Buna ziua,
Asa cum banuiam, sunt controverse... concedierea disciplinara este o sanctiune disciplinara, insa contractul de munca se incheie unilateral din voia angajatorului, parerea mea fiind ca intra si sub incidenta legii 62/2011...
Asa cum ii spuneam dlui 'freelis' acum cateva zile in mesaj privat (fara raspuns inca), am gasit si un studiu interesant pe net, pare a fi al facultatii de drept de la Universitatea de Vest (Timisoara):
[ link extern ]
Aici, la pagina 11/13 (110) a documentului mentioneaza legea 62/2011 ca avand intaietate:
"Decizia de concediere pe motive disciplinare este, în realitate, o decizie de sancţionare disciplinară şi, în acelaşi timp, o măsură unilaterală de încetate a contractului individual de muncă.
Legea nr. 62/2011 privind dialogul social a intrat în vigoare la 13 mai 2011, deci ulterior modificărilor aduse Codului muncii prin Legea nr. 40/2011 (care au intrat în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea acestei legi în Monitorul Oficial, respectiv la 30 aprilie 2011). În acelaşi timp, Legea nr. 62/2011 este legea specială în materia soluţionării conflictelor individuale de muncă în raport cu dispoziţiile Codului muncii, iar în materie de drept civil, întotdeauna norma specială derogă de la norma generală, adică specialia generalibus derogant"
De asemenea, am gasit si o decizie a unui tribunal care confirma ambele legi ca fiind OK - adica nu exclude legea 62/2011:
[ link extern ]
Daca cineva este sigur ca poate sa lamureasca asta, va rog subscrieti!
Va multumesc!