avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate jijel

Activitate jijel

[ link extern ]
judecatoria Tecuci,dosar nr.53/324/2010,sentinta civila nr.448/18.02.2010
Am si eu aceeasi problema. Ceea ce se intampla la OCPI in cazul instrainarilor silite este in opinia mea este abuz in serviciu.Pe mine ma bate gandul sa fac si o plangere penala impotriva registratorului si asistentului registrator ptr. abuz in serviciu. In rest incheierea data de instanta din Tecuci e foarte clara .
Răspuns la discuția contestatie executare
Bag eu mana in foc ca nu se vinde dupa prima licitatie.Oricum asta nu te ajuta decat ptr. moment.Deznodamantul ramane acelasi,daca nu platesti ramai fara casa.
Răspuns la discuția acte de executare silita
Din cate stiu eu incuviintarea silita nu poate incepe fara incuviintare de incepere a executarii silite data de instanta de judecata unde aveti domiciliu.Deci eu inteleg ca aveti cel putin o contestatie inaintata in instanta.Ca sa opriti executarea trebuie sa inaintati si o cerere de suspendare a executarii silite.Ptr. asta trebuie sa achitati taxa de timbru de 10 % din valoarea sumei contestate.Succes.
Sincer ti-am urmarit in general raspunsurile si in tin sa cred ca in 99% din cazuri ai dreptate. Nu sunt avocat si nici macar consilier juridic dar ceea ce voi scrie aici este din proprie experinta:
1.licitatie(unde in prealabil sa achitat 10% din pretul de pornire)
2.in termen de 30 zile se face plata integrara a pretului de adjudecare(dupa 15 zile de la plata, se emite actul de adjudecare)
3.te duci la un executor judecatoresc care emite o notificare prin care se aduce la cunostinta debitorului sa se prezinte la executor ptr. a rezolva problema pe cale amiabila(se da o data la care este chemat debitorul la sediul executorului,maxim 15 zile de la notificare)
4.nu se prezinta debitorul,atunci faci cerere de executare silita(din acest moment executorul iti ia onorariu ptr. executare silita,cheltuieli pe care legea zice ca le suporta debitorul)
5.se face somatia cu cele 5 zile
6.se obtine incuviintarea executarii silite ptr.imobil si cheltuieli de executare
7.din nou somatia cu cele 5 zile
8.se obtine autorizarea intrarii in incaperi(art.384 ind.1 al.2 c.p.c.)
9.recuzare executor judecatoresc.Ramane la aprecierea executorului judecatoresc daca continua executarea sau asteapta instanta sa se pronunte.Aici in functie de fiecare judecatorie in parte, se poate ca recuzarea sa se dispuna in camera de consiliu sau in fata completului de judecata.Camera de consiliu termen mai scurt, complet de judecata termen mai lung pana la solutionare.Totul tine de cum se interpreteaza legea.Teoretic ar fi in camera de consiliu conform art.27 cpc , art.10 din legea 188/2000.In cazul de care vb. a fost in fata completului.Primul termen a fost la vre-o 3 luni. Atunci sa cerut (si aprobat cu toate ca cererea de recuzare o fost facuta si semnata de un avocat)un nou termen pentru angajarea unui aparator.Toata treaba a durat un an si vre-o trei luni.
Probabil ca se putea si mai repede dar tine foarte mult de executor.Crede-ma e vb. de un caz real,nu-i o aberatie.
Răspuns la discuția Executare silita la domiciliu
Nu au ce sa va faca.Incearca sa puna presiune pe dvs.Ca sa intre in apartament(care ziceti ca apartine matusi dvs.)le trebuie incuviintare de intrare in apartament data de judeatoria sectorului unde este apartamentul.Tinand cont ca matusa dvs. nu are nici o treaba cu teapa care ati dat-o dvs. nu vor primi incuviintare in veci.
Cu siguranta la dosarul dvs. de creditare exista si o evaluare a apartamentului facuta de un expert.Prima licitatie incepe de la pretul de evaluare.In cazul in care nu s-a putut obtine pretul la prima licitatie se va organiza un nou termen de licitatie in cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicatie de vanzare ce va incepe de la pretul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.Cat priveste accesul executorului, evaluatorui sau chiar ai unor posibili participanti la licitatie, nu esti obligata sa le permiti accesul in apartament,dar e in interesul tau ca apartamentul sa se vanda la un pret cat mai mare pentru a acoperi in totalitate datoria catre banca.Ori daca tu o sa permiti accesul probabil ca nu o sa se inghesuie multa lume la licitatie si probabil ca o sa se vanda pe la 20% din valoare.Partea buna e ca o sa stai o perioada mai lunga in apartament dar cu cat stai mai mult, cu atat ai mai mare o sa fie datoria ta catre banca(dobanzi,penalitati).Bafta
1.Daca pretul de vanzare al apartamentului nu acopera in totalitate creditul cu dobanzile aferente, aveti sanse mari ca banca sa va urmareasca silit toata viata.Tinand cont ca se pare ca de cazul dvs. se ocupa o firma de recuperari e chiar si mai grav.Astia chiar vor sta de capul dvs pana vor scoate cat mai mult. 2.E bine si nu prea sa ramai in apartament dupa ce se vinde.Daca nu evacuati apartamentul de buna voie adjudecatorul va veni sa-si ia proprietatea in primire cu un executor judecatoresc.Onorariul ptr. executor v-a fi platit de adjudecator dar legea zice ca eventualele cheltuieli de executare se imputa debitorului(adica dvs.)Daca e baiat bun nu cere cheltuieli de executare,daca nu prin intermediului executorului va incerca sa-si recupereze si aceste cheltuieli.E valabil si ptr. perioada in care veti mai sta in apartament dupa ce se emite actul de adjudecare.Cu siguranta adjudecatorul va emite pretentii in instanta ptr. a obtine ceva daune(contravaloare chirie pentru perioada in care ati folosit apartamentul fara acordul lui).A, nu aveti venituri acum.Daca vor sta de capul dvs., cred ca nici nu o sa angajati bine si o sa aveti proprire pe salariu.Succesuri
ynocentta a scris:

