avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate andreicfr

Activitate andreicfr

Buna ziua. Va rog sa-mi acordati sprijin in urmatoarea problema:
Un tata care este chemat ca martor prin citatie de propria fiica in procesul de divort al acesteia, nu doreste sa depuna ca martor deoarece nu este de acord cu atitudinea fiicei sale fata de divort. Va intreb daca este posibil sa refuze a depune ca martor si baza legala va rog.
Cu stima, va multumesc.
Buna seara, cu bunavointa d-vostra va supun atentiei urmatorul.
Sa spunem matusa mea face demersuri, procese etc la A.N.R.P. pentru restituirea unei proprietati/contravaloarea acesteia a bunicilor decedati. Castiga in instanta, definitiv, contra statutului roman. Prin MFP, obtine titlul de proprietate si ii si este platit. Pe parcursul procesului contra satului roman, matusa face da o declaratie pe proprie raspundere la un notar public, prin care spune ca cunoscund prevederile art 326 C. Penal, se obliga ca atunci cand va castiga in instanta acei bani sa imi dea jumtate din ei, minus cheltuielile de judecata. Bineinteles, lucrul acesta nu s-a intamplat, ea a incasat titlul de proprietate. Intrebare: 1. Ce valoare are acea declaratie la notar?
2. Ce mai pot face pentru a obtine ceea ce mi s-a promis, avand in vedere ca termenul in care puteam intenta proces statului roman pt acelasi titlu a expirat demult, bazandu-ma eronat pe bunavointa matusei mele.
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
Buna ziua, nu stiu daca nu cumva colaboratorul clinicii private nu poate fi considerata functionar public cf. art. 175 al. 2, in sensul ca in calitatea sa de medic fie si intr-o clinica privata exercita un serviciu de interes public, :">fiind supus controlului ori supravegherii autoritatilor publice, in sensul ca exista Colegiul Medicilor sau alte organisme care pot desfasura anchete in caz de malpraxis si etc, ??? :">
multumesc pentru raspuns, sunt de acord cu dvs. insa apreciez ca opinia dvs. isi are locul intr-o situatie ideala in care asociatia de proprietari are interes sa asigure buna functionare a partilor comune si etc. dar situatia in realitate este ca deciziile asociatiei sunt luate de proprietari iar pe acesti proprietari ii intereseaza partile comune insa, in mod normal, acelea de care sunt interesati imediat. Nefiind la etaj superior, nu reprezinta defel o prioritate pentru majoritate si de aceea cred ca singura sansa este sa ii oblig cumvain instanta pe fiecare. multumesc, astept si alte opinii.
Buna ziua.
Problema este simpla, locuiesc la bloc de 4 etaje, la etajul 4 si se impune reconstructia acoperisului pe portiunea mea de apartament, fiind 2 locatari pe etaj. Bineinteles ca am expus problema vecinilor de pe scara, intrucat din ce am citit in cod civil si legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, acoperisul este bun comun si ar fi just sa contribuie toti vecinii la strangerea de fonduri pt lucrare. La prima sedinta cu locatarii nu am gasit intelegere, la a doua sedinta am cerut sa se faca proces-verbal de sedinta cu toate expuse si concluzii, un tabel de prezenta la sedinta, unde au participat 8 din 10 locatari plus administrator, un tabel cu persoanele care sunt de acord cu reconstructia acoperisului de asemenea pe baza de semnatura, au fost 6 de acord, 1 nu, 1 s-a abtinut. Am prezentat 2 oferte din partea unor firme cu titlu informativ si orientativ, dupa care la finalul sedintei s-au angajat 4 persoane cu mine inclusiv ca vor cotiza 50 lei pe luna (insuficient desigur, lucru consemnat in proces-verbal) o persoana a zis ca va da toti banii intr-o transa la finalul lunii. Procesul-verbal si tabelele cele 2 sunt semnate de presedinte de bloc si administrator, stampilate etc. Concluzia e ca doar 2 persoane au dat cate 50 lei si atat timp de 2 luni. Problema mea: cum sa fac sa ii oblig legal pe fiecare din ei la cotizatia ce le revine in mod normal, care este firul si ce sanse sunt?
Va multumesc.
Răspuns la discuția contestatie pvcc
Buna seara,
Art. 7 alin 2, prevede obligatia Beneficiarului muncii prestate, de a executa sarcina respectiva, iar art. 12/1/b spune ca "incalcarea prevederilor (...) art 7 alin 1 si 2 ... se sanctioneaza cu... amenda" . Asadar incadrarea juridica este corecta, iar mentiunea platii a jumatate din minimul amenzii prevazute pentru fapta respectiva se face si aveti aceasta posibilitate de a achita jumatate din minim doar daca, cf Og 2/2001, legea prevede in mod EXPRES acest lucru, iar L52/2011 nu prevede. Cred ca un domn avocat va poate spune ce sanse aveti la contestatie numai daca oferiti descrierea faptei asa cum a fost ea facuta in pvcc, fapta cum a fost savarsita din pct dvs de vedere si altele.
Stima.
Răspuns la discuția Incadrare fapta
Art. 328

Prostituţia

Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.


Cred ca in primul rand este doar "vecinul" si nu vecinii si cred ca oferindu-i cadouri, excursii au mai mult caracter de "bonus" nu cred ca "isi procura principalele mijloace de existenta". Dar eram curios de raspunsul profesorului la speta. Numai bine :D
Răspuns la discuția Pensie alimentara dupa casatorie
Buna ziua, daca imi permiteti o parere, consider ca modificarea sau incetarea pensiei de intretinere poate avea loc in conditiile art. 531 C civ. in sensul ca e posibil ca instanta sa constate ca a intervenit o schimbare in ceea ce priveste nevoia celui ce primeste pensia, in sensul ca acesta din urma mai este finantat/intretinut/sprijinit suplimentar din orice alt motiv, fie el un castig din orice sursa , chiar si din partea sotiei. Eu inteleg ca sotii isi datoreaza in primul rand intretinere adica sotia ii datoreaza intretinere domnului de mai sus dar daca nu este capabila a-i oferi nimic in plus, situatia financiara si implicit nevoia domnului ce primeste pensie de la parintele sau nu se schimba, si prin urmare pensia ramane. In plus nu am sesizat casatoria ca un motiv de neacordare a pensiei de intretinere. :D
OUG 195/2002, ART. 114

HG. 1391.2006, ART. 203.

OUG 195/2002, ART. 106, alin. 2
Discuție Discromatopsie
Va rog sa-mi spuneti daca se poate, Discromatopsia este una din bolile pentru care iti este interzis sa obtii permisul de conducere sau e scos din lista de incompatibilitati? Daca da, in ce conditii si cu derogare sau aviz din partea vreunui medic sau care este procedura? Va multumesc