avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate imasammy2011

Activitate imasammy2011

Buna ziua.

Problema mea este urmatoarea:
In data de 06,08,2016 mi s-a completat declaratia privind valoarea reala a lucrarilor executate in baza autorizatiei rezultand o diferenta de 309 lei , suma cea r fi trebuit sa mi se restituie.
( taxa de autorizatie a fost in valoare de 1105lei, iar valoarea calculata in urma declaratiei privind valoarea reala a lucrarilor este de 791 lei).
Am solicitat, printr-o adresa catre primarie restiturea aceste sume, iar raspusul care l-am primit din partea lor a fost ca nu exista sume de restituit.
Ei fac referire la art 76(2) lit.a din Normele metodologice din 12 oct 2009 de aplicarea Legi50/1991 cu completarile si modificarile ulterioare si spun ei ca am depus declaratia .
Intradevar valoarea lucrarilor declarata de solicitant la emiterea autorizatiei de construire(1) este aceasi cu cea reala a lucrarilor declarata de solicitant la terminarea acestora(3).
Dar in tabel urmeaza o serie de inmultiri cu 1/100, adunari, scaderi rezultand taxa datorata de solicitant de 791lei.

Va rog sa ma luminati si pe mine, nu neaparat sa-mi primesc suma inapoi, dar as vrea sa stiu si eu cum este corect.
Cei de la urbanism (din cadrul primarie) isi fac de cap si ne prostesc cum vor ei.
Daca ar fi fost sa platesc eu suma cred ca nu as fi avut zile pana cand n-as fi achitat-o, dar daca ei sunt cei care trebuie sa restituie....

Va multumesc frumos pentru timpul acordat!!!!

O zi frumoasa

Răspuns la discuția Inchidere contract in REVISAL
Multumesc frumos.
Spune-ti ca problema ar fi la cei de la liceu, ca nu au operat in sistem?
Buna ziua.
Eu ma confrunt cu urmatoarea problema
Am lucrat 2 ani ca educatoare la o gardinita in Bucuresti.
Cand am vrut sa-mi deschid dosarul de somaj am constat ca primul contract (2013-2014) apare neinchis in sistemul lor. Dar al doilea (2014-2015) este inchis.
Mentionez ca contabilitatea gradinitei a fost tinuta pana in anul 2014 la un liceu, dupa care s-a descentralizat, iar din septembrie 2014 s-a tinut direct de catre gradinita.
Am luat legatura cu cei de la liceu cat si cu contabilul de la gradi si toti m-au asigurat ca au facut toate demersurile (adica cei de la gradi au inchis contractele pana in anul 2014 la ITM etc).
Am incercat sa aflu mai multe date de la cei de la ITM, caci contabilul spunea ca cei de acolo n-ar fi operat in sistem, dar acolo nu am avut cu cine vorbi...
Am incercat sa merg in audienta la un inspector, dar cand le-am spus despre ce este vorba mi-au spus din start ca nu la ei este problema , ci la contabili ca ei n-ar fi operat in REVISAL.
Deci m-au bagat intr-o mare ceata!
Nu stiu ce trebuie sa fac , cu cine sa vorbesc, unde sa verific situatia mea....

Daca a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si ar putea sa-mi dea vre-un sfat sa ma luminez...

Eu va multumesc anticipat si va doresc un weekend placut!

Buna ziua.

As avea o intrebare in legatura cu legalizarea unei sentinte judecatoresti (definitiva).

In luna decembrie am primit prin posta sentinta judecatoreasca in cazul unui dosar civil. Am observat ca aceata nu este semnata nici de Presedinte, nici de Grefier, singurele stampile si semnaturi sunt pe Comunicare.

As vrea sa legalizez aceasta Hotarare si nu stiu cum sa fac, eu fiind din alt oras , iar numai un drum pana la aceasta judecatorie m-ar costa in jur de 2 mil.

Puteti sa ma ajutati cu un sfat? Exista vre-o modalitate prin posta, dar care sa fie si sigura? Ce ma sfatuiti?

