avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate bebibebo

Activitate bebibebo

Buna seara. Cardul meu de sanatate a fost livrat la adresa din buletin, adica la tatal meu. Parintii sunt implicati intr-un proces de partaj, astfel situatia familiala este una conflictuala. Din acest motiv, tatal meu nu vrea sa-mi dea cardul de sanatate, nici macar nu stiu daca il mai are sau l-a aruncat ( ceea ce ar fi in stare sa faca, ambitii prostesti). Cum pot sa recuperez cardul de sanatate sau ce pot face pentru a mi se emite un alt card de sanatate, care va fi obligatoriu incepand cu 1 mai 2015?
Va multumesc!
Buna seara,
In mai expira buletinul deci trebuie sa-l schimb. Voi schimba adresa de domiciliu, de pe Ilfov pe Bucuresti. Intrebari:
1. Trebuie schimbat si permisul de conducere? Pe permis nu scrie adresa si presupun ca este european( nu stiu exact formularea) pentru ca are stema Uniunii Europene in stanga sus, deasupra pozei.
2. Trebuie sa radiez masina? Are numere de Ilfov.
3. Trebuie sa platesc taxa de reinmatriculare a masinii?
4. Trebuie schimbat si talonul? Pe talon scrie adresa din buletin.
5. Trebuie sa fac RAR-ul din nou?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cerere catre arhiva unei banci
Multumesc
Buna seara.
Am cautat online si nu am gasit nimic, am intrebat la banca care ma intereseaza si ma tot trimit de la un departament la altul, de aceea apelez la d-vs.
Pe scurt, in anul 1990 părinţii mei au luat un credit( foaie de cec) de la fosta Banca Agricolă, actuala Raiffeisen Bank. Acum, avem nevoie intr-un proces de partaj de o copie a cererii depuse la banca prin care parintii au obtinut foaia respectiva de cec sau copie dupa orice document mai exista in arhiva lor legat de actiunea parintilor de atunci.
Exista un model de cerere catre arhiva unei banci pentru solicitarea unor acte din aceasta arhiva?
Va multumesc anticipat.

Buna ziua si La multi ani pentru noul an si pentru sarbatoritii/ tele de astazi

Am avut un credit ipotecar pentru o garsoniera de pana la 50 de metri patrati. Acum sunt divortat si nu mai fac parte din actele creditului ipotecar, fiind preluat de fosta sotie si codebitorul ei.
Intrebare: se considera ca am avut ceva in proprietate, daca garsoniera a fost obtinuta cu credit ipotecar?
Intreb pentru ca una din conditiile pentru prima casa este ca nu ai sau sa fi avut ceva in proprietate, sau sa nu ai in proprietate ceva mai mare de 50 de metri patrati.
De asemenea, daca detin un teren intravilan, mai pot aplica pentru programul Prima Casa?
Va multumesc.
Copilul s-a nascut anul acesta, are toate actele pe Republica Moldova, acolo este locul nasterii si domiciliu. Prin toate actele ma refer la certificat de nastere moldovenesc si pasaport moldovenesc.
Parintii au cetatenie romana. Vor sa ii faca copilului certificat de nastere romanesc si pasaport romanesc.
Intrebare: i se face pasaport copilului sau poate fi trecut in pasapoartele parintilor?
Multumesc.
multumesc pentru raspuns
"Sotii au avut o intelegere intre ei, ea a ramas cu casa si tot ce era in ea, obligandu-se sa-l scuteasca pe el de niste datorii fata de rudele ei iar el a plecat cu masina. "
Mii de scuze pentru intarziere, am fost plecata intr-o zona fara net sau semnal la telefon.
Am gresit formularea sper totusi sa intelegeti ce vreau sa spun.
In intelegerea semnata de cei doi, SOTIA a ramas cu casa si tot ce era in ea iar SOTUL cu masina. In aceeasi intelegere s-au sters niste datorii comune fostilor soti. Adica, SOTIA a anexat o procura de la rudele sale prin care acestea erau de acord ca SOTUL sa plece numai cu masina iar datoriile fata de ei sa nu mai fie returnate de catre acesta. Banii datorati de fostii soti au fost trimisi catre acestia prin western union si se putea face dovada existentei acelor bani la un moment dat. Pentru ca SOTUL sa nu se trezeasca cu probleme, a cerut sa se mentioneze in actiune de partaj si acest aspect.
La dosar s-a anexat o hartie de la banca in care banca spune ca este de acord cu partajul dintre cei doi soti si cu iesirea din actele de credit a SOTULUI dupa ce SOTIA va aduce un alt codebitor.
Nu exista niciun termen in decizia de partaj pana la care SOTIA trebuie sa-l scoata din actele de la banca si nici in hartia data de banca nu exista un astfel de termen.
Practic nu s-a judecat nimic, cei doi soti au avut intelegerea de mai sus, cine cu ce ramane iar judecatorul a luat cunostinta de intelegerea dintre cei doi si a dat o decizie.

Eu doream sa stiu daca SOTUL poate cumva sa o oblige/ sa o determine etc. sa il scoata din actele de credit cu ipotecare pe casa.
Nu se poate face nimic pe baza deciziei data de instanta, chiar daca nu este precizata o data anume pana la care ea sa-l scoata din acte?

Va multumesc mult si inca o data mii de scuze pentru intarziere.


"pt banca nu prea conteaza, in stabilirea ipotecii, ce intelegeri au facut cei doi soti."-asta inteleg si am inteles de la bun inceput.
Ce vreau eu sa stiu este ce pot face ca sa reyolv cumva problema?
Pot ataca in instanta actiunea de partaj, pe fondul nerespectarii intelegerii dintre noi si sa cer sa-mi plateasca o anumita sulta, care mi se cuvine, spre exemplu?
A divortat de sotie acum 3 ani, cand s-a pronuntat si actiunea de partaj.
Sotii au avut o intelegere intre ei, ea a ramas cu casa si tot ce era in ea, obligandu-se sa-l scuteasca pe el de niste datorii fata de rudele ei iar el a plecat cu masina.
In pronuntarea partajului, instanta a luat cunostinta de intelegerea dintre cei doi, in care este stipulat ca ea sa ramana cu casa si sa se oblige sa preia si creditul ipotecar aferent.
La dosar a fost anexata si o adeverinta de la banca, in care banca este de acord cu intelegerea dintre ei si cu preluarea creditului de catre ea.
Instanta de judecata a luat cunostinta si de aceasta, lucru scris si in actiunea de partaj.
Au trecut 3 ani de cand ea nu-l mai scoate din actele de la casa. Exista o intelegere la banca semnata de cei doi, prin care el va iesi din acte dupa ce ea vine cu un codebitor.
Intrebarile mele:
Ce actiuni poate intreprinde el, ca sa nu ramana pagubit?
Exista vreo cale legala prin care sa o poata obliga sa respecte intelegerea de la partaj?
Se poate ataca in instanta intelegerea de la partaj, cu rejudecarea bunurilor si eventual obligarea ei la plata unei sulte?

Va multumesc mult.