avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate cosmineanugheorghe

Activitate cosmineanugheorghe

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente care are doua intrari / iesiri . Una dintre ele este blocata de ani multi si nu s-a dorit deblocarea acesteia din cauza unui vecin de la parter pe motivul ca pe-acolo intra hotii si-i sparge lui apartamentul (ceilalti doi de la parter nu au aceleasi opinii ) ! .Asociatia de locatari o da cotita de gard pentru ca nu stie cum sa procedeze. Toti suntem de acord si am venit cu diferite solutii ( ex. usa cu sistem de inchidere cu cartela , reflector cu senzor pentru noapte, etc ) dar el sustine ca nu este de acord. Intrarea / iesirea prin usa ' din spate' ne-ar fi de mare folos pentru mai multe activitati /situatii . Rog sfat .Multumesc.
La fel patesc si eu cu cei de la Provident. Ma suna saptamanal si ma intreaba daca eu sunt X , daca eu sunt Y , si de ce nu platesc ratele... Le- am spus cine sunt si ca am numerele de telefon de douazeci si cinci de ani la Orange si cinci la Digi , dar nu vor sa inteleaga, I-am amenintat cu actionarea in instanta si degeaba. Am blocat vre-o trei numere de telefon, dar suna dupa altele. Un sfat ? Multumesc.
Nu m-am referit la existenta in lege a ordinei de verificare, aceasta a fost stabilita in sedinta cu toti locatarii , iar despre abuz am specificat ca nu s-a respectat art 31 din lege , cel care specifica termenul de 5 zile pentru accesul in locuinta etc...Multumesc oricum ptr raspuns.
Buna ziua .Rog sfat . Asociatia de locatari (15 apt ) are '' pierderi'' repetate de apa , in jur de 40 mc lunar ; este de neconceput . S-au facut investigatii si pana la urma s-a stabilit , in prima faza sa-si verifice fiecare bransamentul in apartament , dupa asta , am solicitat rezultatul verificarii apometrului furnizorului de apa rece ( 15 apt au centrale individuale , unul nu ) , apoi conf legii 196 / 2018 sa procedam la verificarea in apartament ca intr-un final sa montam in subsolul blocului un apometru de aceasi clasa de precizie cu cel al furnizorului Apa Nova.. Numai ca , administratorul si cu presedintele asociatiei , nu respecta cele de mai sus ,vor direct sa verifice in apartamente . Bun, dar de ce nu respecta art 31 ? De ce fac pe ''repede-nainte'' aceste lucruri ? Ce interese sunt ? Nu gasim raspunsuri, fac ce vor in asociatie , dupa cum ii taie capul. Ce putem face ? Cui putem reclama faptele abuzive ?
Multumesc.
Buna ziua. Dar afacerea cu vanzarea ilegala de pui ciobanesc german ,cui putem s-o raportam ? An de an un vecin are spre '' vanzare '' catei , din '' pepiniera proprie''...din parinti extrem de galagiosi si deranjanti. Este un cor de latraturi zi si noapte care te duc la ''nefacute'' ; nu poti sa te intelegi cu stapanii...sunt ...Multumesc.
Buna ziua. Rog frumos raspuns / ajutor.
La asociatia noastra de locatari ( 15 apt cu centrale individuale ) s-a efectuat o lucrare ,pe ''repede -nainte'' la coloana de apa ce bransa 5 apartamente si care era fisurata foarte putin la etajului doi ,culmea, la presedintele asociatiei, apa ajungand in beciul blocului, culmea , in dreptul boxei de la subsol al respectivului. Asta pentru ca in urma lucrarilor de modernizare s-a lucrat fara raspundere.. Toate bune , dar ma intreb daca nu trebuiau cel putin doua oferte pentru reparatie , pentru a o alege pe cea mai convenabila pentru locatari ? Sau primul sunat /venit ia lucrarea ?
Multumesc.
Pur si simplu vreau sa nu mai fac parte din asociatia de locatari , sa ma separ cu totul de ei . Se poate ?
Buna ziua. Sunt doar locatar, fara functii...
Buna ziua. Va rog frumos sa mă ajutați. Cum pot , dacă este legal,și ce presupune sa- mi dau demisia din Asociația de proprietari. Sunt câtiva "majoritari" în decizii care vor să readucă o administratora care în fostul mandat ne- a făcut numai necazuri. Personal am fost prejudiciat și material și moral dar nu am putut face nimic din cauza tot acelor persoane care o susțineau pe respectiva. Mulțumesc mult și aștept să mă îndrumați .
Buna ziua . Daca ati platit cel putin 3 ani , faceti o refinantare la alta banca, si atunci puteti vinde fara problema.