buna ziua
unchiul meu doreste sa vanda copilului meu, minor (are 9 ani) o locuinta cu clauza viagera
am inteles ca trebuie sa cer aceasta tutela curatela in instanta, ca eu, mama lui , sa semnez in locul lui
cum trebuie sa procedez, adica cum treuie sa ac acea cerere pentru instanta
va multumesc
buna ziua
intentionam sa infiintam o fundatie culturala
se mai lucreaza la statutul fundatiei
dar dupa ce se finalizeaza statutul stim ca trebuie sa facem cativa pasi pentru finalizare
se plateste o taxa la taxe si impozite, o inregistram la judecatorie, trimitem o cerere de inscriere la Ministerul Justitiei
dar, care e ordinea depunerilor actelor si eventual ce mai trebuie facut pentru a intra in legalitate
va multumim
buna ziua
sotul nu vrea sa divorteze, nu vrea sa se prezinte nici la proces dar nici la mediator
am somaj de 378 lei
va trebui sa suport eu toate cheltuielile cu dovortul?
el nu mai lucreaza sin luma aug 2013, nu are nici un venit
o sa ma "omoare" taxele de mediere
ce pot face financiar sa mai scutesc niste bani?
de fapt ,lipsa financiara a dus la despartire pt ca lui nu ii place sa fie "sluga " la patron
pot beneficia de unele reduceri , ca de ex taxa de timbru sau onorariul mediatorului?
va multumesc
buna ziua
doi vecini s-au batut, a intervenit fiul agresorului sa-i desparta
victima a chemat politia si au fost amendati agresorul cu 500 lei si fiul acestuia cu 200 lei.
a 2-a zi victima s-a prezentat la parchet unde a facut plangere impotriva celor doi
au fost fost sanctionati cu 500 lei amenda si 100 lei cheltuieli de judecata
intrebarea este : cei 2 agresori trebuie sa plateasca amandoua amenzile (si de la politie si de la parchet) pt aceeasi infractiune sau numai una?
va multumesc
buna ziua
acum 2 luni am divortat
la mediere sotul a refuzat sa se prezinte
am avut si 2 infatisati la judecatorie unde nici acolo nu s-a prezentat
mi-a zis ca nu va veni la nici o infatisare si ca nici nu va semna pt divort...ca " nu vrea"
acum s-a amanat iar cauza
pana cand se pot face aceste amanari si daca refuza sa semneze cum pot obtine divortul
el nu vrea sa divortam
ne-am casatorit acum 2 ani, nu avem copii si locuieste in casa mea , cumparata de mine inainte de casatorie
in concluzie: refuza sa se prezinte la infatisari si sa semneze hotararea de divort
ce pot face sa desfac aceasta casatorie?
va multumesc
urmatorul termen il am pe 17 ian 2014
cererea de ajutor public judiciar o fac si o depun acum la tribunal sau pe 17 ian?
mii de multumiri
buna ziua
sunt in litigiu cu fosta firma (unde am lucrat) pentru diferenta plata salariu, deoarece dupa unele verificari de cei de la ITM s-a constat ca unele state au fost calculate gresit plus ca nici banii pentri CO nu au fost intregi
firma la care am lucrat m-a disponibilizat si am in prezent un somaj de 375 lei
la tribunal mi s-a cerut medierea, am platit 100 lei (iar presedinta completului mi-a zis ca trebuie sa fie gratis) in schimb acum mi s-a impus de catre complet sa platesc un expert contabil pentru a face calculele necesare, cu toate ca am la dosar si raspunsul ITM-ului pentru calculele gresite
problema este : cum sa platesc expertul cu 500 lei , daca eu am 375 lei somajul plus un copil minor (8 ani) in intretinere?
cum sa rezolv problema cu expertul?
P.S. sotul a lucrat cu contr determinat de munca iar cand au facut 9 luni au fost concediati toti, fara a beneficia de somaj...
supravietuim 3 persoane cu somajul meu, fara alte venituri
multumesc
multumesc pentru informatii
buna ziua
sotul meu a incheiat un contract de mediere pe 5 august, cu o firma din bucuresti unde a platit 750 lei pentru plasari locuri de munca in germenia
nici in prezent nu a mai plecat, cu toate ca la intocmirea actelor i-au zis ca in maxim 21 de zile de la procesarea dosarului va pleca in germania
in contractul de mediere scrie ca in minim 30 zile se proceseaza dosarul...dar nimic de termenul maxim de placare
de cate ori suna la firma ii zic ca dosarul e procesat si ca se asteapta ca zin moment in moment sa vina dosarul din germenia pentru a-l semna si sa plece
acum am inteles ca intocmirea dosarului este 650 lei
problema e ca , ceva nu este in regula cu acea firma si nu suntem sigur daca va pleca sau nu, sa nu fie "teapa" ca alte asemenea firme
ce trebuie sa faca pentru a-si recupera banii sau ce cai trebuie sa urmeze
multumim
fizic, sunt "intreaga", handicalul meu este diabetul ..., pe "dinafara" nu se vede handicapul, in privinta adaptarii nu stiu cum sa procedez
la prima vedere par un om normal, sanatos, dar "interiorul "organismului e cu probleme, dar am certificat de handicap accentuat
...trebuie sa fie adaptat doar atunci cand e vorba de o persoana fara maini sau picioare (de ex) ?
mii de multumiri pentru sfaturi