Multumesc, dar nu am intrat inca in posesia bazei legale respectiv art din codul fiscal....
Am un PFA din 2000 in activitate. Sunt pensionar din anul 2008. Platesc contributii la pensii in 2016 (CAS)- baza legala
Multumesc frumos
In urma controlului fiscal nu mi s-au dedus cheltuielile reprezentand combustibilulul pe anii 2010 si 2011, iar pe 2012 si 2013 mi s-au dedus doar 50%. In codul de procedura civila se stipuleaza clar
art. 339 alin (3) Expertul are aceleasi drepturi ca si martorul in ceea ce priveste cheltuielile de transport, cazare si masa.
Art. 190
Sumele cuvenite martorului, expertului şi interpretului
Martorul, expertul şi interpretul chemaţi de organul de urmărire penală ori de instanţa de judecată au dreptul la restituirea cheltuielilor de transport, întreţinere, locuinţă şi altor cheltuieli necesare, prilejuite de chemarea lor.
In L.156/2002 se stipuleaza:
Art. 19. - În cazul în care pentru efectuarea expertizei dispuse expertul trebuie să se deplaseze în altă localitate decât cea în care domiciliază, acesta are dreptul la rambursarea cheltuielilor de transport, de cazare şi la plata diurnei potrivit dispoziţiilor care reglementează aceste drepturi pentru salariaţii din instituţiile publice.
Art. 20. - Suma stabilită drept onorariu provizoriu şi avansul pentru cheltuielile de deplasare, atunci când este cazul, se depun, în termen de 5 zile de la numirea expertului, de partea la cererea căreia s-a încuviinţat efectuarea expertizei, în contul special al biroului local pentru expertize judiciare tehnice şi contabile, deschis în acest scop.
Art. 23. - (1) Onorariul definitiv pentru expertiza tehnică judiciară se stabileşte de organul care a dispus efectuarea expertizei, în funcţie de complexitatea lucrării, de volumul de lucru depus şi de gradul profesional ori ştiinţific al expertului sau al specialistului.
(2) Plata onorariului şi decontarea altor cheltuieli, atunci când este cazul, cuvenite expertului sau specialistului, se fac numai prin biroul local pentru expertize judiciare tehnice şi contabile.
Cui trebuie sa ma adresez?
Doresc sa schimb sasiul la o masina de teren cu care am avut un accident. Masina nu are platita taxa de mediu. Eu sunt proprietarul. Trebuie sa platesc taxa de timbru de mediu pentru inscrierea in circulatie dupa schimbarea sasiului?
ca sunt pasii de urmat....
Actiune in instanta la cerrerea dvs pentru iesire din indiviziune. Luati legatura cu un avocat.
Se va intocmi un raport de expertiza cu propuneri de lotizare. In una din propunerile de lotizare, poate sa faca parte tot terenul din titlul de proprietate, propus in lotul dvs. si in aceste conditii veti da sulta celorlalti mostenitori. O alta varianta ar fi ca toti mostenitorii sa primeasca in natura, iar instanta va stabili cheltuielile de judecata pentru fiecare parte.......daca mostenitorii, unul din mostenitori nu doreste intocmirea unui partaj voluntar la notariat singura cale de iesire din indiviziune ramane calea instantei....
Instanta de judecata va incuviinta efectuarea unei expertize tehnice juciare, unde expertul va face propunerile de lotizare, in urma carora se vor stabili loturile pentru fiecare in parte. Astfel hotararea judecatoreasca + raportul de expertiza vor sta la baza intabularii loturilor astfel formate.
Sunt pensionar ( mi se retine CASS fiind asigurat la casa OPSNAJ) si desfasor activitate independenta ocazionala la numirea instantelor de judecata ca expert tehnic judiciar. Nu sunt inscris ca PFA la registrul comertului ci doar m-am declarat la administratia financiara.
Intrebare: Platesc s-au nu CASS din veniturile realizate.
Multumesc?
Daca Da, care ar fi baza legala?:(
Locuiesc intr-un bloc unde uscatorul este ocupat de o singura persoana.
15 din 19 locatari ar dori sa-mi inchirieze acel uscator.
Eu doresc inchirierea pe cel putin 5 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a intocmi acte legale de inchiriere?
Cum procedez daca spre exemplu 4 nu vor sa-mi inchirieze?
Multumesc