buna ziua
`` DISPOZITIA NR. 5378/03.04.2014 A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE - CA INCEPÂND CU LUNA APRILIE 2014 SE VOR ACORDA DREPTURILE DE ECHIPAMENT CUVENITE , IN LIMITA A 1/12 DIN VALOAREA CORESPUNZĂTOARE FIECĂRUI ANGAJAT IN PARTE.``
as dori sa intreb ce se deduce de aici pentru ca nu inteleg exact
in lege este stipulat ca inainte cu un an, sa se faca obligatoriu un raport in care sa se ceara echipament, bani sau echipament plus bani (totul in jurul sumei de 2500)
cei ce au trecut numai echipament pe acel raport si nu l-au primit primesc o suma de bani calculata dupa oreche ( 84, 110, 130, 180, 240 ron/luna)
tot in lege am vazut ca este stipulat faptul ca acel echipament cerut , trebuie sa-l primesti in urmatorul an
ca atare daca nu ai primit in acel an echipamentul ti se dau bani in locul lui ?
pentru ca daca ai trecut in raport ca vrei echipament inseamna ca iti trebuie si daca nu l-ai primit insamna ca ti-ai cumparat de la magazin si deci , nu trebuie sa ti se restituie banii
noua ni se zica ca daca am trecut echipament in raport nu primim bani (atunci cand intrebam de diferenta ca trebuie sa o primim pana la suma de 2500) , dar daca primim acest raspuns , de ce mai primim si jumatate din banii cuveniti (130/luna in ce ma priveste pe mine)
in concluzie cu speranta de a ma fi facut ineles, ramane cum gandesc ei sa-ti dea cati bani vor...sa-ti dea echipament cand or vrea sau or avea , desi este un an termenul legal...sau la sfarsitul anului au obligatia sa traga linia si daca nu ai primit echipamentul cerut sa-ti dea banii aferenti pe anul respectiv
va multumesc anticipat
a iesit din curte cu cazmaua (harlet) si a vrut sa-mi dea in cap
eu am pus mana si mi-a rupt olecranul cot stang
vatamare corporala art 183 parca
am zis sa-l iert si la procuror am facut o declaratie in care am scris ca-l iert
urmatoarea zi am mers la spital sa-mi scot tija si astazi la externare doctorul mi-a scris in iesirea din spital ca am artroza si ca este posibil in timp sa -mi trebuiasca proteza
ultima parte a zis verbal, nu este trecut in biletul de externare
pt acest fapt vreau sa redeschid dosarul in baza acestei afectiuni pe care nu am stiuto in urma cu 3 zile
un procuror de la parchet mi-a zis sa fac o cerere catre prim-procuror si sa o las la el , pentru ca procurorul de caz a inchis cazul
ma gandesc ca asa cum sunt procurori impaciuitori sa nu-mi fi zis asa tot sa o las balta
dar as vrea sa stiu sigur daca se poate si ce sa fac, pe cele cale sa atac redeschiderea dosarului
buna ziua
am un dosar penal in care acuz pe un individ pentru vatamare corporala
am martori am tot ce trebuie
el la randui m-a acuzat pe mine ca am intrat peste el in curte
desi totul s-a intamplat pe strada , apoi el m-a tras in curte un pas-doi
a pus si el martori falsi
asta nu ar fi nimic
miercuri am fost la parchet amandoi unde el a zis in fata procurorului ca-mi plateste tot ce am cheltuit si sa ne impacam
am facut amandoi o declaratie in sens de impacare fara sa stipula vre-o suma in acea declaratie
joi am mers la spital sa-mi scot tija, unde mi s-a spus ca am artroza, deci ca am ramas pe viata cu aceasta boala unde pot ajunge chiar la proteza din cauza acestei boli (la cot)
vineri dupa ce am iesit din spital si am aflat despre faptul ca am ramas pe viata cu aceasta boala , am mers la parchet unde am cerut sa fac o declaratie precum ca numai sunt deacord cu impacarea de acum 2 zile
procurorul mi-a zis ca a inchis cazul
ce am de facut ?
ce pasi trebuie sa urmez pentru a reincepe uirmarirea penala
va multumesc anticipat
Va multumesc pt atentia acordata, o sa mai complectez cu ce mi-a zis un domn care este sofer pe la veterani, dar care mi-a ,,taiat picioarele,,
Anume, avand locuinta in bucuresti ii poate da veteranului loc de veci gratuit chiar si in timpul vieti, dar trebuie sa plateasca zidirea acelei gropi cu suma de 3000 lei , acea groapa fiind cu doua trepte si care poate ramane familiei si dupa 7 ani daca dai o cotizatie , ceva de genul de 300 lei...acel loc de veci este la ghencea trei... cu alte cuvinte , cum este gratuit daca dau acei bani cu care imi pot cumpara oriunde in alta parte...
