avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate didi_06

Activitate didi_06

Un salariat este angajat pe o functie de executie cu perioada de proba de 30 de zile. In acest interval se decide avansarea lui in functia de director. Este legal? Daca da, i se acorda o noua perioada de proba sau ramane sa expire perioada acordata initial.
Daca in organigrama sunt 10 posturi de muncitori se pot angaja 12 muncitori pe acestea?
Un salariat care are CIM suspendat prin acordul partilor, pe perioada suspendarii este asigurat din punct de vedere medical si are dreptul la concediu medical?
Un salariat accepta detasarea la o alta societate, cu schimbarea functiei in una inferioara celei ocupata la unitatea de baza.In aceste conditii salariatul va mai putea beneficia de drepturile salariale avute la unitatea de baza, acestea fiind mai favorabile?
Este necesar sa existe o solicitare din partea filialei sau poate dispune direct angajatorul?
Un salariat se afla sub control judiciar cu interdictia de a veni la societate si de a-si exercita functia. Prin avocat acesta solicita ca unitatea angajatoare sa dispuna detasarea la o filiala care are personalitate juridica. In ce masura poate face acest lucru unitatea angajatoare?
Se pot modifica atributiile unui post al carui titular are contractul suspendat ?
Este obligat angajatorul sa-i acorde perioada de preaviz?
Un salariat a solicitat prin acordul partilor suspendarea contractului de munca. Anterior expirarii perioadei convenite salariatul a fost arestat preventiv si ulterior i-a fost schimbata incadrarea in arest la domiciliu. In perioada de arest unitatea a procedat la desfiintarea postului ocupat de acesta. Ca urmare a trimeterii in judecata i-au fost ridicate salariatului alte restrictii si acesta solicita reincadarea pe postul detinut anterior suspendarii. Ce poate face in acest angajatorul?
Durata concediului de odihna se diminueaza proportional cu perioada aferenta suspendarii contractului de munca din initiativa angajatorului?