Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti daca eu plec din firma la o alta firma, cu un contract de 8 ore, ca loc de muna principal, iar vechea firma doreste sa mai raman pe o perioada daterminata de aprox. 6 luni cu 2 ore la ei, cum trebuie sa procedez? Trebuie sa-mi dau demisia de la ei si sa-mi faca un alt contract pe o perioada determinata si 2 ore? Sau este de ajuns un act aditional la vehiul contract? Nu vreau sa am probleme din cauza asta la noul loc de munca. Va multumesc, mult pentru raspunsuri, anticipat.
Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, pot sa-mi dau demisia fara preaviz invocand art. 81 al.8 din Codul muncii. Va multumesc.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in cazul unui certificat de mostenitor din 1972 au renuntat la succesiune 3 copii, iar in 1996 s-a dat titlul de proprietate pe terenul extravilan pe numele celui decedat in 1972, tatal. Copii care au renuntat la succesiune mai au dreptul in acest caz la pamantul de pe titlul de proprietate care este pe numele tatalui decedat? Mentionez ca pe titlul de proprietate apare numele decedatului precum si al copiilor.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa ceara anagajatului sa faca testul poligraf? Daca angajatul isi da demisia il obliga sa faca acest test pentru a-i elibera actele de lichidare? Poate angajatul sa refuze acest test? Va multumesc.
Buna ziua, imi spuneti va rog daca unul din fostii angajatori are datorii la plata contributiilor de somaj, pentru o putea beneficia de somaj, pot sa platesc eu la AJOFM, ca fost angajat contributia la somaj pe acea perioada in care ea nu a fost platita, daca fostul angjator refuza sa o faca? Va multumesc.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se numeste exact adeverinta necesara la somaj cu salariile pe ultimele 12 sau 24 de luni. Daca nu vrea sa mi-o elibereze fostul angajator de unde altundeva o pot obtine. Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare la angajare. De ce acte am nevoie de la vechiul loc de munca pentru o noua angajare? Va multumesc mult.
Daca firma are datorii mari salariale, la buget, la diversi creditori, este mai bine daca firma nu este in insolventa? Ce se poate intampla in continuare cu firma?