avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate mircea_m

Activitate mircea_m

3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui accident rutier in care dumneavosstra sunteti implicat, dar sunteti parte vatamata, vinovatul va alerga intre asigurator si service pentru reparatia autovehiculului dumneavoastra?
Nu am spus totul, domnul președinte a fost la accidente usoare si la sectia de politie, in ideea ca eu nu am declarat accidentul ( m-a sunat de la accidente usoare sa-mi comunice ca voi ramane fara permis ca nu am declarat accidentul), dar ii este greu sa sune la asigurator? Nu trebuie să se deplaseze pana acolo.
Nu intra sub oncidenta GDPR, dar instigarea locatarilor sa vina la mine la usa sa le dau banii pe reparație nu intra sub incidenta legii?
Va rog sa va abtineti daca nu aveti un raspuns la aceasta problema.
Am sa postez aici rezolvarea acestei situatii.

Demos a scris:

@greenire
Hai ca-i buna, mai nou copiii stau cu capul sub bariera, nu sunt capabili sa vada ca bariera coboara, etc...!
Deasemenea, in parking-uri si garaje se intra cu landoul nu cu masina, un parking este un loc de joaca.
AP-urile instaleaza bariere in functie de configuratia iesirii din parcare cu sistemele de securitate regulamentare (fotosenzorul, sensorul laser, etc... nu sunt obligatorii).
Chiar si sistemele cu senzor nu stiu ca utilizatorii nu sunt capabili sa conduca pe zapada sau polei pt ca au luat carnet "pa puncte sau altele".
In momentul in care barierele vor fi lifturi in limba romana vom putea toti sa stam "la america si sa umblam cu carul" (cu sau fara liniuta)!!! LOOOL

In speta data este clar ca administratorul nu vrea sa alerge pentru vinovata.
Datele specificate nu sunt acoperite de catre GDPR, sunt date cunoscute in AP si consultabile de oricine din AP.
Administratorul nu face decat sa denunte in fata celorlalti proprietari autoarea pagubei pt a o pune intr-o situatie neplacuta si a o face sa-si asume resposabilitatile.
In speta, alergatul intre AP si asigurator, aprobarea devizelor de reparatii etc...!

Multumrsc.
Voi face o cerere.
Dar trebuie sa o trimit prin posta sau curier pentru a avrea confirmarea de primire?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In acest caz adresați cerere asociației si anexat răspunsul.

