avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrugroza

Activitate alexandrugroza

Răspuns la discuția Probe intr-un dosar.
Domnule Sonji...singura mea nedumerire este urmatoarea: de ce sunteti atat de interesat de ce parere poate sa aiba X sau Y? De ce trebuie sa aveti neaparat confirmarea ca este bine sau rau ce doriti dvs. sa faceti?
Asa cum se stie de secole...parerile au fost, sunt si vor fi intotdeauna diferite, asa ca cel mai bine este sa faceti ce considerati dvs. ca este cel mai bine, fara sa adunati pareri pro si contra.
Daca sunteti decis sa faceti acest denunt...cu toate riscurile ...mergeti personal la procuratura, aratati cele stiute, indicati martori si eventuale mijloace de proba pe care le detineti si nu depuneti acest denunt prin email pentru ca in majoritatea cazurilor nu vor fi tratate cu aceeasi seriozitate, plus ca oricum trebuie sa va deplasati in localitatea respectiva pentru audieri si completari.
De la bun inceput trebuie sa stiti ca nu exista avocati pro bono pentru cauze penale oricat de grave ar fi acestea, nici in Romania si nici unde in lume, trebuie sa recunoastem acest lucru.
Este adevarat ca tuturor ni se poate parea infioratoare o poveste sau alta dar nimeni nu se va implica mai mult, asa ca eu personal va doresc succes in demersurile dvs. si sa speram ca ne tineti la curent cu rezultatele anchetei/procesului penal atunci cand va fi cazul.
@annajanette- acelasi lucru incerc sa-l aflu si eu, personal m-am gandit ca scopul ar fi fost inselaciunea, insa nu in sensul codului penal, alte idei nu am, de asta asteptam anumite pareri.
Personal nu am vazut acest doument care este numit de organul de cercetare drept "invitatie" de a participa la anumite cursuri pe care le ofera aceasta scoala.
Fapta este deja incadrata la art. 290. Din cele cunoscute de mine aceasta hartie este scrisa la calculator, poarta o semnatura si un nume care nu exista (s-au facut cercetari direct la aceasta scoala).
Am numit acest caz destul de aiurea pentru ca partea vatamata se considera lezata si sustine ca desi nu a facut cercetari sa vada daca situatia este reala...totusi a plecat in strainatate si a crezut in acest document, iar acum....se plange.
As indrazni sa fac o comparatie cu o alta situatie in care un anumit cetatean primeste un sms ca ar fi castigat o suma de bani si fara sa se gandeasca ca ar fi vorba de vreo farsa proasta din partea cuiva, totusi crede si merge sa-si ridice banii dintr-un anume loc.
In ambele situatii inteleg frustrarea, insa un om cu capul pe umeri nu se increde atat de usor, iar in speta mea nimeni nu a obligat partea vatamata sa cumpere un bilet de avion, sa isi faca bagajele., sa plece in "excursie" ...fara sa se asigure inainte.
Pe de alta parte, as putea spune ca poate fi incadrata la fals fapta celui care a realizat acest document, insa nu-mi dau seama exact care ar fi efectele juridice, cred ca inselaciune totusi nu este.
De curand am aflat de speta aceasta si as dori mai multe pareri daca se poate.
Lucrurile stau cam asa:
-X este absolventa de facultate si desi nu a fost o studenta buna, primeste o asa zisa hartie de la o scoala privata din strainatate, unde este invitata la un fel de bursa pe o durata de cateva luni.
- fara sa verifice daca invitatia este reala, adica nu a sunat sau sa fi trimis macar un email catre aceasta scoala privata, X decide sa plece pt asa zisele studii.
-ajunsa in strainatate constata ca de fapt nimic nu era adevarat, nu era asteptata la aeroport asa cum i s-a promis, asadar se intoarce in tara.
-depune o plangere la politie, indica anumiti suspecti si o alta persoana Y este pusa sub acuzare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Cam astea sunt datele, acum, gandindu-ma in special la efectele juridice pe care le-au produs acea falsa invitatie....as putea zice ca e o inselaciune, insa nu exista un prejudiciu, nu s-a urmarit prin toata aceasta actiune obtinerea unei sume de bani.
Pe de alta parte am putea spune ca victima a fost naiva si a crezut, fara sa verifice, ca a "castigat" marele pot, insa fiind totusi absolventa de studii superioare, varsta undeva la 26 de ani...nu putem spune ca este exonerata de orice vina.
Mai mult decat atat, fratele victimei are o meserie care il ajuta sa-si dea seama daca o hartie este falsa sau nu, oricum un telefon la scoala respectiva i-ar fi ajutat sa-si dea seama daca situatia este reala sau nu, nu cred ca era nevoie vreo deplasare in strainatate sa se trezeasca la realitate.
M-ar interesa parerea avocatilor in speta aceasta, s-ar ajunge in instanta cu o astfel de speta sau s-ar da SUP? Care ar fi efectele juridice care s-au produs in acest caz?
Răspuns la discuția Copyright + sursa
Daca spre exemplu preluati o stire postata in alta parte puteti scrie sursa si puteti de asemenea sa cereti acordul de postare, in felul acesta nu veti avea probleme.
Răspuns la discuția Teapa
Daca aveti dovezi cum ca in acel pachet nu se afla ceea ce ati vazut (probabil prin fotografii) sau ceea ce ar fi trebuit sa primiti, va puteti adresa politiei/parchetului cu o plangere pentru infractiunea de inselaciune.
Trebuie sa tineti cont ca in lipsa acestor dovezi nu poate fi credibil ca dvs. nu ar fi trebuit sa primiti acel telefon ci un altul.
Se poate clona un IP chiar daca aveti id-uri si parole de la providerii de internet.
La urma urmei...in mediul online se poate face aproape orice, s-a demonstrat asta in repetate randuri.Sa nu uitam si de wireless....
Răspuns la discuția Antecedente Penale.
Uitati-va pe horatarea definitiva si vedeti care este termenul de incercare si aveti si raspunsul la intrebarea dvs. Cand s-a implinit acest termen sunteti reabilitat de drept si cazierul este din nou "curat", asta daca nu mai savarsiti si alte infractiuni in acest timp.
Răspuns la discuția proces verbal proba in instanta?
Adica, ce vreti sa spuneti dvs este ca:
-Pleaca chiriasul
-Proprietarul se hotaraste sa aseze pe hartie bunurile pe care el considera ca le-a avut si pe care nu le mai are, insa acest asa zis proces verbal sau mai bine zis o lista de inventariere nu este semnata si de fostul chirias sau de alti martori care sa ateste ca acele bunuri au existat in toata aceasta perioada si ca acum lipsesc.
-Chitantele acelea ce reprezinta de fapt? Spuneti ca atesta ca nu ar fi platit intretinerea, in cazul acesta nu se numesc chitante.
Totul depinde de ceea ce se va gasi pe hard diskul computerului dvs. care am inteles ca v-a fost ridicat.
Acuzatia nu este usoara, recomandarea mea ar fi a aveti neaparat avocat, deoarece furtul IP-ului nu-l puteti usor dovedi daca nu aveti cunostinte de calculatoare, internet etc.