avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Wollfe

Activitate Wollfe

Mulțumesc, am fost citit articolul dar aveam slaba speranță că angajatorii privați vor putea să-și recupereze banii cheltuiți printr-o formă sau alta.
Bună ziua.
Ziua liberă acordată pentru vaccinarea anticovid de cine este suportată (în cazul societăților private), de stat sau de societate?
Vă mulțumesc.
Va multumesc
O zi buna
Buna ziua
In conditiile penuriei de forta de munca din perioada asta in Romania, care este cea mai simpla si ieftina metoda de a angaja personal de joasa calificare din spatiu extracomunitar (Ucraina).
Exista posibilitatea ca o firma din Ucraina sa delege sau sa detaseze un grup de salariati pentru a executa lucrari pentru o alta firma in Romania? Daca deschidem un punct de lucru in Ucraina putem detasa salariati Ucrainieni sa lucreze pe teritoriul Romaniei? Care este varianta legala?
Va multumesc frumos.
O zi buna
Cu stima
Vasile Irimia

Buna ziua
In dimineata zilei de 02.12.2014 pe DJ 212 la iesirea din Giurgiu spre Constanta, intr-o curba masina a derapat pe un pod de ghiata,carosabilul nu era curatat deloc am lovit un pod si m-am rasturnat .Nu au fost victime. Mentionez ca nu aveam o viteza mai mare de 30-40 KM/H, am cauciucuri de iarna noi (factura cumparare montaj garantiei).
Ce cai exista in legislatia actuala pentru a-mi recupera paguba(aprox 20.000 ron)??
Exista posibilitatea sa fiu desbagubit de RCA ca apoi firma asiguratoare sa faca demersurile necesare recuperarii sumelor cheltuite?
Va multumesc
Cu stima
Vasile
Buna seara
Iar am cautat pe net si iar nu m-am descurcat in hatisul legislativ...poate ma ajuta cineva.
Cat trebuie sau cum se plateste contributia la asigurari de sanatate de catre un angajat cu un job cu norma intreaga, un job partime si care are si o colaborare cu o firma de asigurari?
Cat la suta din venitul realizat la fiecare job se retine?
Mentionez ca si la firma de asigurari retinerea si face la sursa si veniturile sunt procent din vanzari, fara parte fixa.
Multumesc frumos
Cu stima !
Răspuns la discuția Ipoteca
Buna seara
fratele d-vstra trebuie sa stie ca daca creditul ajunge la executare nu pierde doar garantia, va fi urmarit de catre banca (executor) pana la recuperarea totala a debitului riscand sa piarda si alte bunuri aflate pe numele lui, proprire pe conturile bancare, salariu etc.
Asa ca nu e foarte simplu sa spuna ca nu mai plateste si s-a spalat pe maini.Acest lucru e valabil si pentru d-stra.
Daca nu ajungeti la o intelegere cu el sa continuati sa platit ratele si el renunta la partea lui de casa si va ramane d-vstra cu datorie cu tot, si daca vreti sa continuati d-vstra sa platit ratele, tinand cont ca e vorba de un duplex o solutie ar fi sa mergeti la banca sa vedeti daca se poate si ce ar presupune sa vindeti un apartament, banii din vanzare sa fie folositi pentru a plati in avans o parte din credit, astfel rata va scadea si poate asa veti reusi sa faceti fata.
Fratele ar trebui sa puna si el diferenta dintre valoarea imobilului actuala si cea evaluata la acordarea creditului.
Vorbiti cu cei de la banca, explicati ca altfel nu se poate si eu stiind banca foarte bine cred ca veti gasi intelegere acolo. (sunt curios cum o sa reactioneze astept un semn)
Succes
Cu stima

Buna seara
Mai am o intrebare:
Contratele Colective de munca la nivel de unitate mai sunt obligatorii? nu prea se intelege asta din codul muncii....
Daca nu mai sunt obligatorii la nivelul unitatii se mai aplica prevederile CCM la nivel de ramura sau national???mai sunt valabile????
Daca da unde gasesc aceste contracte, m-ar interesa cel din finante banci.
Daca nu este obligatorie semnarea unu CCM la nivel de unitate de ce este obligatorie inceperea sau acceptarea negocierii accestuia???

Va multumesc
Cu stima:
Vasile



Răspuns la discuția ridicare poprire
Buna seara
Pai e simplu
Proprirea asupra conturilor dumneavoastra a instituit-o un executor judecatoresc care reprezinta o terta parte din cate am inteles.
Banca nu poate ridica proprirea (desi are un interes major) decat la ordinul direct al executorului care a instituit-o, ori acesta vrea sa-si recupereze banii pe care-i are el de executat, de acolo-si ia el comisionul, asa ca nu va fi de acord sa va ajue sa va platiti alte datorii.
Poate totusi ajungeti la o intelegere cu el altfel...o sa platiti intai datoria care-i in executare si apoi cardul.
Succes!
Răspuns la discuția datorie banca
Buna seara
Este foarte corect ce a spus gi_jane2 mai sus.
Vreau sa adaug doar ca intradevar daca d-vstra aveti o intarziere mai mare de 90 de zile dosarul poate fi trimis catre executor asa ca faceti un efort si mai platiti macar o rata....pentru 60 zile intarziere nu puteti fi decat penalizat.
Cu stima