RCA acoperă pagubele, am scris ca am sunat la asigurator, iar răspunsul a fost: declarați la sectia de politie de care apartine imobilul si administratorul clădirii sa ia legatura cu noi pentru al îndruma pentru recuperarea prejudiciului.
Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte eu fiind a doua masina, prima mașină a acționat deschiderea barierei, eu cand m-am apropiat la cca 1-2 m, bariera a inceput coborârea, am acționat comanda de deschidere dar din cauza setărilor barierei, nu ia comanda cand este in curs de coborâre, fiind zăpada pe jos masina nu s-a oprit inaintea barierei, barieră căzând pe parbrizul masinii, moment in care bratul barierei a fost îndoit usor. Am fost la serviciul de accidente rutiere usoare, raspunsul fiind :nu este accident rutier, nu intră in atributiile noastre, mergeti la sectia de politie pe raza careia se afla imobilul ).
Am dat declarație la sectia de politie, mi s-a reținut copie a asigurarii si a C.I, am primit numar de înregistrare si copie a declaratiei. Am anuntat președintele de asociație (prin SMS si telefonic), și am lasat in cutia poștală a asociatiei documentele pe care le-am primit de la politie.(acele copii), documente pe care mi le-a returnat in cutia postala.
Am luat legătura cu asiguratorul de RCA, si din acest moment președintele trebuia sa sune la asigurator pentru demararea procedurii de drspagubire.
Președintele refuză să ia legătura cu firma de asigurari si cu sectia de politie pentru a i se înmâna P.V-ul de constatare, el dorind ca eu sa suport contravaloare respirației.
A pus la avizier un anunt de convocare la sedinta a proprietari, iar unul dintre subiecte de dezbatere fiind reparatia barierei pe banii asociatiei, iar ulterior sa se indrepte impotriva mea pentru recuperarea banilor.
La avizier sunt trecute datele mele (nume, prenume, numar de înmatriculare al autoturismului., apartamentul la care locuiesc), precizand verbal, sa vina vecinii sa recupereze banii pe reparatia barierei.
Conform GDPR, este legal sa afiseze aceste date personale, precum si sa faca publica inregistrarea video?
As dori sa actionez in instanta asociația de proprietari, precum si presedintele de asociație, pentru abuz si nerespectarea GDPR.
Am vre-o sansa de izbândă?
Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte eu fiind a doua masina, prima mașină a acționat deschiderea barierei, eu cand m-am apropiat la cca 1-2 m, bariera a inceput coborârea, am acționat comanda de deschidere dar din cauza setărilor barierei, nu ia comanda cand este in curs de coborâre, fiind zăpada pe jos masina nu s-a oprit inaintea barierei, barieră căzând pe parbrizul masinii, moment in care bratul barierei a fost îndoit usor.
Fiind in criza de timp (plecam in afara tarii, cu avionul) am anuntat președintele de asociatie, dar nu am anuntat incidentul la politie in 24 de ore. Încă nu m-am intors in tara dar președintele ma amenință cu poliția, chiar daca telefonic a rămas ca la întoarcere sa rezolvăm amiabil situația.
Intră sub incidența codului rutier acest accident? Ce se intampla daca președintele sesizează poliția?
La calculul venitului din salarii pentru indemnizația de creștere a copilului se iau în considerare și bonurile de masă?
În adeverinta eliberată de la locul de muncă nu s-au trecut și bonurile de masă și nu se dorește trecerea lor chiar dacă ele sunt impozitate. Este corect acest calcul fără bonuri?
Mulțumesc.
Am fost convocat pentru cercetare disiplinara, după o săptămână mi-a fost inmanata decizia de sancționare disciplinară (desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă) . Nu mi-a fost înmânat și un proces verbal. Verbam fost informat ca să mai vin la muncă pana pe data de 28.
A fost vorba despre un prejudiciu de 50€, prejudiciu care a fost recuperat.
Dacă fac contestație ce șanse sunt să câștig sau sa pierd. În decizie se menționează că nu am avut abateri în ultimele 12 luni., de fapt nu am abateri de când sunt angajat de 15 ani sunt la acest angajator.
Răspuns la discuția Imprumut remorca
CristinaPaisa a scris:

Puteti sa il actionati in instanta pe sofer.

Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Răspunderea civilă

SECŢIUNEA a 3-a
Răspunderea pentru fapta proprie

Art. 1357

Condiţiile răspunderii

(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare.

(2) Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă.

Care ar fi aici fapta ilicita? Simplul motiv ca se afla la timpul nepotrivit, in licul nepotrivit? Intreb deoarece doresc sa-mi recuperez intr-ul fel paguba. In ce temei legal ma pot indrepta impottiva lui?

In iunie 2013, am imprumutat o remorca pentru transport autovehicule, unei persoane care a plecat in Germania, la intoarcere ansambul de vehicule a fost implicat intr-un accident provocat de un sofer Austriac pe teritoriul Germaniei, eu nu am reusit sa recuperez dauna de la asiguratorul Austtiac(nu mai raspunde la solicitari). Ma pot indrepta in instanta impotriva celui ce i-am dat remorca? Ce sanse de castig as avea?
Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata, in luna iulie imi expira contractul de munca, am fost chemat de director, care mi-a spus ca nu este multumit de mine pentru ca nu tratez lucrurile cu seriozitate, afirmatie care nu a putut fi argumentata. Mi-spus ca imi va fi prelungit contractul cu inca 6 luni cu conditia sa semnez cererea de incetare a raporturilor de munca cu data de 9 august, si sa ma reabilitez,( persoana care a plecat de pe postul pe care eu il ocup de cca un an doreste sa se reintoarca la aceasta societate). Cererea de incetare a raporturilor de munca eu am semnat-o, cu ce ma poate afecta daca eu refuz sa semnez noul contract de munca, pot beneficia de ajutor de somaj avand in vedere ca lucrez in aceasta firma de 14 luni?