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Am fost in concediu crestere copil, iar acum am depus actele pentru dosarul de somaj.
Printre actele care mi s-au cerut este si adeverinta de venit de la circa financiara.
Avand copilul mic si stand mai mult la mama, mi-am trecut in CI si aceasta resedinta , care de altfel este in acelasi sector cu adresa de domiciliu din buletin.
Adeverinta de venit mi s-a emis pe adresa de domiciliu, din buletin ( domiciliu fiscal), nu pe adresa de resedinta.
La somaj mi-au spus ca trebuie sa le aduc adeverinta de venit pe adresa de resedinta.
Acum , sunt intr-un impas si e posibil sa pierd somajul ptr. ca nu am cum sa scot aceasta adeverinta pe adresa de resedinta (cel putin nu in timp util).
Cand am fost la politie pentru stabilirea resedintei, am intrebat daca mai trebuie sa fac ceva( sa schimb talon masina, carnet conducere...) si mi s-a spus ca nu...
Offf, puteti sa ma lamuriti si pe mine, nu este suficienta, pentru somaj, adresa de domiciliu din buletin, trebuie sa schimb acum si domiciliul fiscal pe adresa de resedinta?
Ps. Mentionez ca resedinta este schimbata din04.10.2012

Multumesc frumos.

Răspuns la discuția Dosar plangere rovinieta
Multumesc frumos pentru sfat.
Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca este posib ca pentru un proces verbal de contraventie de pot face doua ( sau mai multe ) dosare civile.
Eu am primit in cursul lunii ianuarie niste procese verbale de conrtaventie (respectiv pentru rovinieta) pentru o masina pe care eu o vandusem . Adica aceste procese verbale nu-mi apartin mie. In fine, am inteles ca trebuie sa trec pe la tribunal, sa fac plangere penala...tot tacamul.
Problema este ca eu am trimis aceste plangeri pe email dar si prin posta cu confirmare de primire ( sa fiu sigura ca nu stiam daca ia cineva in considerare emailul). Din pacate aceste plangeri le-am facut cu vre-o 3-4 zile intarziere fata de cele 15 zile de contestatie. Din aceasta cauza trebuie sa ma deplasez de fiecare data la tribunalul respectiv ( care nu e in orasul meu, si nici asa aproape...)
Problema este ca aveam 2 Procese verbale, iar eu m-am trezit cu 4 dosare civile. Cate doua pentru acelasi proces verbal.
Eu am castagat unul dintre dosare, dar practic nu este castigat, ca pentru aceeasi problema mai am un dosar...
Off, am obosit si sunt terminata psihic, m-am saturat sa tot imi apara citatii pentru dosare noi la aceleasi contraventii.
Daca m-ati putea ajuta cu un sfat...
Nu pot sa fac plangere sa renunt la cele 2 dosare care practic sunt in plus?

Va multumesc frumos anticip

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna ziua,

In 2008 mi s-a emis Sentinta Civila prin care Casa de pensii era obligata sa-mi recalculeze pensia pentru limita de varsta retroactiv, incepand cu data de 01.12.2005.
Incepand cu ian.2009, Casa de pensii mi-a recalculat pensia conform Sentintei Judecatoresti, dar suma retroactiva care mi s-ar fi cuvenit in urma calculului nu mi s-a restituit ( practic sentinta a fost pusa in aplicare doar pe jumatate...)
In cursul lunii noiembrie 2012 am depus o plangere la Casa de pensii, iar raspunsul lor a fost ca : executarea titlului executoriu s-a prescris conf. art.405 pct.1 din Codul de Procedura Civila ( au trecut 3 ani de la investirea sentintei).
In cazul acesta, sa inteleg ca am pierdut ?
Nu mai pot sa fac nimic? Trebuie s-o iau de la inceput si sa actionez in judecata Casa de pensii ca nu mi-a restituit benii cuveniti?

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea calauzi cu un sfat s-au o parere.
Ar putea un avocat sa-mi de-a o consultaie in aceasta directie?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Asigurare/Despagubire casa
Multumesc frumos !
Buna ziua,

Acum aproape 2 luni de zile am fost inundata de catre un vecin. Asiguratorul a venit a facut constatarea si totul a fost in regula. Eu am tinut legatura cu persoana care instrumenta dosarul de dauna (am trimis pentru dosar o adeverinta de la asociatia de locatari, asa cum mi-a cerut). Nu mi s-a mai cerut altceva pentru dosar. Acum dupa aproape 2 luni de zile de la incident m-am trezit cu-n telefon de la alta persoana, care mi-a spus ca a preluat dosarul meu, si mi-a cerut sa aduc de la Primarie o adeverinta ca mi s-a schimbat denumirea strazii. Mentionez ca numele strazii a fost schimbat acum 30 ani.
Mi s-a parut ciudat ca mi-a cerut acest lucru (si dupa atata timp)...
As vrea sa va intreb daca au dreptul sa-mi ceara acest lucru? Asta inseamna ca ma pun pe drumuri si pe la cozi, ca sa tergiverseze rezolvarea dosarului... Nu ar trebui sa verifice ei adresa din contract.
Ps. Eu , chiar anul trecut, am mai avut o problema cu o firma de asigurare si nu mi s-a cerut sa aduc nici un certificat de la Primarie.