Deci, am mentionat ca patroana m-a dat afara ,dar tot timpul imi spune ca imi face somaj, dar nu face. Eu mi-am facut toate actele ,dar imi mai trebuie hratia de la ea. Am fost la ITM, si le-am aratat decizia de desfacerea contractului in care scrie ca il desface pt. somaj ,art. 65 De 3 ori e mentionat in decizie de art. 65. Dar cei de la ispectoratul muncii, au spus ca va merge la patroana mea si ii va cere o hartie de la ea pt. a-mi finaliza somajul. Nu stiu ce sa cred, dar sper. Iar cei de la somaj au spus ca in termen de 10 zile trebuie facute actele pt. somaj, iar eu inca nu am depus ca tot ma tine patroana si tot imi spune ca le face , ca le face. dar cand? Iar cei de la ITM, au spus ca sa mai iau un fluturas pt. somaj. Oare si ei ma trage timp? Spuneti-mi ce sa fac. Trebuie sa ma duc la directorul inspectoratului pt. a vedea ce face patrona si cei de care se ocupa de cazul meu cei de la ITM.? Pt. mine e foarte important ,caci eu daca in 10 zile trebuia sa depun actele ,de ce nu mi le-a da odata hirtia patroana ,si de ce doamna care se ocupa de cazul meu cu patroana nu face nimic? Am impresia ,ca este cu patroana mea. Va rog sa ma iertati ,dar atata coruptie exista, incat nici nu mai stiu in cine sa cred. In patroana ca imi va da intr-o zi hirtia sau in cei de la inspectoratul muncii ca va face ceva? Cum sa procedez? Am nevoie de un sfat cum sa fac pt. a face odata somajul. Eu mai trebuie sa si traiesc ,nu sa tot lupt cu cei care au impresia ca pot face ce vor. La revedere. Si inca o intrebare, daca a depasit acele 10 zile, in care trebuia sa depun somajul, mai pot depune actele? In caz ca patroana se gandeste sa-mi deie o data hirtia. Multumesc. :((
Am nevoie pt. a intelege ce anume trebuie sa fac si de data asta. Desi am destule probleme ,dar as vrea sa-mi raspundeti. Fetita mea este la fostul meu sot, legea a hotarat ca 10 zile sa fie la el si 4 zile sa fie la mine. Dar de 3 ani lupt cu el , caci nu vrea sa colaborez cu el. Si acum mi-a interzis sa vorbesc cu fetita,i-a interzis sa ma sune si sa vorbeasca cu mine si sa o sun si eu pe ea. Am depus si hartie la protectia copilului ,am fost tot timpul la ei, si tot nu fac nimic. Fosta avocata mea, de acum 3 ani care a fost pt. divort,a spus ca va vorbi cu un mediator, aceea persoana care impaca intre noi doi, ca sa vorbim sa vadem cum sa rezolvam problema care nu vrea fostul meu sot, sa colaboreze cu mine si ma hartuieste tot timpul si ma ameninta. Prin mesaje,caci si el si-a inchis telefonul si nu vrrea sa il sun sa colaborez, si ceea ce mi-a ramas e ,mesajele. Cum sa fac ? Caci fetita sufera sa vada comportamentul lui. Si sufar si eu si nu mai pot lupta cu el. Nu mai pot sa vad ca ma ameninta prin mesaje. Un avocat nu-mi permit, dar oare pot sa lupt eu singura la tribunal? Pot eu sa deschid un procesc impotriva lui ,de una singura? Ce anume pot face eu? Astept un raspuns. Va multumesc si la revedere.
Va rog trebuie sa stiu ce trebuie sa fac.In data de 07-12-2011 mi s-a dat o hartie prin posta in care se spune ca avand in vedere rezultatele slabe in productie si mai ales pe linie de calitate ,vi se aduce la cunostinta ca incepand cu 31 decembrie 2011 vi se va desface contractul de munca. Ceea ce eu nu am semnat deloc,stiind ca nu-i adevarat.Dar in data de 21 -12-2011, mi-a dat Decizia in care scrie ca ,,mi-s-a desfacut contractul cu art. 65 -reducere de activitate -lipsa de comenzi " . si imi arata ca pana in data de 23-12-2011, s-a desfacut contractul de munca. Nici eu nu mai inteleg nimic ceea ce face patroana.Dar nu am semnat nimic caci nu am incredere in ea. si mai ales ca mi-a falsificat semnatura intr-o zi. Si de acea nu am semnat nimic. Ce sa fac? Cum sa procedez cu patroana in ianuarie. Si, iar a doua ,la proces nu s-a vorbit nimic cu privire la firma ,caci a fost un proces cu divort si cuscodia copilului. Iar avocata nu mi-a spus nimic ce anume trebuie sa fac. Si asa am pierdut. Si fostul meu sot este patron si a putut dovedi ca o poate intretine pe fetita, caci si-a trecut salarul de 60 de milioane si eu doar 6 milioane. Ce credeti cine a castigat-o pe fetita? Cel care a putut dovedi sau cel care nu a putu dovedi financiar? Iar in ziua de azi ,legile s-au schimbat mult. dar acum sper ca nu-i prea tarziu sa fac ceva impotriva fost. sot. ca el sa-si plateasca datoriile. ca nu toata viata mea ,sa mi sa scoata din salar, ceea ce s-a folosit de bani si eu doar am semnat. Oare chiar ,nu se poate face nimic? Nu exista legi si impotriva lui? Toata viata voi suferi din cauza mea ,ca am avut incredere in el? Chiar si executorul de la banci mi-a spus ca am fost nebuna ca am avut incredere in el. dar acum e prea tarziu. Tot ceea ce vreau sa stiu daca mai pot face ceva si eu ,impotriva lui, si sa nu profite de mine ,ca eu sa platesc toata viata ceea ce el s-a folosit. Va multumesc si astept raspuns ,pt. ultima oara ,faceti-ma sa inteleg ca mia am o speranta de a face ceva si impotriva lui si ca eu nu voi plati toata viata mea ca am avut incredere in el . La revedere.
