avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_burtan

Activitate ionut_burtan

Buna ziua,

Am citit cateva ghiduri si intrebarile din forum dar nu sunt sigur ca am inteles corect.

Pot sa trec un SRl-D cu cod CAEN 4791 de la impozit pe venit (121) la impozit pe profit (103) numai daca am cifra de afaceri in T1+T2 din 2016 de peste 100000 euro.
Daca nu am trecut de acest prag trebuie sa raman la cotele de impozit pe venit. Daca depun declaratia 010 nu are nici un rost.

Imi puteti confirma va rog daca am inteles corect.

Multumesc
Buna ziua,

Detin un SRL-D pe care nu a fost desfasurata nici o activitate si nu a fost depus bilantul.

In dec.100 sunt inregistrat cu 07. (121)- Imp.pe ven. microintreprinderilor. Stiu ca trebuie sa depun dec.100 (de 4 ori/an) cu suma 0 pana o sa incep activitatea.

Intrebarea este: Trebuie sa depun si dec.101 pana la data de 25 martie ?

Multumesc
Am deschis un cont cand eram student la o banca comerciala, cont ce nu avea comision de administrare. Acum 4-5 ani.
Acum banca imi cere 172 lei comision de administrare (2 lei/luna pentru cel putin 1 an mai mult decat are contul de cand a fost deschis)
De la reprezentantul banci nu am primit nici un raspuns concret dupa ce am si stat la coada 2 ore iar o sesizare scrisa nu a vrut sa-mi preia.

Nu exista o perioada dupa care aceste conturi nefolosite se inchid/suspenda ?

Pot face o sesizare catre ANPC si banca in care sa le solicit doc semnate la deschiderea contului in care sunt mentionare drepturile lor de a-mi cere acest comision desi contul nu a fost folosit precum si modalitatile de calcul al acestui comision ?

Apreciez raspunsurile dvs si sunt interesat de serviciile unui consilier juridic/avocat care sa-mi redacteze o solicitare
Inteleg ca trebuie platita acum ca sa imi pastrez masina.
As vrea sa stiu daca, asa cum se proceda anul trecut, se poate totusi solicita in instanta (cu sanse de castig) obligarea inmatricularii fara taxa respectiva !

Buna ziua,

La aceasta data mai exista practica de a castig de cauza reclamantului in dosarele pe tema timbrului de mediu ?
Ma intereseaza in special practica de la Judecatoria Ilfov. Vreau sa stiu daca pot incerca inmatricularea print-un proces fara plata timbrului de mediu.

Auto a fost cumparat in leasing si inmatriculat in 01.2010. La acea data nu se platea timbru de mediu pentru auto noi.
Acum a fost finalizat contractul de leasing si urmeaza transcrierea.

Multumesc
Nu de multa vreme am schimbat auto propriu inmatriculat in Ro cu auto adus din Germania de o persoana ce parea de buna credinta.
Greseala mea cand am crezut tot ce mi sa spus, dupa circa o sap am descoperit multe prob tehnice grave la masina si pe deasupra avea si numerele de Germania cu valabilitate dar false (nu apartin acestei masini, nu stiu dela ceorfi) Norocul meu ca nu am fost oprit pt ca dadeam de altele.
Am incercat sa fac RAR-ul, am fost respins si asumandu-mi vina pt ca nu m-am asigurat, am inceput sa repar la masina pana am cheltuit cat facea o alta gata inmatriculata cu tot cu taxa.
Tot din cauza unor probleme dar la partea electrica acum, pe 25 dec am avut accident. Spre norocul meu nu au fost victime. Am decis sa renunt la masina pt ca deja am ch prea mult cu ea.

Problema este ca acest "samsar" nu imi da fiscalul pe motiv ca ar avea nevoie de cartea de la RAR sa o poata lua la el pe rol. Am vb la primarie si se poate totusi, dar binenteles ca a mintit.
Eu am scos fiscalul pentru auto pe care l-am dat dar nu vreau sa il dau fara sa il primesc si eu.
Recunoaste acum ca se poate dar imi cere doc in original ale masini din Germania pe motiv ca ii sunt necesare acum sa imi faca fiscal insa mi miroase a alta minciuna, nu cred ca le mai vad...
Am primit sms in care ma ameninta ca.... vine la mine la usa si ar trebui sa fiu pregatit etc, altul ca imi depune plangere penala pt ca nu ii dau fiscalul.....si cateva vb la telefon.

Are dreptul sa depuna plangere panala sau incearca sa ma intimideze?
Eu ce pot face impotriva lui? Il pot da in judecata pt ca am primit multe promisiuni de masina impecabila care mi-a pus viata in pericol, amenintari, auto cu nr false si refuza sa imi dea fiscalul?

Multumesc
Am vandut masina dar cumparatorul desi a facut fisa de inmatriculare, RCA si identificare la RAR nu o mai vrea.
Ne-am inteles in privinta banilor si am luat masina inapoi.
El nu a facut transcrierea la politie si nu a mai schimbat numerele.
Pot sa fac eu fisa fiscala cu el si sa nu mai schimb talonul ?
cum sa rezolvat problema ?
ati schimbat talonul ?
Răspuns la discuția mostenire depozit bancar
Multumesc mult pt lamuriri,

Mostenitorii care vor renunta pot da acesta declaratie si in alta parte sau trebuie sa fie toti prezenti la acelasi birou notarial ?
Buna ziua,
Problema este urmatoarea.
Titularul face 3 depozite la o banca, in 2 sotul este trecut si el iar in altul nu este nimeni. Asta sa intamplat in 2003.
Titularul a decedat de 8 ani.
Tituarul are 2 copii in viata + sotul, succesiunea nu a fost facuta pana in ziua de astazi.
Nefiind prea mare interes nu sa umblat la depozite, acum banca refuza sa ii furnizere sotului orice informatie despre ele (nici macar pt cele in care este si el trecut) solicitand prezenta titularului.
Ce este de facut in acest caz pt a fi lichidate toate 3 depozitele? Copii sunt dispusi sa renunte sau sa inputerniceasca tatal daca se poate simplifica procedura.