este legal. conf Legii 333 .paza comunei se executa de cetatenii acesteia prin rotatie,s-au in cazul d.vs. prin paznic platit. Poitia Locala conform Legii 155 , poate asigura si paza comunei daca are personal contractual angajat. Din cate am inteles personalul Politiei locale este compus doar din functionari publici cu atributiuni pe linie de ordine puiblica
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt F.P. si am fost trimis in fata comisiei de disciplina , audiat, si mai sunt 2 zile si se fac 30 de cand s-a facut sesizarea. Daca nu primesc sanctiunea in acest termen pot scapa invocand art.252(fost 268 din C.M.-(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. , s-au sanctiunea imi poate fi aplicata si dupa aceasta data invocandu-se prevederile art. 77 alin 5 din Legea 188
sunt intr-o situatie asemanatoare,numai ca nu am primit actul adm de sanctionare inca. Pentru a indeplini plangerea prealabila contest actul la organul emitent sa inteleg. Care este termenul conf. art. 7 din 554? Apoi trebuie sa contest tot in 30 de zile de la primire act la Tribunal (asa scrie pe actul de sanctionare al colegilor )Ma lamureste cineva cu termenele. Colegii au primit rasp in a 29 zi la plangerea prealabila si au pierdut termenul de 30 zile scris in actul de sanctionare pentru a introducere plangere la tribunal.
asa e, politia nationala beneficiaza, locala nu. Atunci intreb cand sunt egali.... doar noaptea cand in baza protocolului au un sector de responsabilitate, aceleasi atributiuni de serviciu,inclusiv la 112 si cum ramane si cu principiul.... cel mai apropiat politist ( ?) intervine...
imi pare rau ca nu pot trimite documentele , am facut si plangerea prealabila ca sa ma incadrez in termene ,dar... stiu ca ma lupt cu morile de vant chiar daca am dreptate..... daca se schimba ceva la alegerile locale atunci sa fi vazut hora, asa ca ma las la mana mea ,chiar daca il anuleaza motive fiind destule tot nu am nici o sansa.... nu s-a publicat nimic pe site al unitatii,iar publicarea s-a facut doar pe Publicjobs fara nici o bibliografie. Legea a fost incalcata grosolan si sunt foarte indignat ca macar putea sa-i dea o forma legala (cum prevede legea si interviul face cat toate la un loc...+raspunsurile in plic) Multumesc, macar ma mai descarc de stres. Problema ca acest aspect este o obisnuinta.Scoate post la concurs , (il ocupa cine trebuie) , apoi isi face transferul la unitatea unde doreste si nu poate face angajari.... asa da portita pentru smecheri .
asta asa este, dar la noi acum cu intomirea fisei postului la ultimul punct scrie:-executa deciziile sefului de serviciu (scrise s-au verbale ). Intrebare- unde pot contesta in afara ITM ?,asta pana nu ma obliga sa semnez ca altfel... imi face acte ptru. Comisia de disciplina . Daca nu semnez fisa postului ce se intampla ?
acest lucru s-a intamplat la primaria xxxxxx posed si adresa de raspuns ca nu mi se restituie dosarul depus, fiind o proba ( ?... la ce ? cica sa se faca dovada ca au mai fost si alte persoane inscrise ). Dar ar trebui sa fac cunoscute si motivele..... dosarul trebuia depus .. sa zicem pe 11.07. iar publicitatea s-a facut cu data de 12.07.. (raspunsul a fost de genul... a fost afisat dar nu am nici o obligatie sa-l pazesc eu, o fi disparut. Bun asa este, dar si in data de 12. cand s-a afisat nu a fost trecuta bibliografia. Atunci intreb ... Daca nu stii la ce sa te pregatesti cum poti lua un examen ? si etc.....
Sunt functionar public. S-au refacut fisele postului,dar la ultimul punct este stipulat " executa deciziile sefului de serviciu si de birou (scrise s-au verbale) " Cunosc ca acest aspect nu este legal, dar intreb ce pot face, cum pot contesta si unde ?, vreau un sfat. Daca semnez cum au facut alti colegi, mi-am semnat sentinta .
Multumesc de rasp. asta stiam si eu. In urma cererii depuse am primit urematorul rasp.
"nu va poate fi restituit,deoarece constituie o proba a inscrierii d.vs. la acest concurs".