bbt a scris:
Eu cred ca art 15 cu subpunctele 1,2 si 3 prezentate mai sus nu se refera la cazul dvs,fiindca terenul de langa casa + gradina aferenta nu sunt teren agricol si nici silvic.Cred ca de aici se intelege implicit ca o stupina poate fi amplasata in conditii normale,numai in teren agricol sau silvic,adica mai departe de zonele populate.
Sunt de acord cu cele scrise si fac precizarea ca vecinul apicultor nu si-ar fi amplasat stupina in acel loc, daca nu ar fi avut asigurata sursa de hrana pentru albine, respectiv polenul din florile livezii si gradinii Alandei. Stupina se aduce "acasa" pe timpul sezonului rece, cand albinele sunt hranite de catre stupar si nu zboara prea departe de stup nici in zilele insorite. Trebuie gasita o cale amiabila. Daca vecinul nu vrea sa isi mute stupina, ar trebui sa sprijine financiar utilizarea de tratamente fitosanitare care nu afecteaza albinele si fauna utila, in schimbul pretiosului polen al florilor din livada si gradina Alandei. In definitiv, el are o activitate de productie aducatoare de profit, posibil sa aiba un I.I. sau chiar un SRL si aici, acordul vecinilor este o alta poveste.