Multumesc pentru raspuns .
Buna ziua,
Sunt interesat daca solicitarea si aprobarea unui decont de cheltuieli privind transportul catre o institutie publica are termen de prescriptie in legislatia economica a Romaniei.
Buna ziua. Mama mea cu care am locuit in imobilul parintesc,fiind cea mai mica dintre cei 6 copii,a decedat in urma cu 31 ani iar eu am locuit,in continuare, in aceasi casa.Dupa deces nici unul dintre cei 5 copii in viata, nu au cerut sa se faca succesiunea.Acum am ramas singurul succesor de grad 1 si as vrea sa fac succesiunea pentru ca fiul si fica mea sa ramina in casa.Intrebarea mea ar fi daca am obligatia sa chem la succesiune si pe nepoti pt ca nu am cunostinta pe unde sunt iar altul este plecat de mult timp si stabilit in Canada.
Multumesc pentru consiliere !
Un proprietar care a vindut cu contract de vinzare-cumparare fiului sau cu clauza de intretinere,un imobil si o suprafata de teren mai poate instraina o parte a terenului dat fiind ca fiul nici macar nu a-l mai viziteaza?Cum ar putea instraina acea parcela de teren pt a avea un venit care sa-l ajute sa supravietuiasca avind in vedere pensia,dupa sotul decedat,este insuficienta ?
Buna ziua.Acum 11 ani am fost in proces de granituire cu un vecin.Hotarirea mi-a fost favorabila.Cind am adus topometrul ca sa traseze gardul despartitor vecinul m-a rugat sa renuntam la cele hotarite de instanta pt ca nu avea cum sa inconjoare proprietatea mea cu caruta.Am cazut de acord cu conditia sa-mi dea o declaratie ca nu ma mai deranjaza si nu mai are pretentii teritoriale ulterioare. Declaratia a semnat-o la martor fiul vecinului.Anul acesta am vrut sa fac intabularea;am platit taxele dar cadastristul platit mi-a spus ca i-a fost respins dosarul pt ca ma suprapun cu intabularea vecinului pe 200mp,suprafata conflictului de acum 11 ani.Din actele de proprietate versus masuratori rezulta ca vecinul are in plus 368 mp iar eu 205 mp in minus.Instanta la care am apelat, printr-o empatie locala,a hotarit ca fiind lucru deja judecat,i-au dat dreptate vecinului.Doresc sa fac recurs si nu stiu daca pot schimba desfasurarea procesului in alta localitate,eventul la adresa mea de domiciliu diferita de locul resedintei si daca pot avea cistig de cauza.Multumesc celor care vor avea amabilitatea de a ma conseia.Avocata din zona,la care am apelat,probabil vecina cu fiul vecinului,la oras,a fost sceptica fata de favorabilitatea deciziei instantei,in ceea ce ma priveste.
Am obtinut certificatele de mostenitori,eu cu 5/8 iar cei doi fii cu 3/8 din bunuri dupa sotia,respectiva mama copiilor.Copii mei vor sa primeasca de la mine sulta pentru o parte dintre bunurile imobile pe care le au prin mostenire si pe care eu doresc sa le pastrez ca proprietar unic.Putem sa rezolvam problema la notariat fara sa mai facem partajul pentru bunurile pe care ne-am inteles sa platesc, respectiv sa primeasca sulta?Mentionez ca pe alta parte dintre bunuri am convenit sa le lasam in indiviziune pina la valorificarea lor prin vinzare-cumparare. Multumesc anticipat celor care i-mi raspund.
Acum,mai bine de 2 ani,mi-a decedat sotia.Am doi fii pe care i-am convocat la o discutie privind dezbaterea succesiunii.Le-am relatat cotele-parte pe care legea le-a stabilit pentru fiecare dar ei au refuzat sa mearga la notar solicitind impartirea masei succesorale in trei parti egale,cite o parte pentru fiacare dintre noi. As ruga pe cei care sunt in masura,sa-mi indice corectitudinea si legalitatea demersurilor pe care urmeaza a le adopta pentru realizarea actiunii. Multumesc anticipat celor care ma vor sfatui.=D>
OK !Multumesc dar astept sugestii privind procedeul de a anihila interventia"cerberului"ce sta la usa de intrare si dupa ce am reusit sa-l evacuez pe intrusul ce chiar el i-l introdusese?Personal ma gindesc sa cer protectia politiei dar poate sunt alte mijloace mai eficiente.
Stimata doamna avocat Pais! inca o data,multumesc pentru raspunsul concis si bazat pe lege.Intrebarea formulata de mine avea,inca una in subsidiar pe care cred ca nu ati sesizat-o dar pentru mine este foarte importanta.Se refera la modul cum trebuie sa procedez, legal, pentru a trece de"cerberul"care pazeste usa si m-a amenintat ca nu-mi va permite sa locuiesc acolo nici macar o zi.As putea sa apelez la mijloace de autoaparare precum Adrian Iovan dar trebuie sa recunosc faptul ca nu doresc o escaladare a conflictului cu mijloace care sa contracareze folosirea gheoagei de catre adversar.Pina la urma,apelul la prevederile Noului Cod Civil referitor la ocuparea abuziva a unui spatiu poate fi o solutie legala si mai urgenta avind in vedere ca ocupantul nu are nici un titlu pe camera ocupata dar pentru contracararea"cerberului"posibilitatile legale,se pare,ca sunt mai subtile.As ruga pe cei competenti sa-mi sugereze posibilitati de a-l potoli sau convinge de imoralitatea si ilegalitatea avertismentelor lui.Va fi foarte greu pt ca este un tip antisocial:betiv,violent,incult,cu legaturi cu interlopi,dar sper sa reusesc.Multumesc celor care i-mi pot sugera modalitati.