avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate iris_sweet22

Activitate iris_sweet22

Buna ziua, sunte elev la o scoala postliceala, ar trebui sa incep anul 2, doar ca de la secretariat ne-au anuntat ca, clasa noastra se va desfiinta si vom fi repartizati in alte clase. In lege spune ca, pot fi 25 elevi -nu mai putin de 15 si mai mult de 30. Dorim sa mergem la scoala sa solciitam informatii, insa nu stim de ce subiecte sa ne agatam . in clasa noastra , sunt inscris in calaog 23 de elevi, nicio absenta,restanta,numai note bune. suntem cel mai bun colectiv ca si procentaj al notelor .
Buna ziua, ce avize sunt necesare pentru desfiintarea unei constructii?
Buna ziua, am inteles ca reinsertia pentru reintoarcerea parintilor la serviciu mai devreme s-a prelungit de la 2 ani pana la 3 ani ? De cand intra aceasta lege ?Multumesc frumos
Răspuns la discuția concediu
Buna nasterea celui de-al doilea copil, pot beneficia de cei 600 de lei ce se dau pentru nasterea celui de-al doilea copil? Am inteles ca se face o adresa de mana . Aveti idee cum se acorda ? Multumesc
Discuție concediu
Buna ziua, in aprilie 2015 am nascut am stat in concediu medical cele 126 de zile dupa care 2 luni in crestere copi. Din Noiembrie 2015 m-am reintors la serviciu . Problema este ca sunt din nou insarcinata in 5 luni , ce-a de-a doua sarcina va fii tratata ca si prima? Adica, voi avea dreptul la concediu de maternitate , si crestere copil ? Multumesc
Buna ziua, lucrez pentru o companie de asigurari ca si agent de asigurari ; acum ca se va schimba codul fiscal ni s-a spus ca agentii de asigurare desfasoara o profesie similara profesiilor liberale .Veniturile din contractele de agent de asigurari sunt venituri din activităţi independente de tipul veniturilor din profesii libere sau de tipul veniturilor din activitati de comert. Si de la 01.01.2016 va trebui sa ne inregistram fiscal pe declaratia 070 , ce nu presupune acelasi lucru pentru toate administratiile . Unele administratii fie te inregistreaza in baza contr de agent altele punandu-te sa te autentifici la Reg. Comertului.
Imi puteti spune, va rog care sunt pasii de urmat pentru inregistrarea ca PFA si ce presupune ? Multumesc frumos
Buna ziua, imi puteti spune, va rog in cazul societatilor radiate din 2011 pana in prezent cine elibereaza adeverinta de vechime in munca? cei de la ITM m-au refuzat si m-au trimis catre lichidator,... insa.... nu am reusit sa iau legatura cu acesta din urma pentru ca nu se raspunde la telefon si mail-uri .
ITM spune ca dupa 2011 nu este treaba lor sa emita adeverinte de vechime ...
Unde ma pot adresa, va rog ? Multumesc frumos #-o#-o#-o
Buna ziua , am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu anumite informatii legate de o adresa / adeverinta cu vechime in munca pentru mama mea sau sa ma indrumati catre autoritatile ce ma pot ajuta .

Mama , a lucrat la o societate din anul 1987 pana in anul 1999 , se numea IAPL BISTRITA , dupa anul 1999 s-a mutat la ELEVASI SRL - aceasi societate i-a subinchiriat pe angajati catre un ABATORORUL CALARASI pentru o perioada de cativa ani . Dupa ce s-a terminat contractul cu Abatorul, i s-a inmanat o carte de munca DUPLICAT LA ...... , in acest duplicat are trecuti doar anii de munca de cand au fost preluati din nou de catre ELEVASI .
La vremea respectiva, patronii ELEVASI SRL au argumantat ca, cartea de munca pe care a avuta-o din prima zi de angajare a fost pierduta .

Am rugamintea sa imi spuneti catre ce institutie sa ma indrept pentru a putea obtine adresa sau adeverinta de vechime necesara pensionarii ?!
Societatea IAPL BISTRITA , in urmele cautarii noastre se pare ca nu mai exista ! Sa incercam la arhivele Ministerului Muncii ?
sa inteleg ca la cei 474 mp se accepta un 5 %, insa eu am mai mult de 5% pe teren fizic.
Se pare ca ma aflu la punctul d ! :((:(
Nu prea stiu ce insemana un proces cu Prima si Prefectura ; care sunt taxele... daca are sau nu rost sa ma bat! Voi castiga ?!

Multumesc mult pentru amabilitate si pentru lamuriri.
Din cate ne-a spus expertul topo,cei de le OCPI accepta doar 2% ( asta din luna noiembrie 2011 ) ; iar cei 2 % nu vor fii intabulati.
Declaratii de vecinatati am luat de toti vecinii , nu exista suprapuneri cu nici unul dintre ei si nici procese pe rol.