Buna. ziua. Potrivit noi legi de marire a salariului mediu, implicit de marire a contributiei la pensii a unei Pfa, sa inteleg ca, daca venitul anual este sub 35% din salariu mediu , exista posibilitatea sa nu mai platesc contributia la sistemul
de pensie?:(
Multumesc.
Buna ziua, sunt cosmetician si sunt PFA. As dori sa ma lamuriti, pe cat posibil, ce acte sunt necesare pentru mutare punct de lucru. Spatiul pe care vreau sa-l inchiriez se afla la parter de bloc. Proprietara salonului are contract de comodat cu proprietarul spatiului , si eu la randul meu am facut contract de comodat cu proprietarul spatiului. De la Reg. Com. mi s-a cerut in prima faza contractul de comodat , rezilierea contractului de inchiriere de la vechiul pct. de lucru si acordul vecinilor. Ulterior mi-au comunicat ca nu mai au nevoie de acordul vecinilor si ca le trebuie extras de carte funciara. Acum imi spun ca nu le trebuie extras CF si ca trebuie certificat de urbanism.Nu mai inteleg nimic.#-o#-o#-o
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Am un pfa infiintat in 2009 .Pana acum am platit impozit in sistem real. As vrea sa trec la norma pe venit. Ce presupune acest lucru?Este o optiune buna?
Va multumesc.
Buna ziua. Sunt cosmetician PFA. Unde ar trebui sa ma adresez in cazul in care doresc sa-mi mut punctul de lucru (in acelasi oras)? Si ce cheltuieli presupune acest lucru? Va multumesc.
Asta inseamna ca venitul minim este de 708ron .Daca declaratia de asigurat a fost facut la vremea respectiva (2009) la un venit de 500ron, trebuie depusa si o comunicare de modificare pt. suma de 708ron sau se modifica automat la Casa de pensii?multumesc:rolleyes:
Sunt PFA din anul 2009. Pana acum am platit CAS pt. un venit de 500ron.De curand am primit o adresa de la Casa pe Pensii cum ca as datora o anumita suma de bani ca fiind restanta pe anul 2011,de altfel platind contributia lunar fara nici un fel de interziere:rtfm:Conform legii 263/2010 care este venitul minim pt. care trebuie sa platesc CAS si daca trebuie depusa la Casa de Pensii o comunicare de modificare privind nou suma pt. care va trebui sa platesc CAS.:help: