avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate snak3

Activitate snak3

Răspuns la discuția acuzat de delapidare
@legally_aid

Ma aflu intr-o situatie asemanatoare, insa cei de la politie mi-au spus ca acest articol din legea 202/2010 a fost declarat neconstitutional si nu e aplicabil.

Am fost informat gresit?
Răspuns la discuția Delapidare
ce se poate intelege prin petrurbare grava a activitatii societatii?

Intreb pentru ca am pus si eu aceasta intrebare in cazul meu(mi s-a raspuns ca nu ) insa nu am de unde sa stiu ce vor sustine ei in momentul inceperii urmaririi penale.
Răspuns la discuția Delapidare
Cu tot respectul as dori sa va contrazic (consider ca nu vorbesc prostii).

Avand in vedere ca ma aflu in calitate de invinuit intr-un dosar de delapidare, am incercat sa ma documentez legat de solutiile date de instanta in astfel de cazuri si consider ca in cazul de fata vinovatul are sanse destul de mari sa scape cu suspendare daca este gasit intradevar vinovat.

Iar o pedeapsa de 10 ani nu am vazut inca, si m-am uitat peste cateva solutionari de dosare.
Am trecut printr-o astfel de situatie de curand, in cazul meu nu au fost foarte amabili dar nici agresivi. Au insistat oricum sa ma prezint de urgenta la ei (in 30 de minute de la apelul telefonic).

La sediul lor nu o sa fie deloc amabili, unii dintre ei chiar nesimititi.

Pe mine m-au chemat pentru ca am avut ceva discutii telefonice cu un invinuit pentru trafic de droguri.

Au insistat sa dau o declaratie, pentru ca oricum nu ma afecteaza si ca in cel mai rau caz pot primi o amenda administrativa, ceea ce sa si intamplat.

Bafta!
Răspuns la discuția Acuzat de furt
ii doresc bafta celui care a initiat acest topic in acest caz si sper sa scape doar cu o amenda

faceam referire la acest articol pentru ca si eu ma aflu intr-o situatie de aceeasi natura. Sunt invinuit de delapidare, iar politistul mi-a zis ca nu pot fi incadrat in acel articol din punctul sau de vedere.

Din punctul meu de vedere nici eu nu sunt un pericol social si situatia a fost desi grava e doar unica "probleme" cu legea.

Insa nu sunt convins ca o sa am o intelegere foarte mare din partea procurorului.
Răspuns la discuția Acuzat de furt
@avocat_lascoschi - am inteles ca articolul care modifica pedeapsa pentru infractiunea de delapidare a fost declarat neconstitutional, deci pedeapsa cu o amenda administrativa nu cred ca intra in calcul.

multuesc pentru raspuns,

va rog respectuos daca puteti sa-mi spuneti dupa parerea dvs care credeti ca sunt sansele sa primesc o pedeapsa cu suspendare si nu cu executare.

Răspuns la discuția Consum droguri
am inteles ca ancheta s-a terminat in ceea ce ma priveste si urmeaza sa primesc o amenda administrativa de 400ron din care 150 ron reprezinta cheltuieli de judecata.

ma bucur ca s-a terminat aici si am invatat cu ocazia aceasta sa-mi vad de treaba.

vreau sa ii multumesc in primul rand doamnei Olimpia Ilie pentru raspunsurile postate
si in al doilea rand tuturor care au ignorat aceasta intrebare desi puteau sa ofere un sfat, o parere.

@olimpia_ilie, multumesc pt raspunsuri si atitudine.

Am fost la procuror, am dat in principiu aceeasi declaratie, pe scurt am declarat

-ca am consumat droguri care le consideram legale cumparate de la un magazin care se ocupa cu astfel de substante
-ca am cumparat de doua ori de la invinuit
-ca am aflat doar ieri de compozitia substantei (e vorba de mefedrona)
-ca recunosc si regret fapta.

la sfarsit l-am intrebat pe procuror daca poate sa-mi spuna ce urmeaza, el mi-a zis ca in cazul in care traficantul nu recunoaste fapta, voi fi chemat la proces iar daca acesta recunoaste
voi primi in posta solutia lor.

sper ca totul se termina aici.
Astazi am fost sunat de catre cei de la DICOT, maine trebuie sa merg la procuror sa dau sustin ei aceeasi declaratie.

L-am intrebat daca poate sa-mi spuna sincer daca o sa fie si alte consecinte in afara de amenda administrativa, el a tinut sa-mi spuna neaparat ca sa nu o confund cu o amenda penala.

Va rog daca puteti sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul care procurorul ma intreaba de alte dati in care am consumat sau achizitionat astfel de substante de la alti indivizi?

Repet am declarat ca din cate pot sa-mi aduc aminte am cumparat de doua ori de la traficantul arestat in aceasta speta si ca nu cunosc ce substante erau acelea (banuiesc ca ar fi etnobotanice) si nu stiu in ce cantitate erau.

Multumesc!