Mi s-a dat o foaie cu decizia, iar acolo scrie motivul " Art. 65 - reducere de activitate - lipsa comenzi". Dar nu am semnat nimic. Ce anume trebuie sa fac? Caci nu stiu ,daca intradevar imi va da somajul. Astept raspuns si multumesc
Nu am avut proces cu privire la firma. Procesul a fost doar cu privire la divort si custodia copilului. Si avocata pe care am avut-o nu mi-a spus nimic ce sa fac cu privire la firma. Acum nu stiu daca e prea tarziu, dar as putea face ceva, impotriva fostului meu sot, cu privire ca nu accepta sa-si plateasca datoriile si sa nu-mi scoata toata viata mie din salar. Pot sa fac ceva? Trebuie sa existe o solutie ,in care sa mai reduc din propiri si sa cada si pe el.
Sunt data afara de la locul de munca, acum recent ,luna asta.Iar patroana a spus ca-mi face somaj din ianuarie.Dar nu stiu daca e adevarat.Stiu ca am fost data afara pe nedrept.Fostul meu sot a spus problemele mele patronei si nu avea dreptul acesta,iar ea s-a saturat de acest lucru.Si mai ales ca s-a saturat de mine si faptul ca trebuia sa scoata din salar propiri si pensia alimentara. Acest lucru a produs saturatia ei fata de mine. Si m-a dat afara. Am fost la itm,dar a spus ca trebuie sa stau 30 de zile ,pana vor interveni ei. Dar ce ma fac pana atunci, caci eu am ramas fara salar si sunt singura, si mai ales ca in ziua de azi nu e usor sa caut de lucru, bat din palme si apare.Nu,caci suntem in criza economica. Iar patrona mi-a spus ca din ianuarie imi va da somaj.Nu stiu daca e adevarat, dar daca nu-mi ofera somaj, unde apelez? Ce sa fac , pt. a arata ca nu-i corect ceea ce a facut ea.Caci nu am nici o vina ca fostul meu sot ma hartuieste si a vorbit cu patrona despre problemele mele. Spune-ti ,cum sa procedez? Si mai ales ca ea nu ne-a dat salariul pe economie, si uneori luam 0 lei. Conform articolul 164 ,din codul muncii. Multe lucruri pe care le face patrona nu le cunosc,dar stiu ,ca m-a dat afara pe nedrept. Asptept raspuns urgent si va multumesc.
Eu si fostul meu sot, am fost amandoi patroni,si el a imprumutat de la banci bani,pt. a ridica firma,el s-a folosit de bani pt. firma eu doar am semnat, impreuna cu el. dar acum daca am divortat ,nu mai vrea sa-si plateasca datoriile la banci.Acum executorii ,actioneaza. Imi scoate propiri din salar. Jumatate din salar mi se duce acolo .Nu este corect, caci el s-a folosit de bani si eu am semnat. Iar daca el nu accepta sa-si plateasca datoriile ,eu acum sufar.Caci aproape tot salarul mi se duce la banci + pensia alimentara.Caci fetita a ramas la el ,din cauza financieri. El inca este patron , dar nu-i corect ca trebuie sa imi ieie si mie din salar ceea ce a imprumutat de la banci.Stiu ca semnatura , e semnatura.Dar cum pot sa fac sa pot demonstra ca el s-a folosit de bani? Si ca el nu a aceepta sa-si plateasca datoriile fata de banci? Eu sunt singura si nu mai fac fata sa mi se ieie din salar si propiri si pensia alimentara. Cum pot sa procedez ,ca macar propiriile sa se puna pe el? Sa pot demonstra ca nu a acceptat sa colaboreze sa-si plateasca datoriile? Ci a asteptat ca si mie sa-mi scoata din salar.A trecut 3 ani si nu avrut sa-si plateasca datoriile. Acum imi scoate si mie, dar nu pot sa traiesc asa, faptul ca platesc ceea ce eu nu sunt de vina, si pentru ca el inca este patron. va rog oferiti-mi urgent raspuns. Va multumesc.
Luna asta am fost data afara pe nedrept,ce trebuie sa fac? Am fost la itm,si a spus ca trebuie sa astept pana luna viitoare sa vedem ce face patroana ,daca imi face sau nu imi face somajul? daca nu-mi face somajul, la cine trebuie sa apelez,ca am fost data afara pe nedrept. Si a doua problema, ce sa fac ca sa pot iesi din situatia asta in care m-a bagat fostul meu sot. Am fost amandoi patroni, dar el a imprumutat bani din banci si nu mai vrea sa plateasca. Si acum imi scoate propiri din salar si nu mai rezist asa. caci eu chiar daca am semnat ,el s-a folosit de bani. Eu doar am semnat. Si nu e corect ,caci el inca mai are firma, pe banii care i-a scos, si eu acum trag ca mi se scoate din salar. Imi scoate jumatate din salar. Nu pot trai cu jumatate din salar. mai ales acum ca si patroana m-a dat afara. Pot ca fostul meu sot sa-l dau in judecata ,caci eu platesc din cauza lui, si el are firma si nu simte nimic.? ce sa fac?