Petitia o trimiteti la ISJ, iar ei au obligatia de a o solutiona in 30 de zile...din pacate, nota va ramane neschimbata, chiar daca se vor lua unele masuri...
Ma confrunt cu o problema si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati.
Am pierdut un proces, insa instanta a omis sa imi mai treaca si adresa in sentinta, aparand doar numele.
Cu toate acestea, eu a primit sentinta.
Intrebarea mea este: se mai poate modifica aceasta sentinta? Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc mult!
De curand am pierdut un proces de granituire in recurs, iar acum a venit si motivarea respingerii. In aceasta motivare, instanta face referiri la unele acte - in speta, de proprietate - (contract de v-c, schita de dezmembrare) ale intimatilor, ACTE CARE NU SE GASESC LA DOSARUL CAUZEI. Intimatii au depus doar o copie de pe CF si atat. De altfel, aceasta a fost unul dintre motivele de recurs ale subsemnatului.
Intrebarea mea este: instanta de recurs, pronuntandu-se fara existenta acestor acte la dosarul cauzei, nu comite o greseala, avand in vedere dispozitiile art. 1169 si 1196 cod civil?
Nu ar putea fi acest fapt un motiv de contestatie in anulare?
De curand am pierdut un proces de granituire in recurs (apel recalificat recurs) si intentionez sa depun contestatie in anulare.
Ma bazez in principal pe doua motive, motive pe care le-am expus si la recurs: 1)intimatii nu au depus la dosar decat un extras CF neactualizat ca act de proprietate si 2) terenul intimatilor, supus granituirii, se afla in coproprietate cu altii, eu iesind din starea de indiviziune printr-o actiune judecatoreasca.
Am vorbit cu un avocat (altul decat cel din recurs) si mi-a spus ca cele doua motive sunt destul de intemeiate pentru contestatia in anulare; spunea ceva de necercetarea suficienta a fondului cauzei.
V-as ruga mult sa-mi spuneti parerea Dvs. referitor la situatia mea, pt ca nu a-si dori un nou proces doar de dragul proceselor....
Multumesc mult!
Ma confrunt cu urmatoarea problema delicata si as dori un raspuns avizat, daca se poate, va rog mult.
In 2009 un vecin imi intenteaza proces pentru granituire, castiga, fac recurs si pierd,recurs nefondat, hotararea ramand definitiva si irevocabila din decembrie.
In luna noiembrie am descoperit - intamplator- faptul ca respectivul a declarat fals atunci cand si-a intabulat terenul, folosindu-se de acest act la intabularea terenului granituit. Mai precis, a declarat fals in acea delaratie pe proprie raspundere necesara intocmirii documentatiei cadastrale.
Am facut plangere la Parchet, care a inceput recent urmarirea penala impotriva respectivului pentru fals si uz de fals.
Intrebarea mea este: ce se poate face in aceasta situatie? Daca respectivul ar fi condamant pentru aceste infractiuni, ce s-ar intampla cu sentinta pe granituire? Mai am vreo cale de atac impotriva acesteia?
Va multumesc mult si astept raspunsurile Dvs.
O seara frumoasa!