avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate codrut01

Activitate codrut01

Pentru o succesiune, :La o valoare a bunurilor de 27000 ron, cât poate să fie onorariul notarial?
Sunt președinte al unei asociații de proprietari. Într-un apartament de pe scară, locuiesc două persoane (frați) bolnavi psihic. Sunt vechi clienți ai spitalelor de psihiatrie și clinicilor de specialitate. De mai multă vreme sunt foarte agresivi, agresează femeile și copiii din jurul blocului, gălăgioși și foarte murdari. Apartamentul lor este un focar de infecție.
M-am adresat poliței in mai multe rânduri. În urmă investigațiilor i-au luat și internat într-un spital de psihiatrie, dar după două luni le dă drumul de fiecare dată.
Locatarii sunt revoltați și cer
deschiderea unei acțiuni în instanță și internarea lor definitivă intr-o locație de specialitate. Dispunem de certificate medicale că nu au discernământ.
Există o lege care să reglementeze această situație? Voce se poate face?
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
Am peste 65 ani. Pot să mă deplasez cu mașina in alt județ, la aprox. 300km, unde am in proprietate casă și terenuri agricole, pentru efectuarea muncitorilor agricole? E necesară rămânerea acolo intre 7 și 10 zile. Nu mai locuiește nimeni din familie acolo.
Răspuns la discuția Certificatul de mostenitor
Dar la succesiune le declar? sub ce forma?
Bunica mea, (decedata in 1996 si fiind a doua sotie legitima a bunicului meu - decedat in 1986), a intocmit un testament olograf prin care lasa ca mostenire mamei mele toate bunurile imobile ce i se cuveneau ca mostenire de pe urma bunicului. La aprox. o luna dupa intocmirea acestuia, au facut o copie legalizata a acestuia la notariat.
In prezent intampinam greutati la iesirea din indiviziune pentru terenurile ce au apartinut bunicului intrucat pe titlul de proprietate, alaturi de ceilalti mostenitori (proveniti din prima casatorie) este trecut si "mostenitori Bunica a doua". Fac precizarea ca acasta nu a fost casatorita si nu are copii, parinti sau alti mostenitori in viata iar terenurile in cauza provin ca mostenire de la prima bunica - decedata in 1945 (detinem acte notariale in acest sens).
Nu a fost dezbatuta succesiunea dupa moartea bunicului.
Rugamintea este sa ma lamureasca cineva ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie.
va multumesc
In Certificatul de mostenitor eliberat in urma dezbaterii succesiunii dupa mama mea, se mentioneaza ca mostenesc un numar de actiuni la Fondul proprietatea. Ma intereseaza:
- cum pot trece aceste actiuni pe numele meu.
- cum pot lua dividendele pe pe anul trecut(pe baza carui document) de la banca? (mi s-a spus ca nu se poate ridica pe baza Certificatului de mostenitor)
va multumesc.
Răspuns la discuția Intabulare
pentru a evita alte demersuri, pot opta pentru suprafata faptica, din teren, fiindca oricum, aceasta este mai mica decat cea din titlul de poprietate?
va multumesc mult
Discuție Intabulare
La efectuarea masuratorilor cadastrale in vederea intabularii unor terenuri, s-au constatat diferente dintre suprafetele masurate si cele din actele de proprietate (care sunt mai mari). Ce pot face? Rectificarea actelor de proprietate este cea mai dificila si mai de durata varianta avand in vedere calitatea si naravurile membrilor din comisia locala (inclusiv a primarului care va fi reales ...).
va multumesc
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
va multumesc mult
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Fiindca celalalta parte imi cedeaza mie partea ei, eu trebuie sa suport toate cheltuielile. Nu inteleg ce compensare mai pot cere.