avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate ion_andonie

Activitate ion_andonie

Detin o suprafata de vita-de-vie dupa ca recoltez 2o t struguri. intrebarea este urmatoarea: Pot transporta strugurii in piete, targuri si sa procedez la obtinerea mustui pe loc, pe care sa il vand, in baza atestatului de producator ?
Din data de 21 februarie 1984 imi desfasor activitatea intr-o institutie ce are ca obiect apararea nationala, ordine si siguranta publica, astfel am beneficiat tot timpul de grupa I de munca. In momentul de fata am 53 de ani impliniti.
Poate cineva sa imi spuna daca e bine sa plec la pensie in cursul acesti an sau e mai bine sa raman pana la stadiul maxim de pensionare?
Cu stima,


Răspuns la discuția legat de stomatologie
ion_andonie a scris:

in ce masura casa de sanatate poate deconta lucrari de stomatologie (extractii tratamente lucrari dentare). Ce legilatie reglementeaza activitatea caselor de sanatate ?
Cu stima


in ce masura casa de sanatate poate deconta lucrari de stomatologie (extractii tratamente lucrari dentare). Ce legilatie reglementeaza activitatea caselor de sanatate ?
Cu stima
Administratorul unei societati a cumprat un spatiu comercial ce a necesitat renovare. Avand lampa electrica din tavan efecta, in mod ocazilal a chemat un electrician angajat la o alta unitate, dar care se afla in afara programului de lucru sa o repare. Electricianul in timp ce a efectuat reparatia s.a dezechilibrat de pe scra si a cazut, lovindu-se la cap de dusumeaua cimentata, alegandu-se cu vatamari corporale grave. Intrebarile sunt:
- Este accident de munca ?
- Administratorul avea obligatia de a sesiza evenimentul la ITM?
În cazul unui mandat de aducere, emis de instanta de judecata, organul judiciar insarcinat cu executarea acestuia,
poate patrunde fara consimtamant intr-un domiciliu sau sediu, unde sunt date ca persoana vizata se afla si se sutrage de la executare?


Am cumprat o locuinta cu credit in Euro,acesta fiind ipotecata. In momentul de fata am primit o oferta de la banca pentru a face reconversie in lei, Impumutul a fost pe 24 ani si mai am de platit 17 ani.
Ce parere aveti? e bine sa fac pasul acesta sau nu?
Poate cineva se pricepe si poate sa ma lamureasca.
Cu stima,
Care sunt fazele procesului penal dupa noul cod de procedura penala?
Mulțumesc mult pentru răspuns, o duminica plăcută în continuare!
In anul 1993 m-am judecat cu vecinul meu pentru revendicare. In speță, acesta mi-a ocupat o suprafață de teren fără drept. Hotărârea a fost pusa în executare, dar cu toate acestea vecinul nu a înțeles sa-mi lase terenul în deplina proprietate și pașnică folosință. In continuare a fost judecat pentru nerespectarea hotărârii judecătorești și ultraj contra executorului judecătoresc, pentru care a fost condamnat cu suspendare. Nici în aceasta situație nu a înțeles sa-mi lase terenul în deplina proprietate și pașnică folosință. Fiind atât de rău m-am temut sa mai continui procesele și am convenit cu moștenitorii ca atât cat cel cu care m-am judecat este în viata sa las terenul în litigiu în folosința sa, după care eu sa intru în proprietatea și folosința terenului. Dupa decesul vecinului, moștenitorii au făcut carte funciara cuprinzând și terenul în litigiu și refuza sa-mi lase terenul în proprietatea și folosința mea, ne ținând cont de înțelegerea verbala făcută.
( Moștenitorii au cunoștința de Hotărârea judecătoreasca ce a fost pusa în executare, dar nu-i privește pe ei) Întrebare: ce ar trebui sa fac în acest caz pentru a intra în proprietatea și folosința terenului în litigiu?