avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate diana1989

Activitate diana1989

Buna ziua,
As dori va rog sa îmi recomandați pe cel mai bun avocat penalist cu experienta de peste 20 de ani, din Bucuresti, pt ca doresc sa dau în judecata un grup de persoane pt defăimare și calomnie, prejudiciindu-mi imaginea prin mijloace false și video trucate.
Mulțumesc!
Buna ziua,
Strabunicul meu, in prezent decedat a participat la cele doua razboaie mondiale. A supravietuit miraculos si a murit la o varsta venerabila.
In prezent acesta i-a ramas in viata doar un copil.
Intrebarea mea este daca fata lui, ramasa in viata ar putea sa actioneze statul in judecata pt a beneficia de pensie de pe urma tatalui ei ( strabunicul meu)?
In caz ca aceasta, decedeaza, mama mea, fiind nepoata lui, poate depune actiune in instanta pentru aceleasi drepturi?
Care este cadrul legal al acestei legi ( daca exista).

Va multumesc!
Buna ziua,

Ce acte imi sunt necesare pt eliberarea duplicatului certificatului de deces al fiului meu?

Multumesc.
Bună seara.
Pe data de 29 sept am cununia civila.
Cu ce data ar trebui eliberate certificatele prenuptiale și când anume as putea sa ma prezint la primărie pt înregistrare?
Mulțumesc!
Bună ziua,
Ce poate sa facă primaria atunci când defunctul a decedat, nu si-a plătit impozitul de mulți ani, acesta are moștenitori care nu au dezbătut succesiunea și care nu doresc sa o dezbata și nici sa plătească impozitul defunctului?
Mulțumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei spete
Mostenitorii defunctului ZAULEAN C. s-au prezentat la primarie cu actele in vederea eliberarii anexei 24 a defunctului. Problema este ca defunctul figureaza in registrul de stare civila NASTERI cu alt nume MARIN C. ( doar numele de familie fiind diferit). Practic in registrul NASTERI si CASATORIE figureaza MARIN C. iar in registrul DECES cu ZAULEAN C. Nu s-au inscris mentiuni in niciun registru referitor la numele de ZAULEAN C.
Titlul de proprietate al defunctului este emis pe numele ZAULEAN C.
Ce pot sa faca mostenitorii avand in vedere eroarea descoperita pentru a reusi sa obtina anexa 24 si ulterior efectuarea succesiunii. Multumesc!
Va rog sa imi spuneti, care este cadrul legal al unei sactiuni disciplinare ( inclusiv cu reducerea salariului ) din partea unui Primar catre un angajat care in mod repetat nu se prezinta la munca si nu raspunde la telefon.
Ati putea sa ma ajutati si cu un model, va rog?

Multumesc mult!
Buna ziua,
As dori sa stiu care este cadrul legal in emiterea unei sistari a lucrarilor din partea unei Primarii catre constructor.
In ce conditii se poate emite acest ordin?

Multumesc frumos!

Buna ziua,
Cum poate o mama a unui copil de 16 ani, necasatorita cu tatăl copilului, tatăl decedând ulterior, sa poată sa ii treacă numele de familie al ei, copilului sau, ca să poată sa călătorească în străinătate?
Prin ce mod se poate face?
Mulțumesc
As dori sa stiu care sunt pasii in rezolvarea unei probelem si anume :
Respectiva pers a nascut un copil cu, concubinul, in timpul casatoriei sale.
Pe certificatul de nastere al copilului figureaza cu numele de familie al sotului de la acea vreme ( ulterior despartindu-se ) si numele de familie al concubinului.
In prezent respectiva nu este casatorita cu, concubinul, '' despartindu-se'' dar, doreste sa se stabileasca in strainatate cu minorul.
Aceasta doreste sa isi schimbe din certif. de nastere al minorului, numele de familie al sotului ,in numele ei de fata.
Cum se poate proceda?

Multumesc