Problema se poate rezolva foarte simplu. Deoarece sunt depasite niste termene procedurale va sfatuiesc sa depuneti la instanta o "actiune in provocare". Adica, cereti direct pensie de intretinere pentru minori si pe probe cereti expertiza ADN pentru dovedirea paternitatii. Cereti in subsidiar modificarea certificatelor de nastere ale minorilor in sensul de a inscrie numele dumneavoastra la rubrica -tatal. Taxa de timbru nu se plateste, dar veti plati expertiza si veti astepta ceva dupa raportul de expertiza. Daca in concluziile raportului de expertiza scrie ca sunteti tatal biologic, restul sunt formalitati.
Va trimitem la instanta pentru ca asa prevede legea. Mai exact art. 531 alin 1 Cod civil stipuleaza: "Daca se iveste o schimbare in ceea ce priveste mijloacele celui care presteaza intretinerea si nevoia celui care o primeste, instanta de tutela, potrivit imprejurarilor, poate mari sau micsora pensia de intretinere sau poate hotari incetarea platii ei". Deci cine? Deci instanta de tutela. Daca in codul civil scrie ca este de competenta instantei de tutela, ce sa cautam la notariat?
Daca va aflati in faza de urmarire penala si se merge pe incadrare la fapta de inselaciune, actiunea penala nu va putea fi pusa in miscare niciodata pentru ca art.. 16, alin. 1, lit. b din Codul de procedura penala stipuleaza ca actiunea penala nu poate fi pusa in miscare daca fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege. Forma de vinovatie ceruta pentru infractiunea de inselaciune este Intentia. Ori petentul nu va putea proba niciodata ca ati avut intentia sa inselati pe cineva, caci aceasta intentie nu rezulta de nicaieri, mai ales ca exista posibilitatea deschiderii coletului la primire.
Pentru partajul succesoral voluntar intre coindivizari nu este necesara efectuarea cadastrului. Daca partajul se realizeaza prin instrainarea imobilelor catre un tert, atunci este necesar cadastrul.
Nu mai puteti formula plangere penala dar puteti dezbate succesiunea la instanta unde solicitati reductiunea liberalitatilor excesive. erhabe a scris:
Buna ziua
Tatal meu a murit lasand doua apartamente in urma sa.In unul din ele statea el iar in altul un frate de al meu.Am deschis succesiunea la notar unde in masa succesorala am trecut ambele apartamente.La notar fratele a venit prezentand o donatie pe care nu a depus o la dosar si a sustinut ca numai apartamentul unde a trait tatal meu face parte din masa succesorala.Deasemenea a refuzat sa depuna copie dupa donatie si la judecatorie unde i s-a pus in vedere acest lucru.
Am intrat in posesia unei copii dupa actul de donatie unde este stipulat faptul ca fratele este unicul descendent acest lucru facandu ma sa inteleg de ce a refuzat depunerea actului atat la notar cat si la judecatorie.
Intrebarea mea este daca ii pot face plangere pentru fals in declaratii ( din cate stiu la notar se da o declaratie pe proprie raspundere in astfel de cazuri) ?
Starea de urgenta este un eveniment exceptional care permite autoritatilor sa ia orice masuri pentru prevenirea si inlaturarea pericolelor care au impus-o. Se modifica functionarea normala a anumitor institutii, cetatenii sunt avertizati sa isi schimbe comportamentul normal iar autoritatile sunt obligate sa puna in aplicare planuri de urgenta.
Temeiul juridic al CIM pe durata nedeterminata NU il constituie art. 41, alin. 2 si 3, Codul muncii- asa cum ati precizat- ci art. 86 alin. 1 si 2, Codul muncii, coroborate cu dispozitiile Directivei Consiliului Europei nr. 99/70/CE- care garanteaza salariatilor incadrati prin contracte de munca pe perioada determinata, accesul la angajarea pe durata nedeterminata. Art. 41 invocat, permite prin litera a) de la pct.3-modificarea duratei contractului prin acordul partilor, dar noua durata a contractului trebuia sa fie de asemenea determinata, intrucat s-a modificat un contract pe durata determinata. Transformarea prin act aditional a unui CIM cu durata determinata intr-un CIM cu durata nedeterminata schimba insasi natura contractului si nu are temei legal, (accesul la CIM cu durata nedeterminata trebuie sa indeplineasca toate conditiile de publicitate si concurs si pe cale de consecinta sa se incheie un nou contract individual de munca, de data aceasta cu durata nedeterminata. Daca lucrurile stau asa cum le-ati prezentat, nu va sfatuiesc sa solicitati dvs. prin cerere scrisa anularea CIM ca nelegal si netemeinic.
Daca v-ati inteles cu sotul sa va plateasca lunar o renta viagera, atunci trebuie sa cereti notarului sa va redacteze un contract de renta viagera ( art. 2242-alin 1-2, si 2243 alin 1-cod civil. V-am indicat art. 2243 alin 1 , intrucat din postarea dumneavoastra inteleg ca in schimbul rentei viagere, nu veti mai avea pretentii prezente sau viitoare, la nici un alt bun, ceea ce inseamna ca veti incheia un contract de renta viagera cu titlu oneros, debirentierul (sotul), primind un bun mobil sau imobil, in schimbul rentei pe care o plateste. Este important sa declarati in contract ca renta viagera este neurmaribila in limita valorii necesare credirentierului pentru asigurarea intretinerii (art. 2253 cod civil). Debirentierul (sotul) este obligat la plata rentei pana la decesul credirentierului ( sotia), oricat de impovaratoare ar deveni aceasta prestatie. In caz de deces al debirentierului, obligatia de plata a rentei se transmite la mostenitorii sai.