Ana1953 a platit ceva tatal tau, spune mai explicit , amanuntit si unde la primarie sa merg...nu la asociatia de veterani ?
Sa inteleg ca daca nu merg la notar, face succesiunea instanta ?
Chiar daca eu vreau ca succesiunea sa fie facuta dupa moartea mamei , fie si peste 100 ani , cat o trai dansa
Buna ziua
Am in intretinere un batran in varsta de 92 ani si am inteles ca are dreptul gratuit la un loc de veci conform legi 44/1994
Ce nu inteleg ,sunt urmatoarele
Beneficiaza de acest drept numai dupa ce moare ?
Se poate face titlu de propietar pe el sau -dupa cum am auzit, la sapte ani iti ia groapa si iti da ramasitele inapoi
Sunt cimitire separate sau daca vad un loc liber intr-un cimitir , pot anunta si-l primesc pe acela?
Sau au contract ei cu anumite cimitire si numai acolo iti poate da loc (daca este asa primesti locul din cimitirul cel mai apropiat de locuinta unde ai trait)
Locuim in Bucuresti
Buna ziua
In urma decesului tatalui meu , fratii mei au hotarat sa facem succesiunea astfel
Mama sa le cedeze lor (2 la numar) iar din partea tatalui sa iau si eu ce-mi revine
Daca eu nu ma prezint la succesiune pana dupa moartea mamei , ei mai pot face in vre-un fel succesiunea?
Pt ca dupa moartea ei am imparti la trei in mod egal, asta daca nu le face un testament sau ceva donatie daca este posibil
Deci revin, se poate face succesiune daca eu nu ma prezint la notar ? Sau mama le poate face vre-un act prin care sa le cedeze partea ei si frati mei sa o dobandeasca dupa moartea acesteia (am inteles ca testamentul nu are valoare si le poate face degeaba)
Deci , sa inteleg ca nu mai pot fi amendat sau sa mi se darame casa construita
Probabil o sa fiu obligat sa inscriu noua casa pentru a plati impozit pe ea si nu pe cea veche cum platesc acum
Urbanismul a iesit el dupa un an , dar nu l-am asteptat, am construit casa si apoi nu am mai facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatie
L-am luat si atat , nici reclamatie nu am facut pentru intarzierea lui , asa cum am mai auzit ca trebuia sa fac
Imi cer scuze pt unele greseli din precedenta postare
Va multumesc pentru raspuns si as dori sa-mi mai confirmati odata faptul ca numai ma poate amenda
Buna ziua
In 2008 am cumparat o casa batraneasca pe care in acelasi an am demolato 80% si am construit o alta p+1
Am depus la primaria sector 5 actele pentru obtinerea certificatului de urbanizm ,dar acestea au iesit dupa un an desi termenul legal este de 30 zile
Astfel am construit fara autorizatie
Au trecut de atunci 6 ani
In cazul reclamari de catre un vecin vis-a-vis de constructia ilegala , ce as putea patii
Am intrat pe unele forumuri si am gasit pe acolo ca dupa 2 ani se preschie si nu mai pot fi amendat , ci doar obligat sa intru in legalitate pentru a plati taxe si impozite , dateau pe acolo trimitere la legea 50/1991 din care nu am inteles mare lucru
imi cer scuze , poate nu am voie sa postez de doua ori la rand, dar vroiam sa argumentez la punctul 3, anume :
el , se pare, in ultimul timp si-a propus sa faca deranj ca si ritual
aseara a venit a batut cu un baros in asfaltul de prin curtea lui , ne-a jignit, ne-a zis ca atunci cand vor fi temperaturi ridicate si noi deschidem geamul o sa dea foc la caucicuri in curte sa ne intre fum in casa, ca o sa vina si dimineata ``dupa orele 7`` sa ne deranjeze
chiar aseara zicea ``hai ca mai am 2 minute pana la orele 22 , deci pot sa fac ce vreau la mine-n curte`` si iara batea cu acel baros si ragnea din toti plamanii
daca l-as filma ar fi ceva in neregula (dat fiind faptul ca filmez peste gardul meu in curtea lui ) si daca este in regula , filmarea m-ar ajuta cu ceva , undeva ?