avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate ZeosSupreme

Activitate ZeosSupreme

Răspuns la discuția violenta in scoli
elena138 a scris:

....

De ce m-ati citat intr-un mesaj penbil si incoerent?=D>=D> Vorbiti despre niste chestii care n-au nici in clin, nici in manec cu ce se discutase. Exemplu "conform unui ordin de ministru de prin 2008-2009 (nu mai stiu exact)" -> fraza aberanta.
Mi se pare ca voiati sami demonstrati mie ceva despre domeniul public si poarta scolii si ca ma trageti intr-un fel la raspundere pentru ce am scris mai sus. "Altfel am ajunge la aberanta concluzie ca profesorii si paznicii scolii sunt responsabili de tot ce".
Se pare ca dumneavoastra ajungeti la concluzii aberante foarte usor.

Atentie la folosirea cuvantului "raspundere" :rofl::rofl: pentru ca il folositi impropriu.

1. Mare prostie ce ati scris dumneavoastra cu angajarea raspunderii "scolii" pana la gard. Nu a zis nimeni sa se angajeze "raspunderea scolii" i-am recomandat mamei, daca copilul are probleme la scoala(daca se iau masuri disciplinare aberante) sa "ameninte" cu depunerea unei plangeri la politie, pentru neglijenta in serviciu, daca bataia a fost in fata scolii. nu pentru "angajarea raspunderii scolii" in fapt, ci pentru ca baiatul dumneaei sa scape nepedepsit.

2."poate depune plangere pentru lovire si alte violente, dar daca si-a rupt nasul in cadere"->aveti dreptate, daca si-a rupt nasul in cadere atunci ar fi si mai grav, ar putea fi vorba in principiu despre Vatamare corporala.

3"In cazul in care a cazut cel care a dat cu pumnul ca sa scape de stransoare (eu asa am inteles), nu prea vad lovirea". Cum adica nu vedeti lovirea daca a dat cu pumnul:love2: :rofl::rofl:?
Va explic mai pe inteles: Daca "a da cu pumnul" atunci "a lovit", daca a lovit o alta persoana atunci avem de a face cu "o lovire". Daca avem de a face cu "o lovire" si vatamarea victimei atunci avem de a face cu o "vatamare corporala".
Legitima aparare inlatura caractarul penal al faptei. Lovirea pentru "eliberarea din stransoare" s-ar putea sa nu intruneasca insa toate conditiile legitimei aparari.
Răspuns la discuția violenta in scoli
Fapta se incadreaza la art. 180 din codul penal "loviri si alte violente"
Actiunea penala se poate declansa din oficiu daca v-a fi nevoie de mai mult de 20 de zile de ingriji medicale. Dar este foarte putin probabil...

Scoala poate insa dispune sanctiuni precum precum: scaderea notei la purtare, mustrare, avertisment, excluderea de la cursuri pe o perdioada determinata, transferul disciplinar la o clasa paralela.
Depinde de dumneavoastra cum gestionati problema. Daca vor sal sanctioneze prea drastic, va recomand sa amenintati ca depuneti plangere impotriva celui care trebuia sa-i supravegheze( profesor, profesor de serviciu, director, paznic ) si a celor care l-au agresat.

NU, niciun risc
Doamne ce raspuns idiot s-a dat mai sus. Plangerea o face ocrotitorul legal al fetei, deci in acest tatal sau. DIN CONTRA, NU MAI DEPINDE NIMIC DE FATA, nici nu ar fi putut depune plangere la politie...!!!

www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția raspuns urgent
Un om ce pune o intrebare pe acest forum o face pentru a primi un raspuns pertinent din partea unui jurist binevoitor, nu pentru a primi parerile a 50 de neaveniti.

Deci, pentru a nu deturna acest forum de la scopul sau, si pentru a nu incurca persoanele ce cauta un raspuns, va recomand sa nu va dati cu parerea in chestiunile pe care nu le stapaniti. Raspunsurile nu ar trebui bazate pe televizor/radio/internet ci ar trebui sa provina din interpretarea pe care dvs o dati legii, dar pe care este clar ca nu ati studiat-o. Unde este reglementata in legislatia romaneasca "rapirea de minori" cum ii spuneti dumneavoastra?

Ati auzit si dumneavostra de cazul truica(desi ma indoiesc ca ati consultat sentinta instantei) si acuma toate va par rapiri internationale de minori:rofl::rofl:
Daca tot ceea ce ai este un ciocan, toate obiectele din jur iti par cuie...
Pentru a va dubla experienta juridica in materia dreptului familiei va recomand, pe langa speta truica si speta COLUMBEANU:rofl: si mai vorbim.

mdcc a scris:

....rapire de minori,....dar mai trebuie si dovedita!!!

din nou aberatie mare:
onus probandi incumbit actori! nu trebuie stimatul domn sa-si demonstreze nevinovatia:)), eventual femeia sa reuseseasca sa probeze furtul acelui film din calculatol/telefonu"....
ar fi o banala problema de probatoriu si nu are rost sa discutam aici ipoteze absurde...

in ceea ce priveste partea de drept:
Repet, partea pe care o sustineti dvs cu santajul e un cretinism... v-a explicat si alexandru groza "de ce nu ie santaj" ------>"fara sa-i ceara nimic in schimb pentru a evita expunerea"

Fapta sarvarsita in speta nu are caracteristicile infractiunii de santaj: Lipseste predinderea de folosoase pentru sine sau pentru altul... deci nu a fost savarsita nicio infractiune.

@mdcc Nu inteleg cum nu va este rusine sa recomandati sa se faca plangere pentru santaj, cand dumneavostra nu ati avut bunul simt sa puneti mana pe codul penal si sa cititi elementele constitutive ale acestei infractiuni

Bravo arel, un raspuns complet, documentat si corect.
Vad ca sunteti inginer.
Respect
Sunteti pe un forum al avocatilor, nu mai dati sfaturi prostesti ancorate in stirile de la ora 5.

Nu cunosc speta Truica si nici nu ma intereseaza:rofl: Tocmai ca este vorba despre minori, si despre interesul superior al acestora datele referitoare la aceasta speta nu au fost facute publice.

Dar sa va bazati raspunsurile pe bagajul de cunostinte acumulat in fata televizorului, si nu pe bancile facultatii de drept, mi se pare cel putin pueril, daca nu prostesc...
E clar ca nu prea multe notiuni juridice va sunt clare si de aceea imi permit sa va fac o recomandare prieteneasca->lasati-i sa raspunda pe cei ce se pricep.
Nu nu e nimeni vinovat pentru iresponsabilitatea ei. Si nici nu va plati nici un sfert de ban, decat daca se va demonstra ca intetionat a vrut sa va imbolnaveasca pe dumneavoastra si familia dumneavoastra prin transmiterea TBC cu buna stiinta catre fetita dumneavoastra.

E si normal sa fie asa... Care e problema ca a facut radiografie, si asta e contagioasa? ...Medicul i-a facut-o, nu educatoarea. poate nu era necesara...

Oare educatoarea de la cine s-a imbolnavit? Ala ar trebui martirizat...

mdcc raspunde doar ca sa se afle in treaba, complet aiurea...

Nu savarsiti nicio rapire de minori...
Cel mai grav lucru ce se poate intampla este sa pierdeti custodia, si asta in eventualitatea unui proces, si nu doar pentru acest lucru.