avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate andr3y7

Activitate andr3y7

Ridicarea gunoiului, din cate stiu, intra in sarcina unei firme de salubrizare, care la randul ei executa aceasta activitate pe baza unui contract. Mai degraba faceti o sesizare la conducerea acelei firme de salubrizare, decat primariei, pe baza nerespectarii acelui contract.
uite aici gasesti raspunsul www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua stimati forumisti!
Va aduc in atentia domniilor voastre urmatoarea speta:

Societatea comerciala X comercializeaza unul din scuterele importate (din spatiu extracomunitar) de catre societatea comerciala Y unei persoane fizice. Aceasta vanzare este insotita, dupa cum este legal, de factura fiscala, certificat de garantie si carte de identitate vehicul (carte care conform unei intelegeri dintre societati vine dupa aprox. o saptamana de la vazarea finala catre un consumator, in speta persoana fizica).
Dupa un an de zile, persoana fizica se prezinta la societatea comerciala X pentru a o instiinta, verbal, ca respectiva carte de identitate emisa nu corespunde scuterului comercializat (constatare facuta de personalul de la RAR). La randul ei, societatea X instiinteaza societatea importatoare cu privire la nereguli, dupa care clientului i se prezinta urmatoarele solutii:
- inmanarea unui certificat de omnologare de tip european pe baza caruia clientul sa isi faca o noua CIV pe cheltuiala societatii importatoare;
- schimb de scutere cu plata unei diferente dupa cum urmeaza: daca pretul e mai mare decat cel initial sa fie platita de catre client, iar daca pretul e mai mic decat cel initial sa ii fie returnata clientului diferenta;
- contravaloarea scuterului.

Intrebarea este daca societatea X poate fi trasa la raspundere pentru fals in acte sau pentru comercializarea vehiculelor fara carte de identitate sau in cele din urma pentru plata eventualelor cheltuieli iscate cu transportul acestuia la unitatea RAR ori cu contravaloarea verificarii autenticitatii seriilor, sau pentru toate de mai sus la un loc.

In cazul unui control de la OPC, societatea comerciala X poate fi sanctionata pentru vanzarea de vehicule neconforme?

O zi excelenta!
Buna ziua!

Dreptul de abitatie ofera dreptul titularului de a folosi locuinta unei alte persoane atat pentru el cat si pentru familia sa. Cu alte cuvinte, titularul unui astfel de drept poate locui linistit cu familia sa,. in cazul dv cu noua sotie, fara a avea surpriza evacuarii acesteia din urma sub conditia pur potestativa a mamei dv.!
Drepturile minorului consider ca au fost ocrotite, dreptul de abitatie luand nastere sub conditie rezolutorie (care va dura pana la moartea mamei dv), si conditie suspensiva (urmand ca la moartea mamei dreptul de proprietate asupra imobilului sa se consolideze).

PS.
Imi cer scuze pentru confuzia creata. Intradevar era vorba despre un barbat, nu despre o femeie!
raspunsul la intrebarea dv. este ca succesiunea nu va putea fi redeschisa.
dreptul de proprietate a mamei asupra bunurilor s-a consolidat iar eventual, dreptul dv. de a anula renuntarea la succesiune pe motiv de dol s-a stins.
singura solutie ramasa ar fi sa vorbiti cu mama dv.

nu inteleg de ce spuneti ca minorul nu ar fi putut renunta la tot? legislatia prevedea la momentul respectiv ca minorul lipsit de capacitate de exercitiu putea exercita dreptul de optiune succesorala (acceptare sau reuntare) prin reprezentantul legal , iar minorul intre 14-18 ani, cum a fost cazul doamnei, sa poata sa isi exercite singur dreptul de optiune succesorala , dar cu incuviintarea prealabila a ocrotitorului legal.

iar tranzactia, chiar si asa, e echilibrata, intrucat doamna are dreptul de abitatie si dreptul de preemtiune. cu alte cuvinte nu va putea nimeni sa o dea afara din casa, iar mai mult decat atat, apartamentul in care locuieste nu va putea fi vandut altuia, decat daca aceasta renunta la acest drept (in sensul ca nu doreste sa cumpere imobilul respectiv).
Răspuns la discuția Parasire de domiciliu???
Desigur ca se poate si ca exista si un motiv de rudenie!

Ceea ce spuneti dumneavoastra reprezinta stramutarea pricinii civile care este de fapt o derogare de la competenta teritoriala, dand posibilitatea unei alte instante, dintr-o alta localitare sa judece respectiva pricina. Cf. art. 37 C. proc. civ. primul caz de stramutare a pricinii se refera la rudenie sau afinitate!
Astfel, cand când una din parti are două rude sau afini, până la al patrulea grad inclusiv, printre judecătorii instantei competente să judece cauza, legea permite ca respectiva cauza sa fie stramutata la alta instanta la cererea oricarei parti, insa inainte de inceperea oricarei dezbateri. Cererea de stramutare va fi depusa la instanta imediat superioara!

Numai bien!
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Il poti folosi in instanta, dar e probabil sa nu fie luat in considerare, sau poate va fi.. Si apoi exista si riscul sa fii cercetat pentru evaziune fiscala...
Răspuns la discuția Returnare produse cosmetice
ART. 12 din OG 21/1992
Consumatorii au dreptul de a pretinde agentilor economici remedierea sau inlocuirea gratuita a produselor si serviciilor obtinute, precum si despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficientelor constatate in cadrul termenului de garantie sau de valabilitate. Dupa expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse aparute pe durata medie de utilizare a acestora.
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Art. 62
(1) Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de prezenta lege.


Stagiu complet de cotizare e prevazut in art 53 alin. (1), si anume "(3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati. "

Deci pentru ca tatl dvs sa beneficieze de pensie anticipata, trebuie sa aiba varsta minima de 60 de ani, iar vechimea totala in munca de 43 de ani.
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Contractul prin inscris sub semnatura privata neinregistrat la organele fiscale, este foarte probabil sa nu poata fi folosit ca proba in instanta. Asa ca sansele de a va recupera prejudiciul sunt mici...