avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate vladutza50

Activitate vladutza50

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti:
1. in ce conditii pot divorta doi cetateti romani, casatoriti in Romania si domiciliati in Strainatate si care au doi copii minori, tinand cont ca sunt plecati din tara de doi ani, deci nu au domiciliul niciunul in tara, locuinta comuna e in strainatate si trebuie facuta ancheta sociala.
2. La ce judecatorie se va introduce actiunea de divort daca divortul se poate produce in tara.
Mentionez ca unul dintre soti nu este de acord cu divortul.
3. Sedinta de informare despre mediere e obligatorie? Daca da cum se poate face, avand in vedere ca domiciliile celor doi nu sunt in tara.
Multumesc anticipat
Mi-au spus ca imi este necesara o hotarare prin care sa se constate ca am achitat intreg debitul datorat si prin care sa se hotarasca ridicarea sechestrului. Intentez proces numai ca daca creditorul nu mai exista eu pe cine dau in judecata?
In contil IAPL Amzei, care a fost desfiintata in 1990, deci nu mai exista.
Pai cine este creditorul in cazul asta? Statul prin cine? A fost un dosar penal unde proprietarul imobilului a fost condamnat pe atunci siobligat la plata debitului si pana la achitarea lui i s-a pus acest sechestru. Pe cine sa cheme in judecata?
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta. Pe vremea comunismului s-a pus un sechestru de catre Tribunalul Militar (pe vremea aceea) pe un imobil, urmand ca dupa achitarea debitului, sa fie imobilul sa fie degrevat de sarcini. Ratele au fost platite integral in 1985, iar acum trebuie ridicat sechestru de pe imobil pentru a putea fi vandut de catre proprietar.
Intrebarea mea este cum se poate ridica sechestru pt ca la cadastru si intabulari este mentionat, si desi am prezentat toate chitantele pt a demostra achitarea integrala a debitului ni s-a spus ca nu se poate ridica decat in urma unei hotarari judecatoresti.
Puteti sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez?
Multumesc anticpat!
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
La incheierea unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare sunt trecuri ca promitenti cumparatori ambii soti. Se poate face tranzactia de vanzare cumparare (finala) numai intre vanzator si unul dintre cumparatori? Adica unul din cei doi soti trecut in antecontract sa nu mai fie stipulat ca cumparator, ci doar ca sot al cumparatorului?
Va multumesc anticipat.
Multumesc, dar totusi as vrea sa imi raspundeti la intrebari.#-o
Buna ziua, cum pot anula un testament pentru lipsa de discernamant a celui care l-a facut, in conditiile in care eu nu sunt parte in el. Concret: am avut grija de o batrana care a stat la mine in casa mai bine de 10 ani, fara ca cineva sa se ingrijeasca de ea, si inainte sa moara nepotii ei au contactat-o si au dus-o la notar si au pus-o sa semneze un testament in care le lasa toate bunurile ei mobile si imobile, fara a se mentiona exact ce anume. Acum ma trezesc data afara din casa mea in care am stat de cand ma stiu , avand doar o chitanta de mana de vanzare cumparare a casei mele. Ei spun ca pt ca batrana a stat atatia ani la min epoate beneficia de uzucapiune prin urmare vor ca eu sa plec si ei sa poata dobandi titlu de proprietate pe casa mea.
Intrebarea mea este cum pot ataca testamentul fiind facut de batrana lipsita de discernamand cu acte doveditoare, eu nefiind parte in testament. Ce pot face impotriva notarului care a facut un asemenea act stiind ca batrana nu avea discernaman.
Dreptul dvs de a beneficia de despagubire in baza asigurarii de raspundere civila se prescrie in termen de 3 ani potrivit Decretului 167/1958.
Deci in urma completarii formularului de Constat amiabil aveti la dispozitie trei ani de la data accidentului pentru a depune actele in vederea deschiderii dosarului de dauna.
Buna ziua, sunt pensionara la limita de varsta de un an de zile si am incheiat un contract de colaborare - agent de asigurare cu o societate de asigurare. Mi se retine 16% din veniturile realizate. Comisionul meu este calculat in functie de realizari. Societatea de asigurare mi-a comunicat ca nu trebuie sa platesc sanatatea. Cum este corect pentru a intra in legalitate?