Va multumesc pentru raspuns. Referitor la proprietarul drumului de servitute, el poate fi tras la raspundere pentru ca nu il mentine in bune conditii? Noi l-am tot pietruit si amenajat pe banii nostri de cand stam aici, insa nu este proprietatea noastra. Daca nu faceam asta nu mai era practicabil.
Buna ziua. Locuiesc intr-o comuna de langa Bucuresti ce apartine de Ilfov. Casa mea este pe un lot de 999 mp care are iesire la un drum de servitute (acest drept de tranzitare este trecut si in actele imobilului meu si in actele acestui teren). Acest teren de servitute a ramas vechiului proprietar (cel care a lotizat zona) si noi cei care avem casele cu iesire la el avem drept doar de trecere. Terenul de servitute nu este infundat ci are iesiri la ambele capete la 2 strazi ale primariei.
Problema este ca primaria aduce utilitati in zona (apa si canalizare) si refuza sa ne racordeze pentru ca avem iesire la o strada privata. Proprietarul de drept refuza sa cedeze strada primariei asa cum a solicitat primaria. Mai mult decat atat a pus acest teren garantie pentru un credit si a fost executat de BCR care acum ne cere noua despagubiri pentru teren (practic sa il cumparam). Este legal sa faca asta? Putem sa ii obligam cumva sa il cedeze primariei? Practic ne ingradesc dreptul de a avea acces la utilitati.
Multumesc.
Buna seara. Am o intrebare cu privire la notificarea unor suplimente alimentare care contin plante si alti nutrienti (aceste produse se notifica la SNPMAPS din subordinea Ministerului Agriculturii). Legea este aplicata destul de ambiguu in cazul suplimentelor, probabil si fiindca este astfel formulata. Ma aflu in fata unui caz concret in care se refuza notificarea unui supliment pentru ca el contine un oligoelement nepermis in suplimentele alimentare cf Regulamentului 1170/2009. Insa aceeasi institutie a notificat numeroase alte suplimente care contin acest element (chiar si dupa 2009).
Cui ma pot adresa in acest caz?
Buna ziua. Doresc sa trec un teren din extravilan in intravilan in com Mogosoaia.
Lotul este de 15000mp. Ma intereseaza care ar fi pasii si costurile acestei modificari.
Multumesc.
Buna ziua.
Acum 2 luni sotul meu a fost raportat la biroul de credite pentru o intarziere de plata a comisioanelor lunare la BRD. A fost instiintat ca are o restanta la comisioane, a mers si a platit, a dorit sa inchida contul dar l-au refuzat spunand ca trebuie sa revina in cateva zile pentru a se actualiza plata.
In luna septembrie mi-a fost refuzat un credit de nevoi personale la aceasta banca datorita faptului ca sotul meu apare in biroul de credit cu aceasta restanta, desi el nu aparea coplatitor in contul meu, ci mi s-a cerut doar buletinul lui pentru a i se face o copie.
Recent am aflat de la alta banca faptul ca nu ar fi trebuit sa apara restant in biroul de credit deoarece restanta apare pe un card de debit datorita comisioanelor. Pe card nu avea descoperire de cont sau overdraft. Insa in biroul de credit apare ca sursa descoperitul de cont, ceea ce este imposibil, cardul respectiv nu era card de salariu.
Am incercat sa vorbesc la BRD dar nu am obtinut nimic.
Ce as putea face in continuare?
Buna ziua. Mama mea a mostenit o jumatate dintr-un cavou cu 3 cripte in cadrul cimitirului Bellu din Bucuresti. Nelocuind in Bucuresti ar dori sa vanda partea dansei si sa isi stramute parintii in orasul actual (unul decedat in 91 altul in 92). Este legal sa vanda? Am auzit zvonuri ca nu ar fi voie sa vinzi locuri de veci in cimitirul Bellu (nu inteleg de ce, avand act de proprietate si platind impozit pentru el).
Multumesc.
multumesc. insa mai am o intrebare. actul de mana a fost facut intre bunicul meu si cumparator. insa la vremea respectiva bunicul meu era decedat. in numele lui au semnat cei doi mostenitori (mama mea si fratele ei), deci ar fi o semnatura falsa.
buna ziua. mama mea a vandut un teren acum aproximativ 15 ani cu acte de mana (semnatura mamei, a cumparatorului si 2 martori). legal terenul apartine bunicului meu, care decedase cu putin timp inainte. terenul nu a putut fi trecut pe numele bunicului meu, fiind confiscat de vechiul regim, actele au fost date abia acum cativa ani.
in acest moment avem actele, dar pe numele bunicului. persoana care a cumparat nu a platit niciodata impozitul afererent terenului.
in acest moment a vrut sa ii propuna mamei mele sa o dea in judecata, mama sa nu se prezinte ca sa poata intra in posesia terenului fara a fi nevoie de succesiune - asa spune ca l-a sfatuit avocatul dansului. eu nu am fost de acord, pentru ca in acest caz mama ar fi obligata sa plateasca si cheltuielile de judecata plus impozitele restante, nu?
actul respectiv de mana are valoare juridica? cum am putea proceda legal pentru a ii da terenul dar nici sa nu fim nevoiti sa platim noi taxele restante?
va multumesc.