avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate lara12

Activitate lara12

Cred că cel mai bine e să le cumpăr. Între timp, am descoperit niște site-uri care se ocupă cu așa ceva. Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Bună ziua,
Aș dori să redactez o carte de exerciții pentru elevi și am nevoie de ilustrații. Sunt destule pe internet, însă știu că aș putea să încalc legea dreptului de autor.
Mă interesează să aflu dacă pot utiliza desenele (majoritatea apar pe mai multe site-uri) fără acordul celui care le-a realizat, în condițiile în care nu pot identifica autorul.
Este suficient să indic pagina de internet de pe care am preluat imaginea?
Știu că cele trei criterii de admisibilitate sunt
- pastrarea unui drept ce s-ar pagubi prin intarziere,
- prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara
- inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Mai sunt și altele, pe care le-aș putea invoca?

(Vă mulțumesc pentru răspuns!)
- am drept de vizită (definitiv și irevocabil) - "3 săptămâni în vacanța de vară"

- deoarece instanța nu a precizat exact intervalul am întâmpinat probleme în luarea copiilor, nu i-am putut lua în această perioadă și nu am putut pune în executare sentința

- am făcut cerere pentru stabilirea clară a intervalului, instanța de fond mi-a dat câștig de cauză și a stabilit clar perioada.

- ca să mă împiedice să pierd și vacanța asta de vară, partea cealaltă a făcut APEL.

întrebare:
Există o soluție legală de a putea lua copiii în vacanța vară de anul acesta?

mulțumesc.
Și dacă veți avea argumente solide și veți obține vizita la domiciliul copilului, credeți că, automat, veți avea colaborarea mamei? Imaginați-vă ce-ar fi dacă, în timp ce vă veți dori să-i citiți ceva copilului, mama și-ar pune muzică la maxim sau ar începe o activitate care îi face mare plăcere copilului iar el v-ar lăsa baltă cu povestea dvs. cu tot?
Mă gândesc că prezența celuilalt îl va stânjeni și pe copil care, știind că prinții lui nu se prea iubesc, s-ar simți ciudat să-i ofere afecțiune ăluia pe care ... îl urăște mama. L-ar pupa pe tata, n-ar vrea s-o supere nici pe mama.
Are drept la pensie până împlinește 26. Dar trebuie să se judece personal cu tatăl său. E nevoie, deci, de altă decizie judecătoreaască.
Înțeleg că un om căruia îi spune altuia că-l iubește și că-i lipsește este un monstru doar fiindcă ambele persoane au același sex. Acestea sunt prejudecăți din categoria ... bărbații nu plâng, bărbații cu părul lung sunt niște nenorociți iar femeile cu fustă scurtă, curve.
Reiese că judecătorul ar avea de ales între un mediu plin de iubire, oferit de tată și altul, plin de ură și prejudecăți, girat de mamă.
Furia, violența asupra celui mai mic, sunt semne de frustrare. Sunt semne că aveți nevoie de ajutor, că vă copleșesc problemele. Nu-i nicio rușine să cereți ajutor și nu înțeleg de ce nu i-l cereți tatălui copilului, dacă tot e limpede că să implică în creșterea lui iar copilul vrea să stea cu el.
De ce nu preîntâmpinați un proces, invitându-i pe amândoi la o discuție? Păstrați în felul acesta custodia, băiatul se va întoarce la dvs. când vă veți mai pune pe picioare și - lucrul cel mai bun - va înțelege că nici la tata nu poate face ce vrea și că, indiferent cu cine locuiește, trebuie să respecte anumite reguli.
Faceți parte din categoria norocoșilor - aveți ajutor din partea părintelui nerezident. Încercați să nu-l mai priviți ca pe un dușman și lucrați pentru o alianță. Copilul va înțelege că e iubit și că părinții lui fac eforturi pentru el.
Eu i-aș vorbi băiatului, la nivelul vârstei, despre problemele mele, despre nervii de la serviciu, despre nevoia de fi înțeleasă și ajutată. N-aș ezita să cer ajutorul. Lucrez de 15 ani cu copiii, de la 9 la 19 ani - nu încetează să mă uimească profunzimea de care, chiar și cei mai mici, dau dovadă.

Și încă ceva! Nu-l mai loviți. Numărați, de fiecare dată când vă vine s-o faceți. Oi, cai, gâște...ce-o fi. Sau respirați adânc de câteva ori. Mai ales nu-l mai loviți din pricina școlii ... o va disprețui. Nu uitați că școala doar cizelează ce primește copilul de-acasă, doar încarcă cu informații o schemă plină de goluri. Sunteți răspunzători, ca părinți, de rezistența acestei fundații.
Mulțumesc.
mirebire a scris:

nu exista nici o nevoie pentru actul casatoriei.



Nu, din punct de vedere moral. Legal, însă, există o mulțime de facilități, începând cu cele fiscale. Primești mai ușor credite, poți primi pensie în cazul decesului partenerului, poți beneficia de pensie și în cazul divorțului, ai drept de moștenire asupra bunurilor celuilalt...