La data de 15.01.2007 a fost incheiat un contract individual de munca in care se mentioneaza:
Salarizarea: Salariul brut lunar este de 2770 lei. Salariul brut lunar cuprinde urmatoarele sporuri cu caracter permanent:
- spor de neconcurenta: -
- spor de mobilitate: -
Alte clauze: se detaliaza clauza de neconcurenta , specificandu-se ca salariatul va fi platit pentru neconcurenta cu 25% , spor permament inclus in salariul brut lunar.
La data de 01.01.2010 prin act aditional la contractul individual de munca se stabileste un " salar de baza" de 3200 lei, se mentioneaza " spor vechime inclus in salar" ; cu aceeasi data se anuleaza clauza de neconcurenta.
Intrebare: -societatea i-a platit de la data angajarii spor de vechime conform prevederilor contractului colectiv de munca la nivel national ;
- societatea i-a platit sporul pentru clauza de neconcurenta pana la data anularii clauzei.
Mentionez ca la nivel de societate nu au contract colectiv de munca si nici reglementari proprii de salarizare.
Va multumesc pentru sprijin!
Se emite o noua decizie de prelungire a suspendarii CIM avand in vedere cererea pe care salariata a depus-o la societate pentru o noua perioada de concediu fara plata. In termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data prelungirii suspendarii se va inregistra in Revisal.
Este bine sa faceti o decizie de suspendare a CIM avand in vedere solicitarea scrisa de concediu fara plata si numarul de zile de concediu fara plata.In termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii trebuie sa le inregistrati in registru.
Registrul general de evidenta al salariatilor se intocmeste in forma electronica cf. art.3 din Hot. Guv. Romaniei 500/2011.
Registrele infiintate si inregistrate in conformitate cu prevederile HG 161/2006 se pastreaza si se arhiveaza de catre angajatori in conditiile legii.( vezi art. 13 din aceeasi HG 500/2011).
Multumesc mult pentru raspuns. De la Casa Nationala de Sanatate am primit ca raspuns extras din normele de plicare a OUG 158/2005 fara nici o alta explicatie. Societatea unde lucrez mi-au plafonat veniturile lunare la 12*670 din ianuarie2011-mai 2011 si 12*600 in decembrie 2010. La casa de sanatate judeteana m-au lasat sa vorbesc singura iar cand solicitat raspuns in scris , mi-au plafonat veniturile ce formau baza de calcul .
Am urmatoarea situatie :Angajat, veniturile lunare din ultimile 6 luni: dec.2010=11500; ian.2011=8625; feb2011=8625; martie 2011=9522; aprilie 2011=5000; mai 2011=5656.
Angajator: Lunar: nr. asigurati lunar=40( in care ma regsesc si eu ca asigurat); Fond salarii realizat lunar= 35000(in care se regasesc si sumele enumerate mai sus);
Contributie pentru concedii si indemnizatii0,85%=35000*0.85%=298 lei lunar(baza de calcul a contributiei pentru concedii si indemnizatii<numarul asigurati*12*salar minim brut pe tara garantat in plata.
Care este suma veniturilor lunare din cele 6 luni pe baza carora mi se calculeaza indemnizatia de concediu medical?( contributia pentru concedii si indemnizatii fiind calculata la fondul de salarii )