avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianaBal

Activitate AdrianaBal

Buna ziua !
Mama mea,care era in procedura de recompensare prin puncte pe Legea 165 (derivata din Legea 10),dosarul fiind la Primarie,nefinalizat,a decedat.
Cum procedez la notar pentru Certificatul de mostenitor ? Aduc la cunostinta situatia sau,daca nu s-au primit punctele nu este cazul ...
Cu stima !
Buna ziua !
Exista un termen minim pentru inceperea procedurii succesorale la notar ? La cat timp (minim),dupa deces,se poate incepe procedura ?
Se pot obtine mai multe procuri (cate una pentru operatiuni diferite) ? Exista un termen de valabilitate al procurilor ?
Buna ziua !
Mama mea este in varsta (87 ani) si foarte bolnava (nedeplasabila)...Intrebare : Imi poate ceda mie dreptul de a semna acte oficiale (ex.primire pensie,primire corespondenta,acte notariale,etc...) ?
Multumesc de raspuns !
Buna ziua !
Rog un sfat...
In efectuarea unei succesiuni sunt implicate/indreptatite 3 parti. Una din parti nu doreste sa se prezinte la notar si nici nu doreste sa transmita actele necesare efectuarii succesiunii.
Ce pot face celelalte doua parti pentru a rezolva problema ?
Multumesc !
Buna ziua !
M-am pensionat ANTICIPAT in 2015...Decizia de pensionare LA TERMEN am primit-o in mai 2020...Deci,deciziile s-au dat in perioade cu legi ale pensiei diferite.
Pot contesta (acum,incadrandu-ma in termenul de 45 zile de la comunicare) valoarea pensiei stabilita in 2015 pe motiv ca nu s-a stabilit conform principiului CONTRIBUTIVITATII ? Asta in situatia in care,in 2015 nu mi s-au luat in calcul adeverintele de venit SUPLIMENTAR atasate la dosar ci numai salariul din Cartea de munca ?
Multumesc !

Carp Mircea a scris:

Sa asteptam sa vedem in ce forma va produce efecte legea 127/2019.
Mai avem de asteptat 1 an si aproape 4 luni.

Multumesc...

AdrianaBal a scris:

Buna ziua !
Din cate stiu,in noua lege a pensiilor CONTRIBUTIVITATEA este specificata ,in mod expres,la calculul pensiei.
In situatia in care eu am intrat in pensie ANTICIPATA PARTIAL in 2005 (cand in vigoare era o lege,care nu mi-a dat dreptul de a beneficia la calculul pensiei de castigul suplimentar realizat) dar decizia DEFINITIVA ( trecerea la pensie intreaga) a fost data ANUL ACESTA in mai (cu noua lege in vigoare) POT READUCE IN DISCUTIE recalcularea pensiei ?
Mentionez ca,initial,in 2005 (la pensionare) am pierdut procesul cu Casa de Pensii cu motivarea ca nu se iau in calcul (conform legii de la vremea respectiva) asemenea castiguri suplimentare.si pensia a fost calculata numai pe baza salariului din cartea de munca.
Multumesc pentru raspuns !

Imicer scuze...2015 (nu 2005!) este anul pensionarii anticipate...
Buna ziua !
Din cate stiu,in noua lege a pensiilor CONTRIBUTIVITATEA este specificata ,in mod expres,la calculul pensiei.
In situatia in care eu am intrat in pensie ANTICIPATA PARTIAL in 2005 (cand in vigoare era o lege,care nu mi-a dat dreptul de a beneficia la calculul pensiei de castigul suplimentar realizat) dar decizia DEFINITIVA ( trecerea la pensie intreaga) a fost data ANUL ACESTA in mai (cu noua lege in vigoare) POT READUCE IN DISCUTIE recalcularea pensiei ?
Mentionez ca,initial,in 2005 (la pensionare) am pierdut procesul cu Casa de Pensii cu motivarea ca nu se iau in calcul (conform legii de la vremea respectiva) asemenea castiguri suplimentare.si pensia a fost calculata numai pe baza salariului din cartea de munca.
Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua !
Am castigat in instanta dreptul unei despagubiri prin puncte. Primaria mun.Bucuresti ESTE OBLIGATA sa inainteze dosarul catre ANRP. Am constatat ca se tot amana inaintarea dosarului...Cat timp are la dispozitie Primaria (legal) pentru acest lucru ? Dosarul pastreaza,dupa inaintarea catre ANRP acelasi numar cu cel de la primarie sau primeste un alt numar? Intreb aceasta pentru a urmari mai usor stadiul lui la ANRP...
Cu stima !