avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianpaul

Activitate ciprianpaul

Bună ziua! Soția lucrează la o clinică particulară de recuperare medicală ( kinetoterapeut), eu lucrez in Mapn, avem doi copii in varsta de 10 si 5 ani. Nu avem posibilitatea sa stea cineva cu copiii. Eu lucrez in ture 24/72, iar soția are program de la 13.00 la 21.00, de la serviciul soției i se spune ca nu i se pot da zile libere conform ordonanțelor date de guvern pe timpul stării de alertă, practic nu ar trebui sa stea acasa zi de zi doar cat sunt eu in serviciu, tot imi spune ca daca mai lipsește o da afară. Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac in aceste conditii? In primavara soția a solicitat adeverința de la serviciu cum ca ea lucrează pentru a beneficia de cei 75% in plus la salariu i s-a spus că nu i se poate da asa ceva.
Bună ziua! In ce condiții poate părăsi țara un copil minor, însoțit de unul din părinți, in afara pașaportului copilului. Este vorba despre faptul că soția va trebui sa plece la sora ei în Anglia pentru o săptămână, iar eu nu pot pleca din țară. Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Divorțul cu copii minori
Mulțumesc mult!
Buna ziua! In cazul unui divorț în care soții nu se înțeleg asupra tutelei copiilor, de la ce vârstă poate un minor sa hotărască cu cine vrea sa stea? Mulțumesc.
Discuție Divorț
Am următoarea situație: eu împreună cu soția am contractat un credit imobiliar și am achiziționat un apartament, din păcate noi doi nu ne mai înțelegem și soția vrea sa divorțeze. Menționez că costul avansului pentru credit, cheltuielile aferente renovării apartamentului în valoare de aproximativ 20.000 de euro a fost realizat dintr-o moștenire a soției. La acordarea creditului soția nu a contribuit cu nimic deoarece nu are niciun venit. Cum ar fi calea legală să împărțim bunul dobândit împreună. Va mulțumesc!
Nu am beneficiat direct. Am stat în CCC trei luni
În momentul de față sunt in perioada de acordare a stimulentului de inserție și mai beneficiez de acest stimulent până împlinește copilul 2 ani. Întrebarea mea este daca de acest stimulent pot beneficia până când copilul împlinește 3 ani conform noilor legi intrate in vigoare?
Buna ziua, am o problema legata de succesiunea unui apartament si anume: este vorba de un apartament cu patru camere care proprietari sunt parintii mei ,din pacate mama a decedat anul trecut in martie. Tatal meu acum trebuie sa faca succesiunea pentru a putea sa vanda acest apartament. De o perioada nu ne mai intelegem (eu impreuna cu cei doi frati ai mei) cu tatal meu care vrea sa vanda si sa ne dea la fiecare partea. Intrebarea mea este cum se poate face aceasta imparteala sau partaj in conformitate cu legile in vigoare si cat le revine la fiecare membru al familiei. Va multumesc anticipat.
aceasta succesiune se face cu acordul si cu buna stiinta a copiilor?
tatal sotiei poate vinde apartamentul fara stirea copiilor?
va multumesc pentru raspuns.
in cazul in care unul sau toti copii nu vor sa se vanda apartamentul se poate opune?