Un proiect cu finantare din fonduri europene a fost achitat integral catre contractor.
Contractorul nu a achitat subcontractorii si a folosit fondurile pentru alte plati.
Va rog sa-mi spuneti daca contractorul poate fi acuzat de vreo infractiune.
Multumesc mult.
1. Dupa cat timp de la donatie imobiliara un creditor nu mai este in drept sa introduca o actiune paulina impotriva acestui act?
2. Daca creditorul care a introdus actiunea si-o retrage, ce se intampla cu intervenientul in nume propiu? Imi pierd dreptul?
3. Daca interventia a fost facuta la 4 ani de la donatie poate fi respinsa in instanta?
Am un credit la o banca pentru care s-a inceput executarea silita. Suma pe care trebuie s-o platesc se compune din debitul principal, dobanzi si dobanzi penalizatoare - care sunt ff mari. Am propus plata datoriei esalonat. Banca a fost de acord sa incheiem o conventie de plata dar prin executor si plata dobanzii in continuare pana la achitarea intregii datorii. Tot banca solicita ca aceasta conventie sa fie semnata cu executorul. As vrea sa stiu cat este de legala aceasta conventie prin executor si daca se poate sa-mi calculeze dabanda la dobanda.
O societate comerciala intrata in faliment preda toate activele lichidatorului. La inventar se constata absenta unei parti din echipamentele gajate la banca. Pentru acelasi credit este pus garantie si un imobil. Situatia reala este ca echipamentele au fost pierdute din mutarea dintr-un spatiu in altul din lipsa banilor. Care sunt consecintele si cum se poate apara administratorul.
Am introdus in instanta o cerere de anulare certificat de urbanism si am chemat ca parati pe primarie prin primar. Mi-a depus intampinare Consiliul local si printre altele invoca exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive a primariei prin primar intracat primaria nu poate sta in judecata in fata instantelor judecatoresti deoarece nu are personalitate juridica, iar primarul este reprezentantul unitatii adm. - teritoriale respectiv al municipiului si nu al primariei. Inteleg ca trebuie sa introduc consiliul local in actiune. Cum procedez? Funt in faza analizei prealabile a cererii, nu am primit inca termen. Se judeca dupa noul cod de procedura civila.