Ce salariu are un functionar public ce ocupa functia de expert debutant la o primarie cu studii superioare? Un calcul facut de mine conform legii 284/2010, arata cam asa 1,77(coeficientul de ierarhizare) inmultit cu 600 = 1062 lei. Insa, cineva mi-a spus ca de fapt salariu ar fi de 850 de lei, si nu inteleg de ce. Imi poate explica cineva care este varianta corecta???
Care sunt actele normative care reglementeaza metodologia de stabilire a pensiilor magistratilor?:) Am de realizat o lucrare, ma poate ajuta cineva. Ms:)
Daca te-ar interesa Tratat elementar de drept civil. Obligatiile conform Noului Cod civil de Liviu Pop, de la editura Universul juridic 2012, pretul e 65 de lei cu tot cu taxe de transport. Cartea e noua fara sa fie scrisa sau indoita. daca te intereseaza numarul meu de tel este 0762015650
Pentru cei interesati de materiale necesare pentru pregatirea INM 2013, vand urmatoarele carti la preturi mult mai ieftine ca la edituri:
-Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2012, pret: 65 de lei, cartea e noua, nescrisa, neindoita;
-Liviu Pop, Tratat elementar de drept civil. Obligatii, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2012, pret: 70 de lei, cartea e noua, nescrisa, neindoita;
-Anastasiu Crisu, Drept procesual penal, Editia a III-a, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2011, pret: 70 de lei; cartea e noua, nescrisa; neindoita;
-Constantin Mitrache, Cristian Mitrache, Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2012, pret: 55 de lei; cartea e noua, nescrisa, neindoita;
Informatii: 0762.015650
Tata cu mama in timpul casatoriei au cumparat un teren si au construit o casa. Insa mama a decedat. S-a facut mostenirea, tata a luat partea lui si eu pe a mea. Dupa un timp tata s-a recasatorit cu o alta femeie cu care nu are niciun bun impreuna. Daca tata decedeaza, acea persoana vine la succesiune, si daca poate veni ce cota i se poate da. Mentionez ca ei nu au niciun bun in timpul casatoriei.:)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu monitorul oficial nr. 143/2012, daca vreti sa ma ajutati puteti sa mi-l dati pe adresa de mail oncescu_gratiela@yahoo.com. Va multumesc frumos.:)
Care este distanta pe care trebuie sa o respect atunci cand construiesc o casa (Noul Cod Civil stabileste distanta de 60 cm) dar lasa posibilitatea ca prin lege sa se stabileasca o alta distanta. Exista in prezent o lege care sa reglementeze distanta dintre constructie (pe o proprietate publica) si hotar?
"Consilierul juridic numit în functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acesteia" Sintagma statutul func'ionarului se refera la statutul functionarului public?
Am o mare dilema vreau sa construiesc o casa pe terenul pe care mai am o casa. La mine in oras mi se da voie sa construiesc doar pe anexa gospodareasca extravilan, iar la Pitesti la DADR mi se spune ca pot construi pe toata suprafata in baza art. 6 din legea 18/'91 si sunt scutit de taxa aceea pentru ca nu am depasit varsta de 40 de ani. La mine in oras cand m-am dus cu ce miau spus la pitesti au spus k pot construi asa doar daca platesc taxa de 1200 lei si 200 lei, iar cei de la pitesti miau spus ca sunt scutit de aceasta taxa. ??? Lamuriti - ma s p mn MultumescX-(#-o
Daca o fata de 16 ani a depus impreuna cu viitorul sot la serviciul d stare civila o declaratie de casatorie. Aceasta declaratie de casatorie este insotita de avizul medical prin care rezulta ca este insarcinata, de autorizatia directiei generale pentru protectia copilului si de refuzul parintilor de a-si da acordul pt incheierea casatoriei. Se poate incheia casatoria in aceste conditii?:)