avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate maculrosu

Activitate maculrosu

Răspuns la discuția neplata mobil
De ce sa execute bunuri din casa? Contractul nu a fost incheiat pe baza acestora.
Discuție neplata mobil
O persoana si-a facut un abonament pt. un telefon mobil in baza contractului de casa. De cateva luni persoana n-a mai platit factura din motive obiective.
Ce se va intampla? I se va pune oprire pe salariu sau i se va executa silit casa?
Suma restanta este mica(200 ron).
Discuție nelamurire
Am cumparat un ap. situat la parterul unui bloc. In contractul de vc. scrie ca '' odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra ap., noi, vanzatorii, transmitem cumparatorului si dreptul de coproprietate fortata si perpetua asupra suprafetelor din imobil care prin natura si destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor blocului, precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent locuintei in suprafata de 10 mp, respectiv cota indiviza de 3.08% din teren, potrivit Decretului Lege nr. 61/1990. ''
Pe terenul aferent locuintei se afla o gradina. Vecinul care locuieste deasupra mea spune ca si el are drept de folosinta asupra terenului pe care se afla gradina si sa nu mai inchid poarta.
Toti locatarii au drept de folosinta asupra terenului de 10 mp. sau numai eu? Cei 10 mp. sunt ai mei sau nu?
Va rog frumos sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția datorii
Instanta a anulat renuntarea la clauza.
Răspuns la discuția datorii
La ce va referiti cand spuneti '' juridic''?
Discuție datorii
Acum cativa ani am cumparat apartamentul tatalui meu, proprietate personala, intre noi incheindu-se un contract de vc cu clauza de intretinere si de abitatie viagera, clauza la care a renuntat ulterior. A mai trecut ceva timp, iar tata, vaduv, s-a recasatorit legal si a deschis proces pt. anularea actului prin care a renuntat la clauza. Acum o luna de zile, tatal meu a decedat. Dupa inmormantare, sotia acestuia a plecat din apartament, lasand datorii la intretinere, lumina, etc. Doresc sa stiu cine trebuie sa plateasca datoriile: eu sau sotia?
Situatie:

O persoana X face un credit ipotecar, ipoteca punandu-se pe casa unei rudeY. Datorita cresterii monedei euro si temandu-se ca banca va cere alte garantii, persoanaX in cauza isi vinde casa in care locuieste rudeiY care si-a ipotecat casa. De 2 luni persoanaX nu mai plateste ratele si se ajunge la executare silita,banca nerecuperandu-si banii. Ca atare, banca se indreapta spre cealalta casa pe care persoanaX a vandut-o, considerand vanzarea frauduloasa si simulata.
Ce sanse sunt ca sa se obtina anularea contractului de vc incheiat intre cele 2 rude? Este obligata rudaY care a garantat cu propria casa sa renunte in favoarea bancii la casa pe care a cumparat-o de la persoanaX?



Răspuns la discuția PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA
Cel mai bine este sa luati urgent legatura cu un avocat. Numai acesta va poate sfatui practic. Intotdeauna intrebati cat costa o consultatie(ca sa vedeti daca va permiteti, daca nu incercati la altul, pt. ca nu toti au tarife exorbitante), iar apoi expuneti situatia dvs.
Răspuns la discuția PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA
Dupa cum spunea cineva, in viata trebuie sa-ti asumi si succesele dar si esecurile.
Nu disperati, pentru ca solutii exista, chiar daca nu sunt cele pe care vi le doriti.
Revenind la ceea ce ati scris, '' aruncatul in fata trenului'' este cea mai simpla, dar si cea mai proasta ''varianta''. Simpla, in sensul ca dvs. ''scapati'' de datorii, proasta, in sensul ca va nenorociti parintii, pt. ca ei vor trebui sa plateasca in locul dvs. Deci, ''nu merge''.
Daca nu mai puteti plati ratele, banca va lua imobilul ipotecat si probabil ca se va indrepta si spre casa parintilor dvs pentru a-si acoperi banii pe care vi i-a dat. La fel de posibil este ca sa indrepte si spre veniturile dvs.
Insa, va puteti muta cu chirie, iar avantajul este ca atat dvs. cat si parintii veti fi liberi din punct de vedere financiar. Si sa nu mai faceti credit in viata dvs.!
In strainatate, sunt f. putini cei care au o casa a lor, pt. ca este f. scumpa. Marea majoritate este chiriasa.
Va doresc succes!
Sunt garant ipotecar si de curand m-am casatorit. Dupa casatorie, am trecut la numele sotului si mi-am pastrat si numele vechi de familie. Trebuie sa anunt banca?
Multumesc.