Va multumesc pentru raspuns.
O sesizare a CSM-ului cu numele procurorului de caz m-ar ajuta?
Va multumesc mult!
Dorin Voicilas a scris:
Vă recomand să depuneți la instanță o contestație privind durata excesivă a urmăririi penale.
Buna ziua,
Am marea rugaminte de a ma consilia asupra urmatorului demers ce trebuie facut in speta prezentata succint mai jos:
in decembrie 2021 am fost dus la sediul politiei unde am fost agresat fizic de catre 5 politisti la subsolul unitatii, a doua zi obtinand un certificat medico-legal cu o perioada de ingrijire de 14 zile.
Am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatorie, am fost audiat de catre procurorul de caz atat eu cat si politistii implicati.
Mi-au fost puse la dispozitie declaratiile acestora cat si CD-ul cu imaginile surprinse de catre camera de supraveghere de la intrarea in sediul politiei ( timpul scurs de la intrarea in sediu pana la iesire este de qprocimativ 4 ore ).
De 3 ani astept sa se comunice rezolutia de catre Parchet in acest sens facand o cerere de urgentare si comunicare a solutiei catre prim-procurorul parchetului de pe langa Judecatorie, indicand atat numarul dosarului cat si numele procurorului de caz, dar si aceasta adresa trimisa cu confirmare de primire a ramas fara raspuns din partea Parchetului.
Dupa parerea mea se urmareste prescriptia motiv pentru care cei de la Parchet tin dosarul in sertar.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti carei institutii trebuie sa ma adresez ( in tara sau strainatate ) pentru a face cunoscuta aceasta speta si mai ales de a obtine o rezolutie si a o putea ataca deca se impune.
Cu consideratie,
Olimpiu Claudiu
Buna ziua.
In urma cu 5 zile un ONG a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru o interventie chirurgicala a nepotelului meu.
Suma solucitata a fost de 45000 lei.
In decurs de 24 ore s-au strans din donatii 65000 lei doar prin platforma Facebook ( fara a pune in calcul sumele viirate prin transfer bancar si paypal ).
Daca acel ONG nu mai directioneaza banii pentru speta solicitate, pot depune un denunt penal atasand la dosar declaratiile de donare si copiile dupa CI ale persoanelor care au donat ( 600 persoane )?
- care ar fi capetele de acuzare si carui articol de lege fac parte?
- pot solicita ONG-ului transparenta totala asupra viramentelor incasate de la firmele care au sponsorizat pentru aceasta cauza?
- pot solicita ONG-ului transferul sumei totale acumulate in contul fiicei mele ( mama nepotelului ), cu titlu de donatie din partea ONG, urmand ca aceasta la randul ei sa doneze unor altor cauze diferenta de bani ramasa dupa efectuarea operatiei? Asta pentru un eventual control de la ANAF.
Cu multumiri,
Olimpiu
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspuns!
Intradevar, am sa solicit printr-o cerere pentru scutirea taxei de tibru la CA Cluj.
Speta in sine este pentru fratele meu defunct bolnav de schizofrenie paranoida si care beneficia de o pensie de handicap fara a fi examinat periodic de comisie.
Cu 2 ani inainte de decesul acestuia, acea pensie i-a fost sistata de la o luna la alta fara niciun motiv!
In fapt, este autoritatea tutelara si Primaria care sunt parti reclamate in acest dosar.
Prejudiciul reclamat este de 60000 Ron fara a include daunele morale.
In cazul in care solutia de la CA Cluj v-a da castig de cauza statului sunt hotarat sa continui la CEDO ( chiar daca dureaza timp ).
Un week-end placut sa aveti!
Cu consideratie,
Olimpiu
Imi spuneti va rog ca reclamant in litigiu cu Protectia Copilului si Primarie, am fost scutit de taxa de timbru prin acordarea de ajutor public judiciar pe fond in prima instanta prin hotarare definitiva in 2018.
Pe rand, competenta a fost declinata la Tribunal, Curtea de Apel Cluj si Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cea din urma isi declina si ea competenta si retrimite dosarul spre solutionare la Cluj, care imi cere sa fac dovada achitarii taxei de timbru??, eu fiind deja scutit.
Este oare legal ceea ce-mi cer ei, mai ales ca dosarul trecuse deja in trecut prin mainile lor inainte de a-l trimite la ICCJ??
Va multumesc pentru un raspuns,
Olimpiu
Buna seara.
Va rog sa-mi acordati o consiliere juridica pe urmatoarea tema.
Ambii parinti sunt decedati, ei avand un apartament cumparat prin CEC, impozitul platit la zi, dar din pacate neintabulat.
Fratele meu este bolnav psihic si internat la un spital de specialitate.
In ianuarie a.c. am facut un precontract notarial de vanzare-cumparare a apartamenului si am primit un avans de 3.000 euro, respectiv 2.000 euro in luna februarie la sfarsit prin care parile se obligau.
Eu ca vanzator, sa eliberez apartamentul pana la data de 30 iunie a.c. si sa efectuez toate demersurile ( intabulare, succesiune, punere sub interdicitie a fratelui meu ), iar ea ca si cumparatoare sa plateasca diferenta de 15.000 euro.
In cazul in care nu ma achit de obligatii pana la data stipulata in precontract, ma oblig sa restitui dublul avansului incasat ( 10.000 euro ), iar cumparatorul daca renunta la achizitionarea apartamentului, pierde avansul de 5.000 euro.
Avand o oportunitate de a pleca la munca in strainatate pe baza unui contract din martie pana in octombrie, nu am putut sa fac aceste demersuri.
In cursul lunii august am fost in tara special pentru a face o imputernicire notariala unei angajate de la agentia imobiliara la care cumparatoarea a facut apel pentru achizitia apartamentului, ea urmand sa se ocupe de toate demersurile in schimbul unui comision.