Formulati contestatie la executare;
instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii silite,conditionat de plata unei cautiuni
Corect spus ,sanse de suspendare foarte mici niste cheltuieli in plus.Nu faceti decat sa amanati evacuarea ptr. o perioada de cateva luni.Treaba e ca si ptr. aceste cateva luni de amanare banca va v-a calcula dobanzi si penalitati.Asa ca sincer, cu pare de rau,cred ca in cazul dvs. nu faceti altceva decat sa va prelungiti agonia si asta o sa va coste in plus. Va doresc succes.

Răspuns la discuția Problema urgenta
Solutii sa nu-l pierdeti in viitorul foarte apropiat se gasesc.In rest nu-i o situatie prea roza.De achitat creditul trebuie achitat.
Mda.Cred eu ca in cazul de fata creditorul este cheia.Executorul bancar(judecatoresc) duce la indeplinire o cerere de executare formulata de un creditor,in cazul de fata banca.Or din ce am citit eu "Am revenit cum mi s-a spus si am constatat ca nu am fost recunoscut ca adjudecatar iar in procesul verbal s-a mentionat urmatoarele : Creditorul X declara ca nu accepta si nu este de acord cu vanzarea imobilului A , la pretul cel mai mare oferit de licitatorul EU, respectiv suma de 90.000 lei, fiind considerat un pret derizoriu tinand cont si de faptul ca pretul de pornire al licitatiei este conform prevederilor art 509(5) c. pr. civ. , si solicita intocmirea unei noi publicatii de vanzare."Cred ca in cel mai fericit caz poti sa-l dai in judecata pe creditorul x si sa-i ceri despagubiri materiale ptr.ca in loc sa te duci la munca ai fost la licitatie(probabil v-a trebui sa demonstrezi si asta).


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...