avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate florinxx2001

Activitate florinxx2001

Buna ziua, Comisia locala pentru stabilirea dreptului de proprietate privata, are o frecvență minima in care se intruneste? Sunt tergiversat de cateva luni, mi se spune ca nu s-a intrunit comisia....
Salut, ați avansat în vreun fel in aceasta speță? Am o situație identica și nu stiu de unde să încep...
Buna ziua, poate sa ma lamureasca cineva ce doreste sa spuna textul de mai jos? Daca ultimele 12 luni sunt nelucrate se face media din anul precedent? "Indemnizația lunară este în cuantum 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției"
Discuție Abuz primarie
Bună ziua!
Am urmatoarea situatie;
In urma cu 2 ani am fost notificați de catre primarie ca urmeaza sa ne fie demolata casa pentru realizarea unui sens giratoriu. A fost o comisie de evaluare in 2021, si de atunci nu s-a întâmplat nimic. Am incercat in mai multe randuri sa cerem lamuriri de la primarie dar de fiecare data am primit diverse raspunsuri, cum ca vom fi despăgubiți, ca ne vor face case noi, etc, dar in 2 ani nu s-a intamplat nimic. Consideram ca ni se incalca dreptul la proprietate, neputand sa beneficiem de imobil cum ar trebui, aflandu-ne in aceasta situatie incerta. Am vrea să dam in judecata primaria pentru abuz si pentru tulburarea dreptului la proprietate. Cum putem sa procedam? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, ma confrunt cu următoarea situatie. Detin o casa, care conform unui proiect al primariei ar urma sa fie expropriata pentru largirea drumului. Problema este ca a trecut mai bine de un an de la notificarea privind intentia de expropriere, iar de atunci nu s-a facut nicio actiune. Din intrebari adresate la primarie am inteles ca proiectul nu a fost finantat, dar se cauta surse de finanțare in continuare. Intrebarea mea este ce pot sa fac in aceasta situatie, sunt blocat, aveam in plan o renovare a casei, dar m-am oprit. Cum pot sa obtin o anulare a proiectului? Mi se pare anormal sa stau in incertitudinea asta, fara sa pot sa fac nimic... Mulțumesc!
Buna,

Eu sunt in postura vanzatorului, am stipulat in contract ca eliberam casa in termen de 3 luni(e vorba de distanta, timp etc), iar dupa doua zile cu toate ca initial a fost de acord, cumparatorul a zis ca vine sa se mute cu noi in casa, ca are dreptul. Plus ca nu e de acord sa ne luam toate obiectele din casa, gen perdele, lampi, spune ca fac parte din imobil...
Cum pot sa "scap" de el pana reusim sa ne mutam,?

Multumesc.

Răspuns la discuția Concediu maternitate
Buna,

Revin cu situatia concreta. Sotia s-a angajat incepand cu 1 septembrie pe perioada determinata 1 an(in invatamant). In ce perioada ar trebui sa nasca ca sa beneficieze de CCC.

Cu stima,
Florin
Buna,

Ati reusit sa obtineti acreditarea? Ma lovesc de aceeasi problema si nu stiu de unde sa incep...

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Concediu maternitate
ok, multumesc mult pentru raspuns.
In alta ordine de idei, daca sotia se angajeaza cat timp ar trebui sa lucreze inainte de nasterea copilului ca sa poata sa beneficieze de CCC?

Multumesc.
Buna,

Sotia mea este studenta in an terminal, are licenta in iulie. Care ar posibilitatile ca sa beneficieze de concediu de maternitate? Precizez ca nu e inca insarcinata dar avem in plan, dar dorim sa beneficiem de acest concediu maternal ca sa ne ajute financiar.

Multumesc.