EXPLIC MAI CLARMAM SI GRABIT.AM semnat un contract cu o firma de paza ex firma x.AM lucrat 7 ani de zile si cind am plecat am cerut o adeverinta ptr somaj.IN adeverinta firma x care am semnat contractul mai era trecut inca 4 firme.EU lucram la alta firma nici nu am semnat contractul pe firma care am plecat.POT sa dau in judecata in final din urma angajatorul cu denumirile schimbate
EXISTA o lege cind firma isi schimba denumirea sa o pot da in judecata.AM semnat cu firma x un contract au trecut 7 ani de zile si cind am plecat din firma am cerut adeverinta era trecuta alte 4 firme eu nu am semnat contractul cu celalalte pot sa ma judec din urma exista o lege ptr conflict de munca.
AM trimis prin posta o cerere sa imi cer drepturile fostului angajator pe cale amiabila sa nu ajung in instanta.NU mia dat raspuns au trecut 30 zile am sesizat ITM sa verifice cele sesizate de mine.CEREREA am facut-o pe dispozitiile art.7 din LEGEA ARHIVELOR NATIONALE NR 16/1996.O.U.G.27/2007 este bine cum am facut.
AM un coleg care cineva ia trimis in numele lui E-MAIL la ITM si sa trezit cu raspuns acasa. E-MAIL trimis se zice ca din oras de la o sala de calculatoare. ANGAJATORUL ia spus ca ITM ea aratat cine la reclamat.DAR el nu a scris nu are calculator acasa ce poate face in final.FACE sesizare la ITM si afla de unde vine E-MAIL si daca il afla pe ala care a reclamat in numele lui il poate da in judecata sau se anuleaza sesizarea in final.
UNII mediatori spun ca rezolva problema cind un angajat nu ii sa dat drepturile.il convinge pe angajator sa ii dea drepturile sa nu ajunga in instanta.DAR acesta daca nu vrea si vrea in instanta sa mearga.UNII angajatori cunosc legea ca daca in instanta obtinii hotarirea judecatoreasca cind mergi sa iti dea drepturile nu ti le da.TREBUIE apelat la un judecator cu executare silita dar unii nu se baga ca e suma mica.EU am de primit suma de 2600 lei.
MIA facut un avocat o cerere sa o trimit fostului angajator mia incalca drepturile vechimea si sporul de noapte am cerut pe cale amiabila sa nu ajungem in instanta dar acesta nu mia trimis in termen de 30 zile am sesizat ITM dar ce se poate face ca sa nu ajung in instanta.IN total trebuie sa primesc suma de 2600 lei si sa imi plateasca 2 saptamani la negru care ma tinut.CA sa nu ajung in instanta cum fac in final sa o rezolva pe cale amiabila cu fostul angajator ITM pe o parte eu cu alte cereri la fostul angajator.