Dupa intaorcerea mea in strainatate, am aflat de la vecini ca acesti au patruns in casa aruncand toate lucrurile, asta fara acceptul meu, luand cheia de la un vecin ( cheie lasata lui in caz de urgenta ).
Presupun ca se poate face un denunt penal, dar din pacate nu am un inventar al lucrurilor avute. Este vorba mai multe de o valoare sentimentala, nemavand nici macar o poza cu parintii mei, pe langa alte lucruri vech - tablouri, documente, mobila, haine, etc.
Persoana pe care am imputernicit-o se obliga sa-mi prezinte justificative pentru cheltuielile facute, dar aceasta cand m-am intors definitiv in tara a refuzat sa-mi prezinte vreo chitanta desi telefonic mi-a aratat faptul ca a primit de la cumparatoare 1.800 euro cu destinatie exacta de a rezolva problema cu apartamentul.
Acum va intreb, cumparagtorul, printr-o sentinta judecatoreasca poate sa-si adjudece apartamentul fara ca in prealabil sa fie intabalut pe mine si pe fratele meu.
In cazul in care am o datorie la banca, eu, pot seziza banca ca apartamenul va fi vandut, iar aceasta sa-si recupereze creanta inainte de a intra cumparatorul in posesia apartamentului, desi sa admitem ca va exista o hotarare judecatoreasca in acest sens?
Cu mii de multumiri,
Claudiu
Buna ziua,
Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un sfat in ceea ce se poate face in urmatoarea speta:
Sunt tatal unui minor in varsta de 8 ani care tocmai a primit o sentinta definita prin care mi-a fost acordat un drept de vizita asupra minorului.
Marea problema o intampin atunci cand merg sa-mi iau minorul vinerea prin refuzul acestuia de a ma insoti.
Acest refuz este cu siguranta datorat influentelor externe exercitate asupra minorului de catre mama. Minorul are 8 ani iar in cele 5 minute in care-l vad zilnic intr-una din pauzele scolare comportamentul acesteia este exemplar.
In momentul cand ajung, mama minorului se arata dispusa sa-mi lase copilul, dar acesta refuza invocand frica pe care o poarta fata de mine, fara nici un temei.
Mai mult, imi spune ca-i este frica si de doamna invatatoare.
Rugamintea mea - poate un executor judecatoresc sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca cu ajutorul unui psiholog? cine solicita evaluarea psihico-emotionala a minorului - instanta sau executorul judecatoresc?
pentru a fi investita sentinta cu titlu executoriu, ma adresez instantei de fond, si cat timp poate dura?
Cu mii de multumiri,
Claudiu
Stimata dna. av. Antoanela,
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Credeti-ma ca in momentul de fata mama nu mai are niciun fel de scrupule si ar face tot ceea ce-i sta in putenti pentru a ma denigra in prezenta copilului.
Am facut si sunt in continuare dispus sa fac multe concesii, mizand tocmai pe faptul ca va intelege ca copilul nu trebuie monopolizat.
Am sa redeschid cu siguranta un nou proces unde voi cere custodie comuna, iar atunci concesiile mele fata de mama vor lua sfarsit pentru totdeauna!
Tot ceea ce-mi cere se rezuma doar la partea financiara, motivand ca este foarte greu de crescut un copil in ziua de azi!! De acord cu ea, dar am rugat-o de nenumarate ori sa-mi lase si mie copilul macar un week-end pentru a constata acest lucru!! Fara rezultat!! Desi cand avea minora doar 3 anisori, doar eu am stat cu ea timp de 6 luni ( pampersuri, mancare, plimbari, etc ) - am o mare experienta in cresterea si educarea copilului. Este cea mai buna din clasa - " aschia nu sare departe de copac " Simt enorm lipsa copilului meu!
Mai am de asteptat inca 2 saptamani pana cand sentinta va ramane definitiva si executorie.
Va multumesc mult!!
Dna. Crissa va multumesc!!
Niciodata nu am asociat vizitele mele in pauzele mele scolare cu, cadouri!!
Sa ma ierte Dzeu!! Imi vad copilul ( unicul ) doar 5 minute / zi!! Puneti-va in locul meu - puteti merge cu mana goala fara sa-l interbati ce face, ce a mancat, cum se simte???
O puteti numi mama pe acea persoana care returneaza cadoul de Craciun al copilului, acceptat in prealabil in ajunul Craciunului de catre copil?? Sau este mama aceea care-mi permite sa comunic telefonic doar 3 minute pe toata durata vacantei de iarna ( 3 saptamani )??? Si exemplele ar putea continua.....
Si nu in ultimul rand, apropo de psihologii de la protectia copilului - sentinta pe fond s-a pronuntat fara evaluarea psihologica a copilului, desi la dosar exista o cerere a Instantei in acest sens!!!!
Exista psihologi agreati de catre Instanta, neutri fiind de Protectia Copilului??
Va multumesc mult dle. av. Claudiu.
Dar tinand cont ca primeaza interesul superior al copilului, iar acesta cu siguranta o sa refuze sa ma insoteasca pentru a sta cu mine macar o zi ( "pregatit" fiind in prealabil de catre mama ), nu o sa ma lase sufletul sa-l iau!!
Mizez inca pe un aspect - acela ca copilul va creste iar pese 3-4 ani va realiza ca spusele mamei nu sunt veridice in ceea ce priveste tatal. Acum este la varsta la care poate fi modelat precum o plastelina!!
Pot cere in Instanta evaluarea psihologica a mamei pentru ca aceasta sa constate de unde deriva influenta negativa adusa copilului??
Cu mii de multumiri,
Olimpiu Claudiu / Baia Mare