avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate gbv

Activitate gbv

Răspuns la discuția sulte
Multumesc. Imi puteti recomanda? in domeniu?
Răspuns la discuția sulte
Multumesc. Dar unul a decedat iar ceilalti 4 sunt necooperanti.
Discuție sulte
Dorim sa cumparam un apartament+teren care a fost retrocedat prin legea 10/2001.
Dar vanzatorul nu poate face dovada platii sultelor stabilite in instanta in 25.03.2008.
De fapt, are niste inscrisuri de mana, nimic oficial. Sunt scrise de "aceeasi mana" cu semnaturi in dreptul fiecarui urmas.
Toate actele emise ulterior acestei date il prezinta proprietar unic pe vanzatorul nostru. Mentionez ca decizia primariei este pe numele lui. Apoi, extrasul de carte funciara, intabulare, certificatul fiscal nu au incluse aceste sulte.
Legea prescriptiei le 3ani este sigura? Pentru ca pare sa se tina cont de ea aici.

Este o problema reala pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare? Notarii cer ferm aceasta dovada de plata a sultelor.
Cum se poate rezolva acesata situatie pentru ca notarul sa poat intocmi actul de vanzare cumparare?

Multumesc
Vreau sa revin pe acest subiect:
Avand in vedere ca-i un pod cu unic acces prin apartamentul nostru, ce sanse am sa obtin iesirea din indiviziune, daca o cer ?
Multumesc pentru raspuns.
Scara de acces la apartamentul meu (etaj) este trecuta in actul meu de proprietate si ea nu duce catre podul in care se poate intra. Trebuie traversat apartamentul pentru accesul in pod.
Vreau ca cred ca-i inadmisibil accesul intr-un pod comun prin proprietatea cuiva. Nu este o insusire ilegala a spatiului pe parcursul folosintei apartamentului - asa l-am cumparat. Si tot asa l-au cumparat si cei de la parter.
Buna ziua,
locuiesc la etajul unui imobil care are parter si etaj. Accesul in podul nelocuibil, (parte comuna) se face printr-un chepeng si numai prin apartamentul meu care ocupa in intregime etajul (inclusiv scara de acces). Proprietarul de la parter vrea acces la acest pod. Podul este nelocuibil acum, dar are o inaltime care ar permite o eventuala locuire pe o suprafata mica in centru.
Vecinii mei sunt persoane dificile cu care nu cred sa ne intelegem.
Care este solutia? Probabil pe cale justitiei. Dar se poate ajunge la a-i asigura accesul prin apartamentul meu?
Multumesc
Buna ziua,
imobilul in care locuiesc este alcatuit din casa cu 2 apartamente si doi proprietari si teren cu 3 proprietari: eu, proprietarul 2 si statul. Eu vreau sa concesionez terenul de la stat. Ce sanse am? si Cui sa ma adresez?
Multumesc
Discuție CEDO

Sunt intervenient intr-un proces de revendicare imobiliara. Hotararea imi este favorabila. Insa cred ca reclamantul va merge la CEDO. Acolo cum se procedeaza? Daca este admisa cererea se judeca si atat ?. Este cazul/trebuie sa ma reprezinte avocatul?
Multumesc

Buna seara !
Fond= reclamantul cere nou termen pentru lipsa aparare.
Recurs= reclamantul cere nou termen pentru lipsa aparare
Cat se considera ? Doua cereri sau una pentru fiecare faza? E legal acordarea celei de-a doua?
multumesc
Discuție recurs
Buna ziua !
Suntem intervenienti in nume propriu intr-un proces. Fondul ne este favorabil. Dar reclamantul a facut recurs.
Termenul este luni.
Am vorbit cu avocatul care zice sa nu mergem la acest termen.....pentru ca-i o procedura simpla in care instanta se pronunta. Vom gasi rezultatul pe situl Curtii de Apel. El nu se indoieste de victoria noastra.
Oare e bine?
Sigur ca am incredere in avocat, dar...
Multumesc