avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Activitate PERESCU ANDREEA

Activitate PERESCU ANDREEA

Se pot face sesizari/plangeri/cerere la organele dE control din cadrul ANAF - DGRFP - AJFP
Acestea se indreapta impotriva persoanelor fizice care doresc sa va recruteze/inscrie in club.
Respectivele persoane sunt pasibile de amenzi intre 10.000 lei si 50.000 lei, iar veniturile lor obtinute in acest mod se vor confisca de catre ANAF.
Orice venituri ar trebui declarate, inclusiv acestea, dar provenind dintr-o activitate ilegala....

Temeiurile de drept le regasiti mai jos.

ORDONANŢA GUVERNULUI Nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

Art. 36
Sunt considerate practici comerciale interzise:
a)vânzarea piramidală, vânzarea practicată prin procedeul denumit "bulgăre de zăpadă" sau orice alte procedee similare care constau în special în a oferi produse/servicii consumatorilor făcându-i să spere că le vor obţine fie cu titlu gratuit, fie la un preţ redus faţă de valoarea lor reală şi condiţionând vânzările de plasarea contra plată de bonuri, tichete, cupoane ori a altor titluri similare către terţi sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri;
b)faptul de a propune unei persoane să colecteze adeziuni sau să se înscrie pe o listă, făcând-o să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise.

Art. 37
(1)În cazul reţelelor de vânzare constituite prin recrutarea aderenţilor sau afiliaţilor este interzis să se solicite aderentului sau afiliatului reţelei plata unei sume aferente dreptului de intrare în reţea, cu excepţia contravalorii materialelor sau serviciilor de natură pedagogică, formativă demonstrativă ori de vânzare sau a oricărui alt material sau serviciu similar.

Art. 73
Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:

14.practicarea de vânzări sau de orice alte procedee prevăzute la art. 36, cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei, iar veniturile realizate din aceste practici se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat;

Art. 75
Împiedicarea sau obstrucţionarea sub orice formă, de către comerciant sau de oricare altă persoană, a organelor autorităţilor administraţiei publice în exercitarea atribuţiilor lor privind controlul respectării prevederilor prezentei ordonanţe constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Art. 76
Contravenţiile prevăzute la art. 73 se constată şi se sancţionează de către:

b)organele de control abilitate ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru cele prevăzute la pct. 14;
Răspuns la discuția Asigurare Locuinta
Da.
Răspuns la discuția Testament
Se pot face testamente doar pentru bunurile, proprietatea actuala a testatorului. Nu se pot lasa eventuala bunuri viitoare, bunica poate sa piarda procesul.
Ar mai fi si varianta sa lase un testament prin care sa ii lase intreaga avere sotiei dvs., pe care eu, personal, o recomand.
Mostenitorii legali rezervatari ce nu pot fi dezmosteniti prin vointa defunctului sunt descendentii/copiii bunicii in cazul nostru, sotul bunicii si parintii bunicii(dar acestia din urma banuiesc ca nu mai traiesc).
Mama dvs. poate să îi transmită fratelui dvs. o cotă parte din proprietatea ei, fără a fi necesar acordul dvs. Se poate incheia contract de donatie, de vanzare-cumparare sau contract de intretinere.
Mergeti la un notar, avand la dvs. contractul de vanzare-cumparare, extras de carte funciara al casei, certificatul de castorie, hotararea judecatoreasca prin care s-a pronuntat divortul si buletinul/cartea de identitate.
Veti putea da o declaratie notariala, in baza acestor acte, prin care se va inscrie dreptul de proprietate si pe numele dvs. in Cartea Funciara a imobilului, fiind bun comun, dobandit in timpul casatoriei.
Daca aveti adrese scrise in acest sens de la ceilalti executori judecatoresti, sunteti acoperit. Va fi neintemeiata plangerea lui.
Răspuns la discuția Procura pana la indeplinire
depinde de obiectul procurii, ce anume sunteti imputernicit sa faceti in numele si pe seama mandantului
Care este modalitatea de transmitere a dreptului de proprietate de la parinti la fiu/sotul dvs.? Ce act s-a incheiat la notar in 2004? Cotract de vanzare-cumparare?
Răspuns la discuția Legea insolventei
Legea 85/2006 este în vigoare.
Răspuns la discuția Tabel creditori
Consultati Buletinul procedurilor de insolventa, se publica in B.P.I. tabelele creditorilor.