avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Cordos Alexandru

Activitate Cordos Alexandru

Răspuns la discuția o antrebare
Puteti consulta dosarul cauzei la arhiva penala a instantei unde se afla dosarul si puteti cere copii dupa ce acte considerati a fi necesare din dosar.
Răspuns la discuția Agresiune in club
Dupa numarul zilelor de ingrijiri medicale ne incadram la loviri sau alte violente. Autorii o sa primeasca o neincepere de urmarire penala sau cel mult o scoatere de sub urmarire pentru ca din nefericire nu aveti martori, iar singurele probe sunt ale dumneavoastra, adica partile vatamate. Potrivit dispozitiilor art. 61 si urmatoarele din Codul Penal declaratiile partilor vatamare pot conduce la aflarea adevarului doar daca pot fi coroborate cu alte mijloace de proba, care din pacate in situatia dumneavoastra nu exista. Este aplicabil principiul in dubio pro reo fata de agresori, din pacate.
Răspuns la discuția Malpraxis sau mutilare
Plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa (art.182 alin.2 raportat la art.184 alin.2 si 4 Cod Penal). Plangerea se inregistreaza la Parchetul de pe langa judecatoria in circumscriptia careia aveti dvs domiciliul.
Răspuns la discuția Malpraxis sau mutilare
1. Plangere adresata Colegiului Medicilor din Romania.
2. Plangere penala impotriva medicului pentru malpraxis (a se studia in acest sens ORDIN Nr. 1343 din 6 noiembrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis publicat in Monitorul Oficial nr.970 din 5.12.2006).
In primul rand vreau sa va spun ca imi pare rau pt situatia in care va aflati. Din punct de vedere penal, avand in vedere infirmitatea suferita, autorul accidentului va raspunde penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa (art. 182 alin.2 raportat la art. 184 alin.2 si 4 Cod Penal). Ceea ce puteti face pentru a afla stadiul dosarului, este redactarea unei cereri adresata Parchetului de pe langa Curtea de Apel in circumscriptia careia se afla Parchetul unde se afla dosarul dumneavoastra, in cuprinsul careia sa solicitati comunicarea stadiului acestui dosar precum si toate aspectele care pot duce la lamurirea cauzei. O zi buna.
Răspuns la discuția Agresiune in club
Care este numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate atat dumneavoastra cat si prietenului dvs de medicul legist prin certificatul medico-legal ?
Fie la CEC cum v-a sfatuit distinsul meu coleg fie direct in contul firmei.
Nu va faceti probleme, puteti plati prejudiciul oricand in cursul procesului penal. Din cate inteleg, dumneavoastra va recunoasteti vinovatia si doriti sa achitati prejudiciul. In aceasta situatie chiar ar fi in beneficiul dumneavoastra sa achitati in timpul judecatii, pentru ca beneficiati de circumstante atenuante si o sa primiti o pedeapsa orientata catre minimul special prevazut de lege. O seara placuta.
De acord cu colega. E solutia legala in aceasta situatie, procedura in care puteti cere daune morale.
Sa inteleg ca dumneavoastra sunteti victima ? Cate zile de ingrijiri medicale aveti pe certificatul medico-legal ? Intarzierea trimiterii dosarului in instanta se datoreaza urmatorilor factori: numarul mare de dosare pe care il au in lucru cei de la Politie/Parchet, faptul ca s-a dispus o expertiza tehnica de specialitate auto in acest dosar, expertiza care nu a fost achitata de catre IPJ pentru ca nu are fonduri, pentru ca inculpatul nu doreste sa o achite pentru ca nu e interesul sau sa ajunga in instanta foarte repede. Trebuie sa verificati acest lucru, aveti acest drept. Trebuie sa aflati numarul dosarului de la Parchet si la cine este in lucru (politie sau parchet, o sa aflati de la secretariatul parchetului). O seara placuta.