buna ziua,
Ma confrunt la locul de munca cu urmatoarea situatie: in prezent, desfasor o activitate de vanzari, incheiere de contracte si colectare de creante (facturi neincasate) pe teren, folosind autoturismul propriu, pentru care mi se deconteaza combustibilul.
Motivand chipurile lipsa de eficienta a activtatii de teren (ca nu se incaseaza suficient, ca nu se fac suficiente contracte) angajatorul vrea sa renunte la actiivtatea de teren si sa ma mute, cu caracter permanent (modificand contractul si fisa postului) intr-un birou, unde sa fac acelasi lucru pe care il fac pe teren (vanzari si colectari) dar strict prin telefon, mail (sa sun clientii, sa le propun oferte, sa-i amenint sa plateasca, etc), urmand sa adauge prin fisa postului si alte atributii care sa suplineasca lipsa de personal din birou (doua colege tocmai si-au dat demisia). Mentionez ca, la birou, datorita specificului activitatii, e o intensa activitate cu hartiile, corespondenta si baze de date, intocmiri de dosare de rau platinici pentru Juridic care in prezent nu are acoperire de personal (ar fi necesar un operator de baze de date, asistent manager, whatever, care sa se ocupe numai de asa ceva, iar ei nu vor sa angajeze)
Temerea mea este ca, modificand contractul si fisa postului angajatorul imi poate impune, prestarea suplimentara a unor astfel de activitati, pe langa activitatea curenta, ca sa nu mai aduca oameni.
Avand in vedere ca, din punct de vedere legal, in fisa postului se poate trece cam orice, ce ma sfatuiti sa fac? Ma gandesc sa-mi dau demisia si sa-mi caut altceva.
Se da un mic magazin de tip "butic", chiosc, de 12mp cu iesire la strada, construit, in urma cu 10-15 ani, cu titlu de "spatiu comercial" in curtea unei persoane fizice. In prezent firma nu mai functioneaza, a inchis magazinul, a pus lacatul pe usa. "Spatiul comercial" e insa, in continuare acolo. Din 2016 statul roman vrea sa impoziteze diferentiat cladirile dupa categoria de folosinta.
Cum poate omul respectiv (fost patron) sa schimbe oficial (deci si in evidentele directiei de taxe si impozite locale) destinatia, categoria de folosinta a constructiei, din "spatiu comercial" in cladire de locuit sau "magazie" sau "anexa", pentru a nu plati un impozit majorat?
Se poate tine cont de precedentul de la sectorul 6 numai in masura in care se refera la principii generale de drept, care au fost incalcate, nu la chestiuni punctuale. Oricum, e foarte posibil sa se aplice si in celelalte sectoare. Ridicarea masinilor si plata acelor taxe aberante este abuz clar din partea unor imputerniciti privati ai autoritatilor locale. Sunt si alte solutii, cred. Eu nu cred ca in Germania sau in alta tara "cu apa calda", te trezesti fara masina si o cauti la marginea orasului... Iti iei amenda, ti-o blocheaza... sunt si alte solutii.
Din cate stiu, in statele civilizate (nu e cazul Romaniei) s-au amenajat foarte multe locuri de parcare platite - parchezi ca omul, bagi niste fise intr-un automat si obtii un tichet de parcare, legal, civilizat. Veniturile din automatele de parcare sunt de 10 ori mai mari decat cele incasate de "tzeparii de la ridicari" de la noi si se duc direct in bugetul Primariei nu in conturile unor firme private.