İn urma succesiuni dupa tatal meu ,am primit o suma de bani din partea celorlalti frati şi urma ca pana la data de 1 septembrie aceştia sa imi acorde cealalta suma de bani,problema este ca aceştia nu vor sa mai ma despagubeasca spunandu-mi ca hotararea este irevocabila.Ce pot face mai departe ?Pot redeschide aceasta succesiune?Se mai poate face ceva?
Moştenitorul a fost decat tata,am fost la primarie şi mi sa spus ca bunica moşteneşte tot deocamdata pentru ca tata a murit şi nu a dezbatut succesiunea bunicului.Eu prin interdictie pot face impreuna cu curatorul care are o curatela pentru adminisctrarea bunilor act de vanzare cumparare?Pot vinde ceea ce apartine bunici?
Am dezbatut succesiunea lui tata ,moştenitori fiind eu 2 frati vitregi(de tata) şi sotia acestuia.Problema este ca s-a facut o tranzactie prin care ei se obligau sa ma despagubeasca la 1 septembrie anul acesta.Mentionez faptul ca tata la randul lui nu a dezbatut succesiune tatalui sau(adica a bunicului),eu am un testament facut de bunica dupa moartea bunicului(ea bunica in acest moment fiind bolnava de dementa mixta)şi aflandu-se la domiciliul meu de circa 2 ani.Problema este ca eu am fost de acord sa fiu despagubita cu o suma mult mai mica ,ei(adica sotia tatalui şi cei 2 frati vitregi) printr-o intelegere verbala sa renunte in favoarea mea la succesiunea bunicului,in momentul de fata nu mai sunt de acord cu aceasta intelegere(mentionez ca tranzactia care a fost facuta a fost doar pe o casa a tatalui unde locuia,bunicul fiind decedat in alt judet nu a fost posibil sa includem in tranzactie şi aceasta mostenire a lui tata).İntrebarile mele sunt:Eu avand in vedere ca nu am primit suma care trebuia sa fiu despagubita ,pot merge innainte cu procesul acesta?Avand in vedere ca bunica se afla la domiciliul meu iar frati şi mama acestora vor sa fie despagubiti de pe urma succesiuni bunicului ,eu legal pot sa apelez la instanta sa avem grija de bunica in masura egala?Avand in vedere ca intelegerea verbala nu mai este valabila şi nu am fost despagubita ,pot merge pe calea instantei şi sa impartim cum va binevoi instanta de altfel?
Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este mort de 3 ani iar tatal meu de 6 luni el fiind singurul fiu al bunicilor
Mentionez faptul ca tata mai are 2 copii dintr-o alta casatorie,am dezbatut succesiunea dupa tata dar dupa bunic nu,acum bunica este in continuare la mine aş vrea sa vand casa şi terenurile ce le detine impreuna cu bunicul deoarece nu avem cum sa ingrijim aceasta casa şi aceste terenuri,ce ar trebui sa fac?
bunicul a murit in anul 2009,bunica traieşte (acum are un diagnostic de dementa mixta,deci nu poate inchieia nici un fel de act cum ar fi act de vanzare cumparare),bunica mia facut testament in anul 2010 nu era bolnava atunci,tata este singurul copil care de altfel a decedat anul acesta
tata a decedat era unicul mostenitor al bunicilor,bunicl este decedat şi el,bunica in schimb mia facut un testament ,mentionez faptul ca tata are 2 fiice din alta casatorie.Tata fiind decedat şi fiind unicul moştenitor ,pot celelalte fice sa imi atace testamentul efectuat de bunica mea?
domiciliul meu cat şi al sotului meu din c.i. sunt la imobilul tatalui meu acesta conform legi semnand consintamantul la organele de politie....mentionez ca eu şi sotul meu nu suntem cununati civil,tata a decedat dar era proprietar al imobilului respectiv ,succesiunea fiind pe rol sau cum se spune ...eu impreuna cu sotul meu am locuit şi locuiesc in continuare la acest imobil...avand in vedere faptul ca eu imi efectuez nişte investigatii medicale ,intro alta localitate conform legii am realizat o viza de resedinta la o alta adresa şi anume pe raza localitatii unde mi se fac investigatiile....avand in vedere situatia şi ca sotul(concubinul in termeni....nefiind cununati civil) este plecat din tara instanta punandumi in vedere ca la termenul ce urmeaza sa fac cunoscut domiciliul in strainatate al acestuia pentru a fi citat...va intreb daca ar veni in tara (el lucrand fara forme legale in strainatate),ce ar trebui sa faca acesta in cazul in care nu se poate prezenta in istanta?....iar mie in calitate de fiica a defunctului este legal sa mi se anuleze cartea de indentitate ?partajul este in curs de judecata ,dar sotia tatalui urmarind prin orice mijloace sa ma dea afara din locuinta(chiar şi suspendarea utilitatilor e t c)....va multumesc
Sunt fiica dintro alta casatorie a tatalui in momentul de fata decedat ,ma intereseaza .....Avand in vedere ca tata a fost ingrijit de mine in exclusivitate si atunci cand acesta era in viata a facut o plangere penala impotriva sotiei si a copiilor care ii schimbase yala de la locuinta ,plangere incadrata de abandon şi completata de mine dupa deces...deces care a survenit datorita supararii si atitudinii acestora dosar care se afla in cercetarii....As dori sa stiu daca pot suspenda partajul pana la solutionarea dosarului penal si ce trebuie sa fac in acest sens?
tatal meu mia facut mutatia la domiciliul acestuia,dupa decesul acestuia sotia nu a mai fost de acord sa locuiesc la domicikiul tatalui eu fiind fiica din prima casatorie.İn cele din urma a depus la judecatorie o actiune de evacuare.Ma poate evacua aceasta daca nu sa desbatut succesiunea?