avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate paginiaurii

Activitate paginiaurii

benga112 a scris:

Art.55,lit b din codul muncii ( Acordul partilor ) La cererea angajatului - sau la cererea angajatorului ,pe aceasta obligatoriu semnarea documentului, de ambele parti: Angajat + Angajator (patron). Ce se intampla daca: Angajatorul ( patronul ) desface un contract de munca ,cu art.55,lit b. din initiativa sa ca si patron. Iar angajatul habar nu are de acest acord,de care nu a luat la cunostiinta niciodata si nu l-a semnat vreodata. In plus patronul fiind intr-o situatie delicata pus sub invinuire pentru fraude fiscale+ falsuri. Declara politiei ca el singur a luat aceasta decizie,de desfacere a contractului de munca :art.55,lit b si ca legea permite acest lucru. Tot el patronul declara politiei ca: Nu avea nevoie de acordul scris din partea angajatului pentru ai desface contract de munca confofm ,art.55,lit b- codul muncii.
Cum este legal ?

Are nevoie de acordul tau, mai bine zis avea nevoie de cererea ta de demisie care sa specifice acest lucru.
Conform cu noul Cod al Muncii, toate firmele avea la dispozitie 60 de zile, de la publicarea lui, pentru a redacta noile Regulamente interne care sa contina normele si metodele de evaluare profesionala pe baza criteriilor de performanta. In conditiile in care firma nu a elaborat acest noul Regulament, cerut de Codul Muncii, o evaluare , pe baza noilor criterii de perfomanta, este valabila? mai ales ca unii dintre angajati (vechi peste 1 an vechime) au fost declarati "necorespunzatori profesional".#-o
Răspuns la discuția desfacere contract de munca
iza2 a scris:

cum era de steptat presiunile s-au intetit, zilnic sunt chemata la director care imi spune ca de ce nu inteleg sa plec ca ce tot ma incapatanez, locul meu nu mai e acolo.am cerut lamuriri la centrala si raspunsul a fost ca ei nu pot lua nici o masura.deja nu mai am acces la datele care imi permiteau sa-mi desfasor activitatea. oare cine ii da acestui directul dreptul sa ma ameninte si sa ma jigneasca in fiecare zi doar pentru ca imi cre drepturile.
as vrea sa stiu daca depunerea unei plangeri la itm poate stopa acest abuz sau il poate inrautati.

Depunerea unei sesizari nu cred ca va calma lucurile decat pe moment. Cel mai probbail vor continua intimidarile si vor incerca sa scape de dumneavoastra ori disciplinar ori sa va declare ca nu mai corespundeti profesional (in urma unei evaluari). Daca primiti decizia....la tribunal.
In plus...incercati sa nu semnati nici un fel de act....si cautati sa aveti ceva acte care sa va foloseasca.
Bafta.
Răspuns la discuția Concediere abuziva
Ce inseamna pentru dumneavoastra concediere coplectiva? cate persoane....
Răspuns la discuția concediere abuziva
Care a fost rezultatul medierii?
Buna ziua,

Vad ca sunteti avocat, puteti sa comunicati valoarea unor posibile costuri, pentru un astfel de proces. Ma refer la costuri estimative.