avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate irinuca20

Activitate irinuca20

Răspuns la discuția Timp liber
Chiar daca unii numesc asta "puturosenie", nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa sau sa nu simta nevoia sa mai si lenevesca un pic. Oricat de activi am fi, la un moment ne place sa lenevim macar pt cateva minute. Cred ca toata chestia cu puturosenia face parte din dorinta de a arata "vai cat de ocupat sunt incat nu pot sa stau nici un pic".
Toti avem nevoie de relaxare, indiferent daca unii numesc asta puturosenie.
In ce masura si cum se poate obtine un credit de catre un avocat. Am auzit fel de fel de opinii cum ca daca nu ai carte de munca nu se poate, etc.
Daca e vreun avocat care a obtinut un credit sau stie cum se poate obtine un credit va raman indatorata.
Mersi mult
Răspuns la discuția teren nefolosit poate fi luat?
Asa cum au spus si colegii mei legea se refera numai la detinatorii de terenuri adica cei acre au numai un dreot de folosinta nu sunt si proprietari.
Primarul nu va ramane decat cu amenintarile ca nu poate face nimic cu atat mai mult cu cat dreptul de proprietate este si inscris in cartea funciara.Primarul nu vrea decat sa va sperie. Dreptul de proprietate nu se pierde prin neuz, fiind un drept imprescriptbil extinctiv.
Răspuns la discuția cand se da chitanta?
Dispozitia de cazare e numai un act administrativ care atesta posibilitatea si dreptul de a ocupa un loc in camin, dar nu face dovada achitarii sumei respectiv. Este obligatorie eliberarea unei chitante sau a unui bon fiscal.
Răspuns la discuția Pentru candidati
In cazul unei colaborari ar trebuisa se pun accentul pe cat muncesti si cat realizezi. E normal sa ai un salariu de baza, ceea ce nu inseamna ca te pui pe trandaveala ci e un punct de pornire. In momentul in care stii ca daca muncesti mai mult primesti mai mult, e normal ca vine si stimularea. Eu vorbesc din experienta in acest caz. Oricat as muncii a se vedea 12-14 ore eu tot atat primesc ....Atunci dispare motivarea. Angajatorii pierd din vedere faptul ca daca nu le acorzi un minim de recunoastere financiara si morala colaboratorilor/angajatilor acestia vor pleca mai devreme sau mai tarziu. La asta se adauga si respectul si sa fie corect, asa va obtine si el loialitate, respect, etc.
Eu una caut corectitudinea si recunoasterea muncii si a meritelor, respect
Răspuns la discuția EVACUARE
O prima intrebare se refera la faptul daca dvs. l-ati somat in vreun fel pe cumparator sa-si ridice baraca. In cazul ca daca, aveti la dispozitie o actiune de obligare a acestuia la a-si ridica constructia, actiune izvorata din insusi contractul de vanzare-cumparare.Astfel, cumparatorului ii incumba obligatia de a ridica lucrul cumparat si de a suporta cheltuielile ocazionate de aceasta. In cazul neexecutarioi obligatiei, cum este si cazul dvs., vanzatorul, dupa punerea in intarziere, poate solcitia instantei executarea silita, adica obligarea cumparatorului a-si ridica bunul sau poate cere autorizarea instantei sa-l depoziteze in alta parte pe cheltuiala cumparatorului. Actiunea este de competenta judecatoriei locului unde se afla bunul, pentru ca acolo trebuie sa se faca executarea, daca s-a prevazut astfel în contract sau instanta de la domiciliul paratului.
In acelasi timp, pe calea aceleasi actiuni puteti formula un capat de cerere separat prin care sa solicitati si contravaloarea lipsei de folosinta de la data incheierii contractului pana la dat executarii obligatiei de preluare a bunului.
Răspuns la discuția evacuare fortata
Imi cer scuze daca am tras concluzia ca sunteti din Buzau din moment ce ati vorbit de procese acolo am presupus ca sunteti din Buzau.
Revenind la chestiunile juridice..
Conditiile ordonantei presedentiale: urgenta, neprejudecarea fondului.
Urgenta e usor de dovedit.
Ce intelegi dvs prin neprejudecarea fondului? Daca toate evacuarile s-ar obtine pe cale de ordonanta predentiala care mai e scopul si ratiunea unei actiuni in evacuare, actiune petitorie?
Prin obtinerea evacuarii pe cale de ordonanta presedentiala s-ar ajunge la anticiparea solutiei date intr-o actiune pe dreptul comun, nu pe calea unei proceduri speciale.
Or, cred ca suntem de acord ca forta unei hotarari date pe cale de ordonanta nu se poate compara cu cea a unei hotarari date pe drept comun.
De esenta ordonantei este vremelnicia masurii luate. Or nu cred ca asa ceva si-ar dori persoana repectiva, adica o masura a carei durata in timp este limitata, datorita modalitatii prin care a fost obtinuta.
Răspuns la discuția Perimare intr-un proces civil
In ultima fraza exista o contradictie totala.Daca cererea introductiva de instanta suspenda prescriptia numai in ipoteza in care se obtine o hotarare favorabila, atunci nu s-ar mai ajunge la o situatie ca perimarea, corect? Cererea introductiva suspenda prescriptia extinctiva indiferent de solutia obtinuta, altfel care ar fi ratiunea unei astfel de prevederi?
Răspuns la discuția clauza uzufruct
Intrebarea era daca se poate vind eun paratament afectat de uzufruct fara acordul uzufructuarului. Ce relevanta are asupra ce poarta dreptul de uzufruct din moment ce cumparatorul trebuie sa respecte acest drept. Da, intr-adevar cumparatorul il achizitioneaa pentru a se folosi de el, dar in masura in care este de acord cu achizitionarea lui el trebuie sa respecte dreptul uzufructuarului.
Răspuns la discuția clauza uzufruct
Intrebarea era daca se poate vinde aparatamentul afectat de un drept de uzufruct. Asa ca ce relevanta are asupra ce poarta uzufructul? Daca il cumpara este tinut sa-l respecte. Da intr-adevar persoana respectiva il cumpara ca sa se foloseasca de el, dar tot trebuie sa respcte dreptul uzufructuarului