Doresc sa imprumut o societate comerciala cu o anumita suma. Pot sa-i pun gaj pe contul curent ca persoana fizica ca garantie la acest imprumut ? Daca societatii ii soseste o poprire , de exemplu de la finante, as avea prioritate in acest caz in recuperarea sumei inaintea popririi, avand in vedere ca am acel gaj pe contul societatii?
Multumesc pentru promptitudine. Dar in situatia in care creditorul ar incerca sa se inteleaga cu banca in sensul achitarii de catre creditor al creditului meu, astfel incat banca sa ridice ipoteca si astfel creditorul sa incerce valorificarea bunului ?
Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ipotecat , atat timp cat creditul prin care a fost achizitionat bunul se plateste la zi ? Mentionez ca nu exista legatura intre banca si tert.
Unul dintre creditori - furnizor a inceput executarea silita pe persoana fizica , desi societatea si-a deschis recent insolventa la cererea proprie cu propunere de plan de reorganizare. Creditorul respectiv urmeaza sa fie propus in planul de reorganizare cu plati prin care sa-si recupereze integral creanta. Poate fi contestata executarea pe motivul ca aceasta este prematura, datorita faptului ca societatea va depune plan de reorganizare si creditorul respectiv isi va recupera integral creanta in cadrul planului ? Mentionez ca titlul executoriu obtinut de creditor este indreptatit conform contractului semnat de societati , unde asociatii sunt garanti cu bunurile personale.
Stiu propbabil ça légal are dreptate, insa doresc sa stiu daca o contestatie din partea mea pentru motivele aratate mai sus ar avea succes , avand in vedere perioada scurta de la deschiderea insolventei, creanta este destul de recenta, max 30-45zile si faptul ca societatea are intentii reale si posibile de a-si achita datoriile fata de creditorul respectiv.
Am contract, facturi de livrare , acceptate la plata, confirmate prin confirmare de sold. Care este cea ma rapida si ieftina cale in justitie pentru a forta debitorul sa plateasca. Mentionez ca nu exista instrumente de plata sau alte forme de garantare a platii . Multumesc
aveti dreptate, insa nimeni nu elibereaza un asemenea cec certificat , deoarece presupune sa ai disponibil in cont. Atunci de ce nu ar plati la ridicare? Instrumentele de plata se elibereaza uzual tocmai pentru ca societatile nu isi permit sa plateasca la livrarea marfii , astfel incat solicita termen de plata.
A venit o poprire pe un cont de card unde am o limita de credit. poprirea este din partea unui tert, limita de credit este acordata de banca . La momentul de fata limita acordata este de 10.000 lei, si a ramas neutilizata suma de 4000 lei . Poprirea este pe 15.000 lei . Intrebarea este daca poprirea va bloca cei 4.000 de lei neutilizati, avand in vedere ca practic suma nu este a mea ci face parte dintr-un credit acordat si netras. Multumesc
Contract de vanzare cumparare prin credit ipotecar . Terenu este ipotecat in favoarea bancii care ne-a acordat creditul cu interdictie de instrainare si grevare . Banuiesc ca trebuie prima data sa obtinem acordul bancii.
Detin un teren in coproprietate cu o cunostinta. Acesta a fost cumparat prin credit ipotecar de catre ambii proprietari . La momentul actual exista 2 credite ( unul pe numele meu, celalalt pe numele cunostintei ) de aceiasi valoare suma acestor credite insemnand valoarea terenului. Fiecare suntem garanti reciproci . Eu doresc sa-mi achit creditul , insa cunostinta mea nu are aceasta posibilitate. Care este modalitatea in care sa-mi achit creditul si sa devin proprietar pe cota mea de teren liber de sarcini, in ipoteza ca celalalt coproprietar nu poate sau nu vrea sa faca acelasi lucru ? Multumesc