avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate Paul Citiriga

Activitate Paul Citiriga

Răspuns la discuția Terenul primariei
Nu puteti deveni proprietar, dar il puteti concesiona.
Răspuns la discuția Amenda Administrativa
Solicitati instantei sa va incuviinteze plata amenzi esalonat in rate si aratati instantei cuantumul si modul de plata.
Răspuns la discuția Divort / credit / minori
Cel mai bine e sa nu divortati ! Chiar daca in fapt nu veti mai fi impreuna, macar ramaneti " oficial " casatoriti fiindca se complica foarte mult problemele si riscati o data cu copii si apoi riscati sa ....pierdeti si ceea ce aveti in momentul de fata.
Răspuns la discuția Infiintare II sau PFA?
Sa aveti in vedere si faptul ca in categoria "bunuri" intra si salariile si orice sume obtinute de dv. sau sotul dv.sunt considerate ca fiind comune !
Răspuns la discuția Infiintare II sau PFA?
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri propriii, bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Problema intervine atunci cand se aduc imbunatatiri bunului gen renovare, etc, in speta apartamentul, dar daca exista si aici chitante si acte doveditoare nu ar fi o mare plroblema depinde cat au fost costurile renovarii ( sunt cazuri cand costurile renovarii sunt echivalent cu valoarea imobilului sau mai mult ). In principiu da sotul raspunde cu bunul aflat in patrimoniul sau adica....masina.....dar daca sunt renovari in apartament???
P.s imi cer scuze pentru PFA e nevoie de o...." calificare " dar......
Răspuns la discuția Infiintare II sau PFA?
NU aveti nevoie de nici o calificare pentru distributie materiale de constructii ! De distributie nu este neaparat necesar sa o faceti dv. puteti angaja pe cineva sau sa mandatati o persoana, dar sa aveti in vedere ca entitatile gen PFA, II, IF in caz de litigi sunt raspunzatoare persoanele fizice pe numele carora sunt infintate, mai exact raspundeti dv. cu bunurile personale. Pe cand in SRL raspunderea este limitata, raspunde doar cu bunurile alfate in patrimoniul societatii, NU cu bunurile administratorilor, la fel este orice alta raspundere patrimoniala sau nepatrimoniala. Sfatu meu e sa infiintati o entitate juridica limitata ( S.R. L) .
Răspuns la discuția Infiintare II sau PFA?
Da.
Nu este nici o diferenta intre II si PFA. Depinde ce activitate prestati ca sa va pot raspunde daca poate cineva sa se "ocupe" de pfa sau ii
Răspuns la discuția Plangerea penala prealabila
Medierea suspenda procesul penal dar nu mai mult de 3 luni. Retragerea plangerii sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala .
Fostul sot poate obliga fosta sotie printr-o actiune ( obligatia de a face ) in instanta la plata ratelor ? fiindca acea datorie a fost facuta in timpul casatorie. Precizez faptul ca este vorba de un credit de nevoi personale ! Aveti cumva un astfel de model de actiune? as fi recunoscator . Va multumesc
Stimabile domn, un proces penal in acest sens inseamna doar atunci cand procurorul de caz constata o infractiune, incepe urmarirea penala si trimite cu o anumita propunere ( arestare, amenda, etc ) spre solutionare instantei competente, abia atunci putem vorbi de un proces penal in toata puterea si intelesul sau. In ceea ce priveste onorariul executorului, daca acesta nu il poate recupera de la debitor atunci da va cere dv. plata acelui onorariu ceea ce cred ca este foarte corect fiindca dv. ati solicitat executarea si atunci mi se pare la fel de normal sa o si platiti indiferent de rezultatul executarii ! Repercursiuni pentru dv. nu sunt, doar ca ramaneti pagubit !